Bomba Haber "ehliyet"

şimdi bir kurs ile görüştüm. arkadaşlarımdan birinin vasıtası ile.
bana dediklerine göre B sınıfı ehliyet, artık motor kullanabilecekmiş. "hiç boşuna para harcama, ayın 24 üne kadar bekle. eğer meclisten dönerse 25 inde evraklarını getir, 18 şubat ta sınava aldıralım seni" dediler.

sizin kulağınıza gelen herhangi birşey var mı?

Dostum onlar 50 cc ve altı için geçerli.Ayrıca Ocak 2006 ya yetişecek gibi de değil.Umudunu kırmak istemem ama böyle

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Yasa çıksada küçük cc ler için geçerli olur....

o yasa küçük ccler için doğru ve üstelik bu A2 ehliyetinden devlete bir sürü para geliyor kaldırılmaz o ehliyet

sürücü kursları bunu farkında olmaları lazım aslında bence daha detaylı bilgi almak lazım. eğer doğru ise gerçekten bomba haber...

bu kurs para kazanmak istemiyor:)

bana bunu söyleyen herhangi biri olsa, (motor satıcısı falan) hiç dikkate almam. kursun yetkilisi "boşuna alma" derse..... bilemiyorum yaa.
öffff. ne sıkıntı bi iş bu yaaa.

bu gibi kararlar yasalarla alınıyor benim bildiğim. eğer öyle söyledilerse vardır bir bildikleri. en iyisi bekleyip görmek

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
nietzsche kardeşim;inan devlet o ehliyeti kaldırmak istemez.:pr: birde düşünün ki bir sürücü kursu bile (denizli de) en az 500YTL ye a2 veriyor.Sürücü kursları da bu karar tepki gösterir,haa devlet sürücü kurslarını kaile alır yada almaz o ayrı konu;ama devlet ANAmız inan burnundan kıl aldırmaz:cherry:

alete 109 ml diyo:silent:
aynı linkten iki tane vermişin:silent:

nietzsche' Alıntı:
arkadaşlar şu alet kaç cc oluyor yaa...

1 ml = 1 cc
diye biliyorum. Ama mili litre kullanmaları garip kaçıyooo herkes cc'ye alıştığı için.
-otomobillerde de litre kullanılıyor 1.7 lt diye.yani 1700 cc veya 1699 cc bile olsa kapıya çıkıyor...
-109cc oluyor söylediğin model.
--------------------------------------------------------------
-Yapılan yorumlara katılmamak elde değil bugun alacaklar neden boşa versin alsın. (bir kaçış açısı)Ama ben alınmasından yanayım. Kasaptan değil...
-Belli bir ccye kadar olanlar diye olacaktır zaten yoksa türkiyenin çinden farkı olmaz.Aslında yavaş yavaş alıştırma turlarımı yapıyolar yoksa getirilen tüm modeller aynı üretimin ürünü...
-O kadar sürücü kursu var onlar ne yapacaklar.
-Herkes kendi kendine mi öğrenecek olmaz öyle şey. (temel olmadan olmaz.)
---------------------------------------------------------------
Hadi hayırlısı.....

A sınıfı kalkmayacaktır çünkü hemen hemen her ülkede motor sınıfıyla araba sınıfı ayrılıyor ancak belki çok küçük CC'ler için B yeterli olabilir .

yasalarımız AB kriterlerine uygun hale getirilmeye çalışılıyorken,
olabilecek en iyi senaryo, 125 cc'nin altındakilere "B sınıfı yetiyor" şeklinde olacaktır düşüncesindeyim.

her zaman 125 cc altında mı motor kullanacaksınız.
beğendiğiniz bir marka, hayallerinizin motorunu üretti diyelim. ve sizin de alım gücünüz değişti ve erişebiliyorsunuz o bebeğe.
- yok aga benim A ehliyetim yok. bunu alamam,buna binemem mi diyeceksiniz?
yoksa o zaman mı kurs, sınav, direksiyon vs. peşinde koşacaksınız?

adı A olsun B olsun Z olsun, ehliyet gereklidir, alınmalıdır.
hiç bir zaman da pişman olmam yeni ehliyet aldığım için.

çoğu insanın yaya dahi gezemediği ülkemde, ehliyetsiz, eğitimsiz, bilinçsiz vatandaşın altında oto, moto olması, silah olmasıyla eşdeğerdir gözümde.

kazasız, belasız günler inşallah hepimize...

sen ehliyet alma. 600cc'lik canavarla gezerken polis "sen 550cc fazla alete binmişin" derse karışmam, haberin olsun.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar açık konuşalım;ben ehliyet alınması taraftarı değilim!!!! Ehliyet alacağımız yerde EĞİTİM VERİLMESİ taraftarıyım.Hanginiz benim gittiğim ehliyet kursu mükemmel eğitim veriyor diyebilir (istisnalar hariç).Bırakın eğitimi ehliyet almaya gelen adamda zaten adı üstünde ehliyet almaya geliyor,yani bakkaldan ekmek almak gibi birşey.:pr: :pr: İsterseniz kursa hiç gitmeyin.Sınavlara girin çıkın yetiyor.:pr: :pr:

paşa paşa git ehliyetini al. trafikdeki kaç polisimiz kanunları takip ediyor???
yok kardeşim sen uyduruyosun derse ne dicen adama???

arkadaşlar

arkadaşlar herkese selam bu söylediğiniz henüz tasarı olmakla berber b sınıfı ehliyetle 100cc altı modeller için geçerli olma ihtimali var ama henüz kanunlaşmadığı sürece kesin karar verilmiş değil bilginize

umuda kurşun sıkılmaz asiler şımarmaz.arkadaşlar ben de bundan 3 ay evveline kadar 50 cc lik bir aprillia vardı yani resmimdeki motor kendi kendime ya buna kim ehliyet istiyecek yada beni kim durduracak diyordum taki bir kere yunusların beni kasksız gezerken durdurmasına kadar allahtan serbest bıraktılar fakat sonra yine garajda arkadaşla motorun üzerinde sohbet ederken motorlu polis yanaştı ve kaskın nerde dedi hareket halinde değilim dedim oda ehliyet ruhsat dedi ruhsatı verdim sigarta vize yok ruhsatı aldı sahibi gelsin dedi ceza kesmedi ertesi gün tanıdık polisle geri getirttim ama illallah ettim polislerden ve ehliyet e yazıldım şu anda sınavdan geçtim bayramdan sonrab ehliyet elimde ve artık çok rahat olabilicem ve 110 cc motorum var şu an yani daha ilerde 150 cc ye çıkcağım kesin ehliyet şart açıkcası alınnnnnnnnn :cherry: :rendeer:

adam gibi gidip ehliyetinizi alın boşuna böyle şeyleri beklemeyin derim,gelişim 200 ytl'ye veriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar