Hayvansever adam motorcu

Bakıyorumda hep aynı muhabbetler dönüyo, ehliyetti, şu mu iyiydi bu mu güzeldi. ama motosiklet tek yönlü bi konu değil. Motorcu adam aynı zamanda doğa dostu hayvan sever adamdır. Ya da ben mi yanılıyorum. Merak ettim içinizde kedisi köpeği kuşu börtüsü böceği olan var mı diye. Mesela bnm bi köpeğim var. ispanyol coocker, adı V-max :sunny:

Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
altalta aynı içerikli veya ayrı içerikli mesaj atmak flood oldugu için yasaktır. Aklınıza sonradan bir şey gelirse postunuzun altında cevap yoksa önceki mesajınızda DEĞİŞTİR butonuna tıklayarak o mesajına ekleme yapınız... Flood içerikli mesajlar silinir. Tekrarı halinde kullanıcıda art niyet tespit edilirse forumdan uzaklastırılır...

- Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
- Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
- Şikâyetler için... [email protected]
- FLOOD= Arka arkaya atılan mesaj arada başka bir cevap olmadan aynı üyenin birden fazla mesaj atması
********************I**********************

yasak yerde geyik yaptın, cezai işlem uygulamak zorunda bırakma beni :cyclopsani:

Hayvan sevgisi dolayisi ile vegetaryenim...Onlari oldurup yiyenlerin ayni zamanda hayvan sevgisi ile dolu olmasini anlayamiyorum. Bunu farkettigim gunden bu gune et -hicbir hayvani- yemiyorum. :thumright:

On yil oluyor, son derece mutluyum, ve sagligima da buyuk faydasi oldu. Herkese tavsiye ederim. Aslinda dunyadaki kaynak kisitligi ve sagliksiz beslenme sonucu gunun birinde herkes zaten vegetaryen olacak ya...neyse.

Ev hayvanlari denince yaram depresti...Maalesef sevgili kopegim "Tayga" yi (oglumu mu desem?) bir kac ay once kaybettim 14 yasindaydi :joker:

Tayga1.jpg

Yeni bir yavru alacagiz bu sonbaharda insallah. Kedisiz kopeksiz yapamiyorum... :thumright:

"Ben doydum da o mu kaldı?" desem kimse kızmaz heralde. İnsanı sevmeyen hayvanı sevebilir mi acaba? Cevabınız hayır ise olaya şurdan yaklaşmak istiyorum. Bir ev köpeğinin yaklaşık aylık gideri 100 $ olsun. Bu para ile sokakta yaşayan bir çocuğun karnını doyurup, ona elbiseler alıp, onu okutabilirsiniz (aylık hesap yapıyorum). Ve bu şekilde sizin gibi binlerce, dünyada ise milyonlarca insan düşünün. Sizin okuttuklarınız da büyüyüp aynını yapsınlar. İşte size yaşanılabilir bir dünya...
Aranızda mutlaka karşı çıkanlar olacaktır, ancak ben "hayvan sevgisi" deyince yüz milyonluk mamalar, tasmalar, kuaförler, veteriner masrafları, cart curt vs... den öte sokakta gördüğün bi köpeğe bir parça yiyecek verebilmeyi, onlara kötü davranmamayı anlıyorum. O mahallede herkes bir parça yiyecek verse o köpek doyar. Herkes örneğin 5 milyon gibi bi para koysa ona kulübe yapılır, bakımı yapılır... vs vs. Geri kalan para da yoksulların yiyecek, beslenme, barınma gibi ihtiyaçlarında kullanılır.
Sonuç: İnsanı sevmeyen, hayvanı sevemez...

Not 1: Örnek verdiğim hayvan köpek yalnız burda köpek besleyenleri suçlamıyorum. Düşüncesiz tüm insanları suçluyorum...
Not 2: İsteyen üzerine alınabilir.

Prometheus' Alıntı:
"Ben doydum da o mu kaldı?" desem kimse kızmaz heralde. İnsanı sevmeyen hayvanı sevebilir mi acaba? Cevabınız hayır ise olaya şurdan yaklaşmak istiyorum. Bir ev köpeğinin yaklaşık aylık gideri 100 $ olsun. Bu para ile sokakta yaşayan bir çocuğun karnını doyurup, ona elbiseler alıp, onu okutabilirsiniz (aylık hesap yapıyorum). Ve bu şekilde sizin gibi binlerce, dünyada ise milyonlarca insan düşünün. Sizin okuttuklarınız da büyüyüp aynını yapsınlar. İşte size yaşanılabilir bir dünya...
Aranızda mutlaka karşı çıkanlar olacaktır, ancak ben "hayvan sevgisi" deyince yüz milyonluk mamalar, tasmalar, kuaförler, veteriner masrafları, cart curt vs... den öte sokakta gördüğün bi köpeğe bir parça yiyecek verebilmeyi, onlara kötü davranmamayı anlıyorum. O mahallede herkes bir parça yiyecek verse o köpek doyar. Herkes örneğin 5 milyon gibi bi para koysa ona kulübe yapılır, bakımı yapılır... vs vs. Geri kalan para da yoksulların yiyecek, beslenme, barınma gibi ihtiyaçlarında kullanılır.
Sonuç: İnsanı sevmeyen, hayvanı sevemez...

Not 1: Örnek verdiğim hayvan köpek yalnız burda köpek besleyenleri suçlamıyorum. Düşüncesiz tüm insanları suçluyorum...
Not 2: İsteyen üzerine alınabilir..

Kopek beslememin oksuz-yetim cocuklara yardim etmedigim anlamina gelmesi komik. Bunu nereden cikardin? Isteyen ustune alinsin buyurmussunuz, alindim, cevapla bakalim.

Dunyadaki duzen bozuklugu / yada duzeninin sorumlusu ben degilim. Once kendi asgari konforum gelir. Olaya senin gozunden bakacak olursak hepimiz butun ihtiyac otesi varligimizi baskalariyla gonullu olarak paylasmaliyiz.

Ilk once motorlarimizi satip kimsesiz cocuklara verelim parasini istersen...
Nasil olsa luks degilmi? Ben sahsen sirf zevkim icin motora biniyorum, kesinlikle ihtiyacim yok ulasim amaciyla...

Eh, sonra fotograf makinemi vereyim, profesyonel fotografci degilim nasil olsa...ekmek parasi degil ya, sat - ver parasini fakir fukaraya.

Her hafta sinemaya gideriz..ne luzumu var. Otur TV seyret ayni sey...ayda en az 60$...Kinaliburgaz Camii yaptirma kurumuna bagisladim gitti...

Yazlik evim var Turkiyede bir tane, onun da tapusunu sagir dilsizlere bagislayayim istersen. Emret...

+

Tersi de dogrudur...yani hayvanlari sevmeyen insanlari da sevmez...

+

Hayvanlari sevmeyen hayvan sevgisinden anlamaz.
Yani bu konuda senin anlayacagin bir sey yok...Bildigin gibi yasa iste.

+

Kopek beslemek dusuncesizlik degildir. Dusuncesizlik; NOT Ikiiiii, isteyen ustune alinsin... diye kustahca, ve gayet kaba yazilar yazip gereksiz yere insanlarin sinirlerini oynatmaktir.

+

Saldirgan ve kustah tavrinin sebebini anlamak mumkun degil...cocukken seni kopek filan isirmis olmali... Uzuldum dogrusu, bu capta bir hayvan dusmanligi ile karsilasmamistim.

Bana neden daha uzun yazmadığımı soranlar oldu bu yazıyı (ilk yazdığımı yani). Böyle anlaşılacağına emindim o yüzden uzun yazmadım. Hedefim asla bireyler olmadı benim. Benim hedefim olaylardır. Olayları yaratan bireylerin davranışları kendilerini ilgilendirir. ("Kopek beslememin oksuz-yetim cocuklara yardim etmedigim anlamina gelmesi komik" böyle bir şeyi asla kastetmedim, kaldı ki seni tanımıyorum bile :) )

Bu girişten sonra açıklayayım isterseniz: Öncelikle Oktay'dan öğrendiğim ve sonrasında devamını araştırdığım bir şeyi söyleyim. Küba'lı devrimci Binbaşı Ernesto Che Guevara'nın da motorsikleti vardı ve "Motosiklet Günlüğü" kitabında güneyde gördüğü sefaleti anlatıyor (Oktay'a saygılar...).
Senin, benim kastettiğimi düşündüğün açıdan bakarsak anadan doğma soyunmamız gerekir ki bunun saçma olduğunu sen de söylemişsin. O yüzden aynı fikirdeyiz uzatmıyorum. (sinema olayı zaten hepten ayrı bir olay, kültürle ilgili o yüzden o örneğin için de bir şey demiyorum kültürsüz insan olmamalı - sinemalar ücretsiz olsa daha iyi olmaz mıydı? :queen: )
Yine kısa tutacağım, özetle hayvan sevgisinin özünü değiştirecek saçmalıklar benim hedefimdir. Sabahtan akşama kadar elinde köpek "fifi fifi gel yavrum" diyip, sokağın ortasına ".ıçırtmak", yanından bir yoksul geçince de burun kıvırmak, sonra da kalkıp ben hayvanları seviyorum demek, televizyonlarda "panter emel" lakabı alıp da sağa sola saldırıp prim yapmaya çalışmak yazımın hedefidir.

Not 1: Donald_Duck, yazının bütününde benden büyük olmanıza rağmen "sen" diye bahsettim umarım affdersiniz.
Not 2: Yazımda ne seni ne de Seda'yı hedef almadım bunu da bilesiniz. Sadece son dönemde o kadar insan kılığında insan görüyorum ki çıldırmamak içten bile değil.

Öncelikle Donald Duck, başın sağolsun. Yaklaşık 4 yıl önce köpeğim çalınmıştı, henüz 2 yaşında olmasına rağmen abimden çok severdim. Ertesi gün beni okulda görenler birinin öldüğünü sandılar. Senin dostun 14 yıldır yanındaymış ve ölümüne tanık olmuşsun, bunun acısını bile düşünemiyorum. Sonrasında tekrar bir köpek edinmeyi düşünmek ise büyük bir cesaret. Sanırım V-max ölürse -ki birgün her canlı gibi ölecek- bie daha köpek alamayacağım. Paylaşılan sevgi tanımsız ama acısıda bie o kadar fazla oluyo. Aynı nedenle çocukda istemiyorum.
Prometheus artık "fifi" leriyle gezen onlara elmas tasmalar yaptıran süslü hanımlar masallarda kaldı. Haa çok zengin ve savurgan adam köpeğe savurmazda başka şeye savurur parayı, ama yine ihtiyacı olana gitmez. Kaldı ki insanoğlu çiğ süt emmiş, ben bie köpekten alacağın vefayı, yardım edip büyüttüğün bir yetimden alacağıma garanti veremiyorum.

hocam bence sedanın açtığı gereksiz bir başlık. yani şimdi hayvan sevgisiyle motosikletin arasında nasıl bir bağ kurduğunu pek anlamış değilim. yani ortamı sevgi duyup besleyeceğiniz bir hayvanla neden geriyosunuz ki? illa motorcuyuz diye nabalım sokaktaki hayvanatı eve alıp besliyim o zaman. zaten 350 milyon maaşla geçinen daha doğrusu geçinmeye çalışan insanlarda var aramızda. sen adama ne hayvan sevgisinden bahsediyosun ya. adam güç bela bi iki teker almış ucuzundan kısa yoldan biraz hayattan zevk almaya çalışıyo mesela .yani sokaktaki köpekten adama ne? boşverin ya bakın işinize. yaratan Allah verir rızıklarını tabi bizde yardımcı olmalıyız hayvanlara sevmeliyiz korumalıyız ama ne gerek var buraya taşımaya..

Hah işte çok güzel bir yanlış anlaşılmaya değinmişsin. Demişsin ki:

"zaten 350 milyon maaşla geçinen daha doğrusu geçinmeye çalışan insanlarda var aramızda. sen adama ne hayvan sevgisinden bahsediyosun ya"

Hayvan sevgisi hayvana paralar bayılıp onu süslemek, pahalı mamalar yedirmek, kuaföre götürmek değildir. Senin suçun değil ancak ne yazıkki "hayvan sevgisi" kavramı bu şekilde anlaşılıyor.

Donald_Duck artık anlamışsındır sanırım neyi kastettiğimi.

bende onu kastettim zaten çok süslü karılar gördüm hayvan sevgisi diye bağıran . bi hayvanı sevdimi hemen eve gidip ellerini yıkıyolar yırtarcasına..

benimde iki tane köpeğim var ikiside kaniş biri 12 yaşında biride 2 yaşında ve gözüm gibi bakarım bir insanmış gibi davranırım onlara. hatta büyük olan bızdık iki kere ameliyat oldu ve kanser deşhisi var bir böbreği yok ne fedakarlıktır ki senelerdir yanımdan ayrılmadı benimle braber benle yatar benle yer benle içer...

race; sedanın açtığı başilığa çok ters bir cevap vermişsin... insanlara bunları yapma istedikleri zaman istedikleri konu ile ilgili burada başlık açabilirler..
bu şekilde bir yorum bu güne kadar sanada gelmemiştir umarım vede gelsin istemezsinn........

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
BEnde 2 tane köpek var 2 side alman kurdu 1- i dişi 1 ide erkek
heuheu isimleri ise çok hoş biri badi , diğeri pufi :) huheuueh çok seviom falla köpeklerimi çünkü akşamları bağırırken beni çok mest komşuları ise çok höst ediolar :)

leto baksana ama ortam yay gibi gerildi. yani dio ki hep motor muhabbeti yapıyonuz başka bişi yapmıyomusunuz der gibi.. speed bendede 4 tane muhabbet kuşu var. 4üde konuşuyo. gelene hoşgeldin gidene eyvallah babacım diyo ya ulan şaka maka 9 senedir bendeler be. :cherry:

yahu benim aklıma başka bi şey takıldı.sevgili donald duck "hayvan sevgisi sebebiyle vejeteryan oldum.et yemiyorum" demiş.sevgili donald duck, inekleri özüzleri çok mu seviyorsunuz.yoksa tavuklara karşı sevginiz mi var nedir
?! :cherry: kedi köpek sevmek vejeteryan olmak için sebep olmamalı be yav.hadi çinlilerden nefret ediyorum deseniz anlıcam, adamların köpek yediği söyleniyor.ama inek dediğimiz hayvanı biz besleyip yetiştiriyoruz, koyunda öyle.bu hayvanlar her yerde bol bol bulunan otları yiyorlar.gelecekte niye ortadan kaybolsunlar anlayamadım?şimdi bu lafımdan yola çıkarak "hede hödöyüde biz besliyoruz, onlarıda yiyelim o zaman" demesin kimse.besleme amacı farklı.

ha ben eti çok mu seviyorum, hergün kebap mı yapıyorum?hayır.ben eti pek sevmem ama vejeteryan değilim.
bu arada vejeteryan deyince aklıma artvin'li bi arkadaşım geldi.kulakları çınlasın kendisi vejeteryan diyemiyordu.ben eti sevmiyorum dediğimde "sen deterjanmısın?" demişti.2 hafta güldüm bu lafa :cherry:

son olarak hayvanları niye sevmeyelim ki?normal olan her insan hayvan sever.ama çatıda güvercin besler, ama kapısının önünde dolaşan kediye bi şeyler atar.tek bir hayvana harcanan göze batacak miktarlardaki parayı bende görgüsüzce buluyorum.

sakin olalım.

jawa' Alıntı:
son olarak hayvanları niye sevmeyelim ki?normal olan her insan hayvan sever.ama çatıda güvercin besler, ama kapısının önünde dolaşan kediye bi şeyler atar.tek bir hayvana harcanan göze batacak miktarlardaki parayı bende görgüsüzce buluyorum.

söyulediklerine tam anlamıyla katılıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar