-Derin arkadaşın söyledikleri doğrudur ve bende bazı ekstra istatistikler yazayım dedim....
-Alıntı yaptığım adres:
http://www.milliyet.com.tr/2005/12/25/magazin/amag.html
INTERNETTE arama motoru Google, 2005'te sanal ortamda en çok aranan isim ve kurumları açıkladı. Google'ın listesinde Amerikan futbol şampiyonasında göğsünü gösteren, ardından da çıplak haliyle kameralara yakalanan şarkıcı Janet Jackson zirveye oturdu.
www.e-kolay.net'in açıkladığı 'Türkiye'den en çok arananlar' sıralamasında ise birinci, tecavüze uğrayan ve bu görüntüleri internette dolaşan Gamze Özçelik oldu. Dünya ve Türkiye'de en çok arananlar listesinin ilk 10'u aşağıda.
Dünya
1. Janet Jackson.
2. Katrina Kasırgası.
3. Tsunami.
4. xbox 360.
5. Brad Pitt.
6. Michael Jackson.
7. American Idol.
8. Britney Spears.
9. Angelina Jolie.
10. Harry Potter.
Türkiye
1. Gamze Özçelik.
2. SSK.
3. MEB.
4. Fenerbahçe.
5. Galatasaray.
6. Milliyet.
7. Turkcell.
8. Rüya tabirleri.
9. Sibel Kekilli.
10. Hürriyet.
--------------------------------------------------------
http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/4551936.stm adresindede aynı liste yer alıyor...
-------------------------------------------------------
http://www.google.com/press/zeitgeist.html adresinden google arşivlerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca google analiste üye olarak tüm verileri grafik halinde anında görme şansınız var diyor(şu an deniyorum)
------------------------------------------------------
Hangi ülkeyi görmek istiyorsanız oda mevcut.(aylık).(her derde deva)
Australia (Turkiye ile benzerlik gösteriyolar.paris hilton)
• Brazil
• Chile (Avril aratıyolar.Herhalde uykusuz kalmışlar Avrilin ninnileriyle uyuyorlar.Bende dahilim içine.)
• China (bildiğiniz gibi adamlar yine bir şeyler öğrenmek peşindeler)
• Denmark (Arto denilen arkadaşlık sitesine yönelmiş durumdalar. Tipik yonja durumu. Bir göz atmakta yarar var arkadaşlık sitesine...)
• Finland (night wish - i will i had the angel gibin bir türküleri vardı.izledikçe hala gülüyorum)-Bayanın klibinde bir şarkıyı söyleyişi var..
• France (star academy'ye takmış durumdalar. Biz o devirleri atlattık hele şükür.)
• India (hiç bir şey anlayamadım)
• Ireland (hep restaurant aramışlar. Anlayacağınız çok aç gözlüler.)
• Israel (pokemonu aratıyolar)
• Italy (tipik italyanlar. Miss italy-adriana lima-rossi-fiat punto (yeni versiyonu çıktı avrupada), futbol ve ducati)
• Japan (japonların aradıkları bilakis çok ilginç-ayumi hamasaki (şarkıcı))
• The Netherlands (angelina jolie, ikea magazaları ve sudoku (yeni bulmaca türü) meraklarını gideriyolar)
• New Zealand (bayanlar ordada ilgi çekiyor ve (eva bence birinci olmalıydı))
• Poland (paris hilton manyaklığı devam ediyor(yoksa gözden kaçırdığımız gizli saklı bir skandalı mı çıktı))
• Russia
• Spain
• Sweden
• Turkey (gamzesiz durmamışız- bunun sonucunda online haber siteleri birinci sırada yer almış))
• United Kingdom
• Vietnam (kendilerini müziğe vermiş durumdalar)
--------------------------------------------------------------
Biraz uzun oldu ama ne yapayım. istatiki bilgileri görünce kafa deliriyor..