motorsiklet kullanmaya 600cc ile başlanabilirmi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
merhaba arkadaşlar şimdiye kadar hiç motorsiklet kullanmadım ama baharda bir motorsiklet almak istiyorum. ancak ben 600 cc lik racing lere hayranım. fikir aldığım birçok insanda çok güçlü bir motor olduğu için hata olacağını söylüyor ve tavsiye etmiyor. düşüncelerinizi bekliyorum. 600 cc ile başlanamaz mı yani?...

fikir aldığın birçok insan doğru söylüyor, başlanmaz 600 cc ile. maalesef:pale:

Arkadaşım forumu biraz incelersen sorunun cevabını detaylı bir şekilde alabilirsin bu konu daha önce çok açıldı :wiinkk:

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
biraz yetenek meselesi aslında.direk 600cc den başlayanlarda var ama istisna.unutmaki racing makineler deli şeylerdir ve hata affetmez.tecrübelilerin hatasını affetmeyen,acemininkini asla affetmez.yüksek cc nin yolu ufak cc den geçer

bence yetenekle falan hiç alakası yok... sadece ve sadece şansla alakası var. şanslıysan eğer bişey olmaz ama ucunda yaşam olan bişey de bence şansa bırakılmaz. elinin altında 120 HP'lik bir motor var ve hata yapmadan öğrenmen hatta kullanman imkansız. yürümeyi bile öğrenirken düşüyoruz kalkıyoruz, hata yaparak öğreniyoruz. motosiklet kullanmayı öğrenirken de hatalar yapacağız. hata yapmadan bu işi öğrenmek diye bir şey de yok, çünkü yaptığın hatalardan ders alarak tecrübeleniyosun. Ve böyle bir motosikletle en ufak hata malesef ölümle bile sonuçlanabilir. sabırlı olup adım adım o seviyeye yükselmek bence en mantıklısı.. karşı çıkacak arkadaşlar olacaktır ama bence 125 cc'lik bir motosikletle kullanabildiğin kadar uzun tecrübe yapmak, sonrasında da 500-600 cc'lik bir naked'a geçmek ve en erken 3. motosiklet olarak 600 cc'lik bir racing'e geçmek doğru yol olacaktır.

umarım böyle bir hataya düşmezsin, yok eğer düşersende sana bol şanslar!!!

yavaş gittikten sonra 250ccden ne gibi farklı tehlikesi olabilirki? ha 600cc ha 250cc?, anlamadığımdan dolayı soruyorum yoksa bence 600cclikle başlanır demiyorum...

distino, bildiğim ufak ama önemli bi kaç farkı söyliyeyim hemen. ilk olarak düşük cc'li bir motosiklet racing'lerden daha hafif olacak yani kontrolü kolay olacak. ikinci olarak racing'ler direksiyon manevralarından çok vücut hareketleriyle yönlendiriliyolar bu da tamamen tecrübe işi. üçüncü olarak racing'lerin dabriyajları diğer makinalara göre çok daha net, debriyaj işi de motosikletin önemli unsurlarından birisi elinden kaçırdığın an yeri öpebilirsin. dördüncü ve bence en önemlisi sağ elinin altında duran ve sadece yarım tur çevirerek tam gaz yapabildiğin elcik, panik anında ortalama 120 HP'nin arka lastiğe iletilmesine ve motosikletin bir tarafa senin bir tarafa uçmana neden olabilir. muhtemelen daha çok nedeni vardır ama benim tecrübelerim bu kadarını açıklayabiliyor.

ilnapoli+1 aynen katılıyorum.
Olay birde racingle başlamakla ilgili.
F650 bile bir derece ama 600lük herhangi bir racing çok tehlikeli olur.

» Bu Başlık Moderator tarafindan kilitlenmiştir.
Bu başlık amacına ulaşmıştır.

» Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
» Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
» Şikâyetler için... [email protected]
************** Site Yöneticisi: danger0 **************

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar