Prometheus' Alıntı:
"Ben doydum da o mu kaldı?" desem kimse kızmaz heralde. İnsanı sevmeyen hayvanı sevebilir mi acaba? Cevabınız hayır ise olaya şurdan yaklaşmak istiyorum. Bir ev köpeğinin yaklaşık aylık gideri 100 $ olsun. Bu para ile sokakta yaşayan bir çocuğun karnını doyurup, ona elbiseler alıp, onu okutabilirsiniz (aylık hesap yapıyorum). Ve bu şekilde sizin gibi binlerce, dünyada ise milyonlarca insan düşünün. Sizin okuttuklarınız da büyüyüp aynını yapsınlar. İşte size yaşanılabilir bir dünya...
Aranızda mutlaka karşı çıkanlar olacaktır, ancak ben "hayvan sevgisi" deyince yüz milyonluk mamalar, tasmalar, kuaförler, veteriner masrafları, cart curt vs... den öte sokakta gördüğün bi köpeğe bir parça yiyecek verebilmeyi, onlara kötü davranmamayı anlıyorum. O mahallede herkes bir parça yiyecek verse o köpek doyar. Herkes örneğin 5 milyon gibi bi para koysa ona kulübe yapılır, bakımı yapılır... vs vs. Geri kalan para da yoksulların yiyecek, beslenme, barınma gibi ihtiyaçlarında kullanılır.
Sonuç: İnsanı sevmeyen, hayvanı sevemez...
Not 1: Örnek verdiğim hayvan köpek yalnız burda köpek besleyenleri suçlamıyorum. Düşüncesiz tüm insanları suçluyorum...
Not 2: İsteyen üzerine alınabilir..
Kopek beslememin oksuz-yetim cocuklara yardim etmedigim anlamina gelmesi komik. Bunu nereden cikardin? Isteyen ustune alinsin buyurmussunuz, alindim, cevapla bakalim.
Dunyadaki duzen bozuklugu / yada duzeninin sorumlusu ben degilim. Once kendi asgari konforum gelir. Olaya senin gozunden bakacak olursak hepimiz butun ihtiyac otesi varligimizi baskalariyla gonullu olarak paylasmaliyiz.
Ilk once motorlarimizi satip kimsesiz cocuklara verelim parasini istersen...
Nasil olsa luks degilmi? Ben sahsen sirf zevkim icin motora biniyorum, kesinlikle ihtiyacim yok ulasim amaciyla...
Eh, sonra fotograf makinemi vereyim, profesyonel fotografci degilim nasil olsa...ekmek parasi degil ya, sat - ver parasini fakir fukaraya.
Her hafta sinemaya gideriz..ne luzumu var. Otur TV seyret ayni sey...ayda en az 60$...Kinaliburgaz Camii yaptirma kurumuna bagisladim gitti...
Yazlik evim var Turkiyede bir tane, onun da tapusunu sagir dilsizlere bagislayayim istersen. Emret...
+
Tersi de dogrudur...yani hayvanlari sevmeyen insanlari da sevmez...
+
Hayvanlari sevmeyen hayvan sevgisinden anlamaz.
Yani bu konuda senin anlayacagin bir sey yok...Bildigin gibi yasa iste.
+
Kopek beslemek dusuncesizlik degildir. Dusuncesizlik; NOT Ikiiiii, isteyen ustune alinsin... diye kustahca, ve gayet kaba yazilar yazip gereksiz yere insanlarin sinirlerini oynatmaktir.
+
Saldirgan ve kustah tavrinin sebebini anlamak mumkun degil...cocukken seni kopek filan isirmis olmali... Uzuldum dogrusu, bu capta bir hayvan dusmanligi ile karsilasmamistim.