motosiklet sürmeye 17-18 yaşlarımda başladım ama ....!!!!!
allah korumuş

bilinçli ve standart lara uygun malzemelerle kask mont dizlik vs..... gibi olmazsa olmaz diyebileceğimiz korumalarla ve kullanım tekniğiyle yaklaşık olarak 5 aydır kullanıyorum yani motor kullanıyorum diyebileceğim zaman bu.... çok öncelerde kullanmaya başlamama rağmen hatta ilk motorumu 1997 yılında almıştım öncesinde de kiralar gezerdik
ama motorun üzerine hiçbir koruma olmadan ve kullandığımız motor hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadan motoru tanımadan ve güvenli sürüş teknikleri hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadan kullanmak son derece riskli ve yanlış bana kalırsa meydana gelen motor kazalarının %90 ı bana kalırsa bu etkenlerden dolayı meydana gelmekte ve motorsikletin tehlikeli bir araç olduğu kanısına insanlar bu sebeplerden dolayı varmaktadır..
bilinçli ve eğitimli olarak motora binmek ve gerekli tüm korumaları ve önlemleri almaktır asıl olan.... yoksa ben 10 yıllık motorcuyum da diyebilirdim ama ben tam manasıyla 5-6 aylık motorcuyum ama doğru yolda olduğuma ve güvenli sürüş yapmayan ve kendini bu konuda eğitmeyen bir çok 10 yıllık motorcudan daha iyi motorcu olduğuma eminim......
üzerine 2 beden büyük deri bir montla ve kafasında kask olmadan üstelikte azında sigarayla bir motorcu gördüğümde nasıl sinir olup öfkeleniyosam tam koruması kaskı ve motorda duruşuyla yeni bir motorcu olsa bile bu şekilde gördüğümde aynı şekilde gurur duyuyorum ve korna çalarak selam vermeden geçemiyorum.....
bilmem düşüncelerimi anlata bildimmi...... eminimki motosiklet kullanıcıları bilinçlendikçe ve istemediğimiz motorcu görüntüsü yerini olması gerektiği gibi olan motorcu görüntüsüne bıraktığı zaman insanların bu muhteşem araca ve kullanıcılarına karşı bakış açısı değişecektir.... evet erhancım bu konuyu açtığın için sağol ben konuya bu bakış açısıyla bakmak ve yaklaşmak istedim bakalım diğer arkadaşlarımızın düşünceleri ne.... saygılar..:cat: