Arkadaslar, destekleriniz icin tesekur ederim. Ben zaten karsi olan arkadaslara tarismaya girmek istemisdim ama simdi ayip olur, olay cikarmiyalim diye birsey demedim.
Benim dusuncem su, can benim can, motosiklet benim motosiklet. Tehlikeleri biliyorum ve bunlara karsi gerekli onlemler aliyorum. Bu suratla otobanda bir araba veya kamyon onumu keserse onlara birsey olmaz, olan bana olur yani kendimden baska kimseyi tehlikeye atmiyorum.
Google Video'yu calistiramiyan arkadaslar icin suraya yukledim.
http://media.putfile.com/MarnixadotBandit
Simdi onlemlere gelirsek. Once motosikletin saglam olmasi lazim ve motosikletine guvenmen lazim. Yok surdan ses geliyor, yok direksiyon salaniyor. Bakimini yapiptirman lazim, bu motosiklet icin degil ama kendin rahat ol diye, o suratda rahatca gaza asilamasan sorunlar baslar.
En onemlisi tekerler saglam olacak ve yapmak istedigin surata uygun olacak. +300KM/H suratlar icin (Y) symbolu bulunmasi lazim.
Teker ratingler soyle olur.
Category "R" Symbol "N" 140 Km/h
Category "R" Symbol "P" 150 Km/h
Category "R" Symbol "Q" 160 Km/h
Category "R" Symbol "R" 170 Km/h
Category "R" Symbol "S" 180 Km/h
Category "R" Symbol "T" 190 Km/h
Category "R" Symbol "U" 200 Km/h
Category "R" Symbol "H" 210 Km/h
Category "R" Symbol "V" 240 Km/h (225.55 R 15 91
V)
Category "R" Symbol "W" 270 Km/h (225.60 R 15 96
W)
Category "R" Symbol "Y" 300 Km/h (275.40 R 18 94
Y)
Category "VR" 210 Km/h (195.50
VR 15)
Category "ZR" 240 Km/h (205.40
ZR 17)
Category "ZR+" Symbol "W" 270 Km/h (205.40
ZR 17
W)
Category "ZR+" Symbol "Y" 300 Km/h (205.40
ZR 17
Y)
Henuz su an piyasada seri uretimde 315km/h ustu onaylanmis olan teker yok. Benim kullandigim "Pirelli Dragon Supercorsa Pro" tekerlerden cok memnunum.
Yanlis veya sakat teker kullanirsaniz bu teker yollun ustunde yanar, erir ve param parca olur.
Almanyada sinir hizi olmadigi icin bu suratlari acik otobanda yapabiliyoruz ama Turkiyede hiz siniri 120km/h ve o nedenle sizlerin bunu otobanda denemenizi uyaririm. Yol en azindan 5km dum duz veya cok hafif virajli olacak.
Denemeden once bes, on kez yollu tanimak icin dusuk suratla gitmeniz lazim. Bunu yaparken yollun her ince noktasina dikkat etmeniz lazim. Ozelikle yollun kalitesine dikkat etmeniz lazim. Asfalt dum duz olacak, en kucuk bir cukur veya baska sakatlik kontrol kaybina yol acar.
Bizim gibi acik otobanda yapacaksaniz, levalara ve trafik akisina dikkat etmeniz lazim. Iki yollun birlesdigi yerde trafik yogun olur.
Acik otobanda yapacaksaniz yollun en azindan 3 veya 4 seritli olmasi lazim. 2 seritli yolda hic denemeyin cunku onunuzu kapatan arac cok olur.
Motosikletinizde telsiz varsa (ben Bahr Ultima XL kullaniyorum,
http://www.baehr.net/Ultima.htm ) onden bir arkadas gider ve trafik durumu hakkinda size rapor verir. Trafik kapaldigi an aninda elinizi gazdan cekin cunku hiz atmaniz en azindan 300 metre surer.
Frene gelirsek, 250KM/H ustu frenleri hic denemeyin bile cunku etkisi olmaz, sadece olan fren balatasi diske surte surte yanar ve frensiz kalirsin. Zaten elini gazdan cekince aninda surat atarsin, boyle fites atta atta hizini 200e dogru dusurecekzin ve bundan sonra hifiten on frene yuklenerek durmaya basliyacaksin.