Bizde bir video yapalim dedik (Alman otobanda 300+)

http://video.google.com/videoplay?docid=-4644467112881919446

Aslinda biraz eski film ama gene sizlerle paylasmak istedim. Soldan gecen ilk ZX-12R benim :cherry:

Film cekilen motosiklet bir Honda Fireblade, kamera depo ustu canta icine montaj yapildi. Tabi bu yuksek suratlari yapmadin once gerekli onlemleri aliyoruz ve alman otobaninda hiz siniri olmadigi icin hic bir yasa veya kural cignemiyoruz.

Bu denemede benim ustumde olan GPS cihazi, hizimi 306km/h olarak gosterdi. Onceki demelerde 318km/h cikmisdim.

Son düzenleme:
hondanın 300km üstü yapıp diğer motorlara yetişememesi acayip olmuş:cyclopsan yada dehşet mi demeliydim:bounce: paylaşım için teşekkürler:cat:

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Peh peh peh o ne hız yahu :pr: o hızla çelik olsan acaba kaza anında kurtulabilir misin? Adrenalin tutkusu bu demek :)

Ben almayayım ufak bir 'cruiser' bana yeter.:mrgreen:

250'ye kadar motor sesinden rüzgar duyulmuyor, 250+'da rüzgardan motor sesi :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
:cyclopsan Amanınnn..:queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
vaaşşşş , hayatta 300+ yapacak cesaretim olmaz ... cesaretim olsa motorum olmazz..:) yani sonuçta bu iş olmazz arkadaşlar olmaaazzzz:pale:
saykoshey sen ciddi misin bu çılgınlardan biri sen misin .. bir bayanın 2 teker üstünde bunu yapacağını pek aklım almıyor ( tabii resimdekinin sen olduğunu varsayarak bu yorumu yaptım...hata yaptıysak affola )

Forumdan Uzaklaştırıldı

Son düzenleme:
Yahu arkadaslar yapmayin sunu, resimdeki bayan ben degilim, su soruyu sormayin artik zoruma gidiyor. Motosiklet benim! Resimdeki bayan Katja Schuurmans, Hollandali unlu bir sanatci, bir bulusmaya gelmisdi ve bir poz verdi.

Ciddiyim soldan gecen ilk motosiklet benim. Degdigim gibi bunu yapmadan once gerekli onlemleri aliyoruz ve her hangi bir yolda yapmiyoruz. Aslinda buyuk birsey degil, herkez yapabilir. Sadece bazi teknik bilgilere sahib olmanlazim ve kormaman lazim. Korkmiyacaksin dedim ya, aslinda korkacaksin ama saygi ile korkacaksin. Zaten iyi bakarsaniz filmin sonunda bir motosiklete yetisiyoruz. Bu motosiklet bizim spotcumuz, yani onden gidiyor ve yol durumunu bize telsizden bildiriyor. Bunun gibi baska onlemler aliyoruz, yani oylesini hayatimizi can pazarina atmiyoruz.

Son düzenleme:
Hiçte güzel olmamış bence o hızda en ufak bir hatada parça parça olur insan 200 km reyi bile denemem şahsen.Belki trafiğe kapalı düzgüm bir oto banda belki biraz sürat yapılabilir düşüncesindeyim.

Ne demeli bilmiyorum , otomobille max.300 km/h gormustum ama motorla ....! :cyclopsan
Helal olsun , cesaretinize hayran kaldim .

Yakinda arkanizdan bende yetismeye calisacagim (yetisemezsem beni beklemeyi unutmayim :)

Tum motorculara kazasiz surusler dilerim .

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hocam videoyu izleyemedim bulunduğum pc elvermiyor bu imkanlara ama yazılanları okudum hoşlanmadım Race motoru ile otobanda 70-90 arası giderse bi insanı döverler bu motor zaten hız için üretilmiş bir makine daha ne yapacak bu adam neden karşısınız bu kadar yorum yapanların hiçbiri race sahibi değiller sanırım ama olsun görüşlere saygım var yap hocam bas güvenli olduğu sürece herzaman bas

güzel video teşekkürler, aldığınız önlemler ve korumalar olduktan sonra pekte tehlikeli değil.
Aldığınız önlemleri 'nasıl 300km yapılır' diye bi konu açsan ve orda bilgilerini paylaşırsan eğer, körükörüne sizlere özenipte tedbirsiz korumasız 300km yapanlar bu işin nasıl yapıldığını öğrenebilirler, nede olsa yapacaklar bari tedbirlerini alsınlar...

Arkadaslar, destekleriniz icin tesekur ederim. Ben zaten karsi olan arkadaslara tarismaya girmek istemisdim ama simdi ayip olur, olay cikarmiyalim diye birsey demedim.

Benim dusuncem su, can benim can, motosiklet benim motosiklet. Tehlikeleri biliyorum ve bunlara karsi gerekli onlemler aliyorum. Bu suratla otobanda bir araba veya kamyon onumu keserse onlara birsey olmaz, olan bana olur yani kendimden baska kimseyi tehlikeye atmiyorum.

Google Video'yu calistiramiyan arkadaslar icin suraya yukledim.
http://media.putfile.com/MarnixadotBandit

Simdi onlemlere gelirsek. Once motosikletin saglam olmasi lazim ve motosikletine guvenmen lazim. Yok surdan ses geliyor, yok direksiyon salaniyor. Bakimini yapiptirman lazim, bu motosiklet icin degil ama kendin rahat ol diye, o suratda rahatca gaza asilamasan sorunlar baslar.

En onemlisi tekerler saglam olacak ve yapmak istedigin surata uygun olacak. +300KM/H suratlar icin (Y) symbolu bulunmasi lazim.

Teker ratingler soyle olur.
Category "R" Symbol "N" 140 Km/h
Category "R" Symbol "P" 150 Km/h
Category "R" Symbol "Q" 160 Km/h
Category "R" Symbol "R" 170 Km/h
Category "R" Symbol "S" 180 Km/h
Category "R" Symbol "T" 190 Km/h
Category "R" Symbol "U" 200 Km/h
Category "R" Symbol "H" 210 Km/h
Category "R" Symbol "V" 240 Km/h (225.55 R 15 91V)
Category "R" Symbol "W" 270 Km/h (225.60 R 15 96W)
Category "R" Symbol "Y" 300 Km/h (275.40 R 18 94Y)

Category "VR" 210 Km/h (195.50 VR 15)
Category "ZR" 240 Km/h (205.40 ZR 17)
Category "ZR+" Symbol "W" 270 Km/h (205.40 ZR 17W)
Category "ZR+" Symbol "Y" 300 Km/h (205.40 ZR 17Y)

Henuz su an piyasada seri uretimde 315km/h ustu onaylanmis olan teker yok. Benim kullandigim "Pirelli Dragon Supercorsa Pro" tekerlerden cok memnunum.

Yanlis veya sakat teker kullanirsaniz bu teker yollun ustunde yanar, erir ve param parca olur.

Almanyada sinir hizi olmadigi icin bu suratlari acik otobanda yapabiliyoruz ama Turkiyede hiz siniri 120km/h ve o nedenle sizlerin bunu otobanda denemenizi uyaririm. Yol en azindan 5km dum duz veya cok hafif virajli olacak.

Denemeden once bes, on kez yollu tanimak icin dusuk suratla gitmeniz lazim. Bunu yaparken yollun her ince noktasina dikkat etmeniz lazim. Ozelikle yollun kalitesine dikkat etmeniz lazim. Asfalt dum duz olacak, en kucuk bir cukur veya baska sakatlik kontrol kaybina yol acar.

Bizim gibi acik otobanda yapacaksaniz, levalara ve trafik akisina dikkat etmeniz lazim. Iki yollun birlesdigi yerde trafik yogun olur.

Acik otobanda yapacaksaniz yollun en azindan 3 veya 4 seritli olmasi lazim. 2 seritli yolda hic denemeyin cunku onunuzu kapatan arac cok olur.

Motosikletinizde telsiz varsa (ben Bahr Ultima XL kullaniyorum, http://www.baehr.net/Ultima.htm ) onden bir arkadas gider ve trafik durumu hakkinda size rapor verir. Trafik kapaldigi an aninda elinizi gazdan cekin cunku hiz atmaniz en azindan 300 metre surer.

Frene gelirsek, 250KM/H ustu frenleri hic denemeyin bile cunku etkisi olmaz, sadece olan fren balatasi diske surte surte yanar ve frensiz kalirsin. Zaten elini gazdan cekince aninda surat atarsin, boyle fites atta atta hizini 200e dogru dusurecekzin ve bundan sonra hifiten on frene yuklenerek durmaya basliyacaksin.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
saykoshey' Alıntı:
Benim dusuncem su, can benim can, motosiklet benim motosiklet. Tehlikeleri biliyorum ve bunlara karsi gerekli onlemler aliyorum. Bu suratla otobanda bir araba veya kamyon onumu keserse .................................................. yanar ve frensiz kalirsin. Zaten elini gazdan cekince aninda surat atarsin, boyle fites atta atta hizini 200e dogru dusurecekzin ve bundan sonra hifiten on frene yuklenerek durmaya basliyacaksin.

Hüoopp şimdi dur orada derim bende sana.
Daha önce bir tasdik etmedim ama tepkide vermemiştim lakin şu lafına izninle azcık tepkimi vereceğim.

Bir kere otobanda araba hatta kamyon önünü keserse bana olur onlara olmaz tavrını çok iyimser buldum. O hızla sen önündeki arabayı yarıp çıkarsın yahu. (tm biraz abarttım :) ) lakin ulaştığın hızla bir arabayı parçalamayacağının veya kamyonun altına girip kamyonun kazaya sebep olmayacağını hatta zincirleme kazaya yol açmayacağını bilemezsin. Riski var ben göze aldım kurallar uygun yol uygun dersen tamam ama gerçekleri gözardı etmeyelim lütfen. Birde arkadaşlar Türkiye'de hız sınırı 120 kmh siz yapmayın deyip ardından şunu kullanın, şöyle basın böyle yavaşlayın demeni pek samimi bulmadım. :bounce:

Altındaki motoru aldığında tabi ki hakkını vereceksin süs diye almadın onu ama anlatırken biraz daha objektif olman hız sınırı olan bir ülkenin forumuna daha az gaz vermen gerekir diye düşünüyorum. :queen:

Sağlıklı sürüşler dilerim. :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Atalarımız bu memleketin her karış toprağını kanlarıyla sulamışlar.Gördüm ki yavru vatan Almanya'daki Kardeşlerimizde oraların her karış toprağını kanlarıyla sulamaya (otoban asfaltlarından başlayarak) girişmişler.

Şaka bir yana yakın bir akrabam yurt dışında otobanda motosikletli birisinin sebep olduğu bir zincirleme kaza yüzünden 2 ay hastanede yattı (Aynı kazada 1 kişi de hayatını kaybetmiş)

Bu yüzden motor benim can benim zihniyeti konusunda daha dikkatli düşünmeni öneririm.

BIYIKLI' Alıntı:
Bir kere otobanda araba hatta kamyon önünü keserse bana olur onlara olmaz tavrını çok iyimser buldum. O hızla sen önündeki arabayı yarıp çıkarsın yahu. (tm biraz abarttım :) ) lakin ulaştığın hızla bir arabayı parçalamayacağının veya kamyonun altına girip kamyonun kazaya sebep olmayacağını hatta zincirleme kazaya yol açmayacağını bilemezsin. Riski var ben göze aldım kurallar uygun yol uygun dersen tamam ama gerçekleri gözardı etmeyelim lütfen.

Yok oyle birsey, olsa olsa belki bir mini veya panda onune cikarsa olur ama benim motosikletin toplami en fazla 300kg, arabalarin iskelesi bunun yaratdigi gucun 7 kat daha fazlasina dayanikli.

Zaten Almanya otobanlari ve suruculeri bu suratlar icin yapilmis ve kolay kolay onunu kesen olmaz.

Birde arkadaşlar Türkiye'de hız sınırı 120 kmh siz yapmayın deyip ardından şunu kullanın, şöyle basın böyle yavaşlayın demeni pek samimi bulmadım.

Kardesim, ben Hollanda'da yasiyorum. Hollanda hiz sinirida 120KM/H, yasal kurallar bu. Yollar bu yasalara gore yapilmis ve suruculer bu kurallara gore egitilmis. Otobanlarin hepsi hemen hemen 2 seritli ve kucuk.

Almanya otobanlarinda hiz siniri yok. Yollar bu dusunce ile yapilmis ve suruculer bu dusunce ile egitilmis. Almanya otobaninda yollar daha genis ve suruculer daha dikkatli, hemen hemen butun otobanlar 3 veya daha fazla seritli. Zaten orda sol seritde 200den asaga dusen arac yok, dusersende seni sag ceken olur. :)

Simdi ben Hollanda'da yasar ken, neden Almanya'ya gidiyim? 1 yasa ve 2 yollar ve surucu. Yasalari cigneyip ehliyetimi kayip etmek istemem ve uygun olmayan yollarda surat yapip hayatimi kayip etmek istemem. Yani belki bukadar surat yapmak icin manyak olabiliriz ama akilsiz degiliz.

Hollanda, Almanya ve Turkiye otobanlari ve suruculeri arasinda o kadar fark var ki anlamak icin gormeniz lazim. Turkiyede bunlari acik otobanda yapmayin, cunku yasa disi ve yollar uygun degil. Ben zaten Turkiyede Ankara - Istanbul yolunda (4 seritli yol) taaaa sol seritden ve yol bosken 80le ginden gordum. Adama sinyal veriyorsun kornaya basiyorsun adam anlamiyor, zorla beni sagdan solla diyor. Olacak seymi bu simdi?

Ben simdi bunu size nasil anlatcagmi bilmiyorum, zaten anlatilacak birsey degil. Bu isin tehlikelerini biliyorum ve buna karsi saygi duyuyorum. Ben bu isi yaparken bu gune kadar (ALLAH'a sukur) hic bir hasar veya kaza gormedim. Ama bir fabrikadan cikma hatali motosiklet yuzunden 110km/h dusunce sag ayagmi 2 yerden kirdim ve bu nedenle 8 ay evde yatdim. Tamam riskler ve tehlikeler daha yuksek bunu biliyorum ve buna karsi oldugu yerde onlem aliyorum ama kime nerde nezaman ne olacagini sadece ALLAH bilir. Tabi ALLAH'a guvenipde canimi tehlikeye atmiyorum, olacak sey degil zaten. ALLAH beni korur diyerek sen yapacagini yap, ha tabi korur seni.

Sizlerde beni yani bi piskopat yerine koymayin. Bu manyak Almanya otobanlarinda guvensiz bir hale getirip istedigini yapiyor sanmayin. Ben en cok kapali bir pistde surat yaparim ama bazen boyle acik yollarda surat yapmakda icimizden geliyor. 5km uzunlugunda kapali bir pist zaten yok. Dunyada boyle yuksek surat yapmak icin sadece 3 pist var ve ucude bize ulasilamaz bir halde.

1. Italyada Ferrari'nin Nardo test pisti
http://www.silhouet.com/motorsport/tracks/nardo.html
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=nardo+italy&ll=40.327702,17.821198&spn=0.387366,1.142578&t=h

2. Almanya Wolfburg'da 10km uzunlugunda Volkswagen AG'nin Ehra-Lessien test pisti
http://www.silhouet.com/motorsport/tracks/ehra.html
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=...52.626603,10.779991&spn=0.154216,0.571289&t=h

3. Amerikada Taxes World Speedway pisti
http://www.silhouet.com/motorsport/tracks/tws.html

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar