Müzeye ilk birinci sınıftayken (üniversite) gittim... Daha sonra da bir iki ziyaretim oldu... Kesinlikle görülmesi gereken bir yer... Üstelik yazıldığı üzere, konumu da çok güzel; yani ordan da kaleye çıkıp tam bir tarih turu atabiliyor insan... Ve kalede gün batımı çok güzel oluyor... Daha bir ay kadar önce beni ziyarete gelen teyzelerimi, önce müzeye götürüp, sonra kalede gezdirmiştim... Oraya bir de 'Rahmi Koç' müzesi açılmış galiba, yeni fark ettim onu, o gün zaman yoktu; ama bir ara da onu görmeye gideceğim...
İşin içler acısı yanı, bu mekanların en ufak bir biçimde tanınmaması, özellikle de bu ülke vatandaşlarınca hiç bilinmemesi... Ya da genelde şöyle bir durum oluyor: Orda bir müze var yakında, gitmesem de, görmesem de, kim bilir kimin müzesi... Kimin hatası bilmem; ama büyük bir zenginlik keşfedilmeyi beklerken biz onu görmüyoruz bile...
Bu site bu anlamda iyi olmuş, çünkü bildiğim kadarıyla böyle bir sitesi yoktu müzenin... Ama doğrusu tasarımı çok basit... Ve estetik açıdan zayıf... Diyeceksiniz ki kimin umrunda... O da doğru; ama ben bu güzel müzenin daha iyisini hak ettiğini düşünüyorum...
Yapanların elelrine sağlık derken, bir an önce geliştirilmesi, hatta baştan biçimlendirilmesi gerektiğini de hatırlatmak isterim... (Alınmaca yok, fikrimi sordunuz, ben de sözlüyorum...)
Özellikle Ankara'daki dostlar, mutlaka gidin görün... Hele de çocuklu olanlar, onlarla bu zenginliği birlikte keşfedin...
Not: Ben anlamam diyenler, orda size çok uygun fiyata yardımcı olacak rehberler var! Hatta azcık da paraya kıyarsanız (ki kıyıverin bir zahmet) müzenin kitabını da edinin; böylece zenginliği evinize taşıyacaksınız... Üstelik gözünüzden kaçanlar fark edecek, yeni ziyaretlerde, yeni bilgilerle daha da zenginleşeceksiniz...
Sevgiler!