motosiklet ve aynaları?

Çok acemice gelebilir ama yeni motosiklet kullanmaya başladım ve tecrübe edindiğim motosiklette yan aynalar sarsıntıdan dolayı neredeyse hiç bişey göstermiyodu yani titreşen bi imaj var sadece ve arkadan gelen yola yakın renkteki bir aracı farketmek neredeyse imkansızdı sürekli omus üztünden bakarak yol almak zorunda kaldım acaba bu bütün motosikletlerde varmıdır?

Kendi aldığında motorda bu olursa aynalarını değiştirirsin. Bu sorun her motorda yoktur. Aynaların kalitesi başta olmak üzere değişik şartlardan dolayı başına gelebilir. Bu arada aynaya bakarak arkanı kolladıktan sonra şerit değiştirmeden önce son bir kere kafayı çevirip çıplak gözle bakmak iyi bir alışkanlıktır. Aynalar herşeyi göstermeyebilir.

Oktay

Benim de o alışkanlığım var hem arabada hem motorda. 3-5 saniyede bir aynalara söyle bir göz atarım. Fakat azınlıktayız. Çoğu kişi aynalarına hiç bakmıyor.

Hatta geçenler koskocaman bir SUV kullanan bir kadın şöföre rastladım. Sol dikiz aynası kapalı idi (park edince kapattığımız şekilde). Kadın önce bir benzinciden yola çıktı sonra da şerit de değiştirmek şeklinde ilerlemeye devam etti. Yaklasık 3 dakika falan beraber gittik ve aynanın açık olmadığını farketmedi. Ben sanırım unutsam bile yaklaşık 5 saniye sonra farkederdim. (Çok dalgın olup da baktığım halde görmeme durumu hariç :pP )

Oktay

aynadan bende şikayetçiyim!
titreşim yok ama ölü nokta çok fazla.
benim motorun önceki sahibi aynanın köşesine geniş açı takmış ama o bile kurtarmıyo.
mutlaka dönüp bakmak gerekiyo... :sunny:

Ayna ayarında dolayı olabilir. Daha önce bununla ilgili bir yazı yazılmıştı sanırım. Aynalar eğer çok içe dönükse biraz daha dışarı doğru çevirmeyi dene. Böylece dışa doğru daha geniş bir açıya ve arkaya doğru daha uzun bir mesafeye hakim olmuş olursun. Kör nokta da sana daha yakın ve ileri bir yere taşınır. Oraya da hafifçe kafanı döndürüp bakarsın.

OKtay

Bu arada 'bar end mirror' denen elciklerin ucuna takılan aynaları denemek de yararlı olabilir. Daha iyi görüş açısı sağlıyorlar.

Oktay

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Yuksek devirlerde benim motorda da aynalar titresimden zor gozukuyor.
Oktayın soyledigi ufak aynalar gercekten faydalı olabilir denemek lazım.
Hic olmadı bi otobus aynası takıcaksın :cherry:

citronium' Alıntı:
Çok acemice gelebilir ama yeni motosiklet kullanmaya başladım ve tecrübe edindiğim motosiklette yan aynalar sarsıntıdan dolayı neredeyse hiç bişey göstermiyodu yani titreşen bi imaj var sadece ve arkadan gelen yola yakın renkteki bir aracı farketmek neredeyse imkansızdı sürekli omus üztünden bakarak yol almak zorunda kaldım acaba bu bütün motosikletlerde varmıdır?

Senin motorun hangi marka bilmiyorum ama benim motormuş gibi tarif edeyim. Aynaları tutan plastikler var onlar gevşemiştir. O plastikleri değiştirmen lazım veya aynayı azıcık büyüttür :santa:

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
10028251_860_FR_04.JPG

oktayın soyledigi 'bar end mirror' bu olsa gerek

benim motor sert süspansiyonlu olduğu için yolda giderken yolun kalitesizliğinden bütün motor dolayısıyla aynadaki görüntü de titriyor, senin fark ettiğin de o olabilir mi acaba citronium?

Görüş açısı sorunları için internette motorsiklet aksesuarı satan sitelerde daha geniş açılı aynalar mevcut

motordan da fark ediyo olabilir mz'de aynı sorun oluyor ama twistera bindiğimde ne ayna nede sele titredi

motorun ne model citroniom,
ben pek oyle problem yaşamamıştım aynalardan,

o kadar titreşim motordan değildir. Asfaltta giderken ön gidon o kadar sallanmaz. Aynanın vidalarını sık/değiştir. Yada stabilizede giderken ayna kullanma :tongue:

sarsıntıdan dolayı ayna değiştirilirmi yav?ne alakası var.eğer 270 ile gitmiyorsanız şerit değiştirirken arkaya kafayı çevirip kontrol etmek iyi olacaktır.

ya aynanın camına biraz bastır veya sıkıştırmaya çalış titreşim aynadaki camın sıkı olmayıp sallanmasından oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar