Başka İl Plakalı Bir Motorun 2. El Devir İşlemleri

Başlık her şeyi anlatıyor aslında :) Ankara plaka olmayan bir motor aldığımda, bunu Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne kayıt ettireceğimde neler yapmama gerekiyor. Böyle bir işlem yapmış olan varsa yardımcı olabilir mi?

Bilenlerin noterdeki alım satım işleminden itibaren anlatması çok çok daha iyi olur.
Teşekkürler şimdiden :cat:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Tek bildiğim şey noterin başka ile gideceği için fazla para alması, gerisinide muameleciye yaptır gitsin ne uğraşacan...

Fazla para vermek istemiyorum, param olsa eyvallah ama uc ucuna alabileceğim zaten..

yanliş biliyor olabilirim ama şu sekilde oluyoo:öncelikle ruhsat sahibinden devir işlemini yapacaksın herhangi bir noterde ama diyelimki motor istanbulda sahibi ankarada bu kişinin sana vekalet yollaması gerekk.zor kısım bu gerisi hemen hemen aynı ama kaydının baglı oldugu yerden bulındugun yere alınması 1-2 gün sürebilir.kendin yaparsan en az 100-150 ytl ucuza maledersin.hemde az kafan çalişiyosa halledersin:wiinkk:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
kendin yaparsan en az 100-150 ytl ucuza maledersin

Ama zaten muameleciye versende aşağı yukarı bu kadar tutuyor bu olay :silent:

eyong yok abi naptın !!! ben yaptım tt 600 devrini kendim yaptım 3 sene once 1 gün işe oglene kadar noteri falan hallettim ertesi gün oglene kadar da devri hallettim.yanılmıyosam ozamnın parasıyla 100 milyon kardaydım 1 gün ugrastım ama günlügümde ozamn 35 milyondu yani hertürlü kardaydım.ama şöyle soyliyim bi muamelecide 100ytl karı yoksa elini sürmezz!!!ama yinede dedigim gibi yanılıyo olabilirim:p

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Valla burada piyasa 120-150 YTL arası, noter hariç tabi sadece ruhsat değişimi için. Kendin yaparsanda sanırım 80 civarında bişey tutuyor.

Az önce bizim Doğuş Oto'nun trafik müşaavirini aradım. Başka il trafik müdürlüğünden alınacak borcu yoktur yazısı ile noter işlemi yapılıyormuş. Noterin hangi ilde olduğu önemli dğeilmiş. Ardından sen getir biz yaparız dedi adam :cherry:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Beleş mi lan???

Noter Satisini Yaparken Hangi Il De Yeni Kayit Yaptiracaksan O Il Deki Adresini Noter Satisinda Yazdirmalisin Yok Sa Il Degisimi Yapamazsin Oncelik Bu

bu işlem bitince, tüm ayrıntılarıyla anlatırsan sevinirim.
bir de, hiç bir şey, ucu ucuna denk gelmiyor. biraz esnek olmanı tavsiye ederim.

İşlemi ben daha yeni yaptırdım.Motorun Çanakkale kaydını İstanbula çevirttim.
İşlem çok zor arkadaşlar.Diğer şehirden borcu yoktur belgesini almak (İstanbul maliyede diğer şehirler online olunamıyor.) diğer resmi evrakları getirtmek çok zor.İlgili şehre gitmek lazım.Noter satışı 2.elde 210 YTL tutuyor.Eski plaka trafik tescile iade ediliyor.Plaka parası ödüyosun 30 YTL.Dolayısıyla çok zor bir iş ben uğraşamadığımdan işlemciye yaptırdım.Herşey dahil 350 YTL ödedim.

dostum bence hiç bulaşma

kesinlikle çok uğraşırsın tahminimce
daha pahalı olur ve il değiştirmen gerekir ve
belki birkaç kere gider gelir sürünürsün

ankarada kayıtlı B sınıfı ehliyetim var
istanbulda sürücü kursundan A2 aldım
emin ol 3 kere gidip geldim. telefonlar ettim.

Neymiş efendim B sınıfı ankarada kayıtlı olduğundan
illa ankaradan cezası yoktur falan gibi bir faks ve B sınıfı
ehliyet bilgilerinin faksı gerekiyormuş..:rendeer:

öööyle kolay mı fax gelmesi bugün git yarın gel. hatta haftaya bir yokla.
ulen istanbulda oturmuyorum diyorum artık Ankaraya döndüm ben hergün
bostancı karakoluna nasıl geleyim

yok illa faks gelecek. bize cevap vermiyor ankara... eee napacaz
gideceksiniz ankaradaki yetkililere derdinizi anlatacaksınız.:pr:

ankaraya geliyorum. kardeşim biz gönderdik diyorlar. rica minnet bir daha
göndertiyorum ama istanbuldaki memurun da telini arıyorum teyit ediyorum...

velhasıl sonunda aldım ehliyetimi ama inan valla kırıp atacaktım.:pr:

Dostum hiç bulaşma bence ankara plakalı motor bul :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
dün açıldı bu konu yaaaa :p

Vallahi bizim müşavir çok kolay dedi. Sadece satıcının plakanın bulunduğu trafikten borcu yoktur yazısı alması lazımmış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar