Paylaşmaya değer bir konu...!

Arkadaşlar bilindiği üzere motosiklet damardan içeri girdiği zaman fena zehirliyor ve bağışıklık sistemine yerleşiyor ki bu hepimizin yaşamış olduğu bir durum. Neyse konuyu uzatmayacağım malum kış mevsimi geldi hazır motoru garaja çekmişken derdim şu aslında dert değil motor modifikasyonu
jinlun 150-5' i nasıl modifiye ederim aslında bir kaç fikrim var mesela 500 cc bir motor monte etmek ama ben bu 500 cc motoru nasıl bulurum bu bir ikincisi jantları nikelaj yaptırmak gerçi bu sorun değil yerini biliyorum ve son sorum çelik hortum hatta mümkünse nikelaj kaplı ve üzerinde bir kaç değişiklik mesela çamurluklarını aşağıda ki nasıl yaparım.

frontfender2zj.jpg

Şimdi bu modifikasyon "jinlun' a değer mi?" diyenleri duyabiliyorum iyi bir motorum olsa zaten o zaman uğraşmam çünkü ona kıyamam ama bu tür motorlar çok uygun diye düşünüyorum artı daha ekonomik ve klas bir motora sahip olacağımı düşünüyorum.

Ayrıca bu dediklerimin kaçını gerçekleştirim bilmiyorum yardımınız olursa önümüzdeki sezona cıncık bir motorla çıkmak istiyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Orange County Choppers :) :king:

Konuya şu şekilde de bakabilirsiniz şu bir kaç resim söylediklerimin yapılabilirliğini kanıtlıyor yani insan elinin değidiği her şey şekillenebiliyor. sadece neyi nasıl yapacağımız bunun için yorumlarınızı bekliyorum.

fazer6006tq.jpg

fazer9tv.jpg

f22azer3jz.jpg

Motosikleti
Su Motoru
Kardeş sen 150 cc ile tıngırdayan o kasaya 500 cc motor koyarsan halini düşünemiyorum. Sanırım 5.000 devirde motor bloğu kasayı bırakıp gider :) ...

İşte bu yüzden yardım istiyorum ama bana olmayacakmış gibi gelmiyor

Ayrıca 500 cc motoru nerden bulurum denemekte fayda var derim ben...

Forumdan Uzaklaştırıldı
önce fizibilitesini sağlam yap bence... 500cc olan motorların kasalarını - birleşimlerini vb incele , senin kasa bu gücü kaldırırmı onu bi belirle istersen. soora yapacak usta bulunur bi şekilde... :king:

Bende yapicam, :flower: ama bence makineyi deistirmekten vazgec!! En fazla 250 takabilirsin. yada bunu sat 250 lik al onu yap!!

Ben yaptirdiktan sonra siteye fotograflarini koyacagim... Ondan sonra yardimci olabilirim. Sunu surda bunu burda yaptirdim diye... :cat:

alestevardiya kardeş geç kalmayalım hazır kış gelmişken yatacağına uğraşalım sen fotoları koymadan beni yinede haberdar et elimde bir yığın foto var zaten fikir olsun diye her gün nizami bakıyorum...!

Forumdan Uzaklaştırıldı
GRKN hocam adres-link falan verirsen bizde bakalım modifiye edilmiş makinalara...
teşekkürler...

GRKN, ben boyatip, air brush yaptirmayi, sagini solunu uzatip, nikelaj yaptirmayi dusunuyorum. Sen nerde oturuyosun bu biiir?? Bayramoglunda araba modifikasyonunda uzman olan bir yer buldum, orijinal bir boyamayi orda yaptirmayi dusunuyorum..

Ben en kisa zamanda parcalari sokup arabayla goturucem...

burdan yazisalim ki, baska dusunen varsa herkes yararlanabilsin derim ben...

arkadaslar bahsettiginiz Jinlun kasasını. Suzuki yıllardır kullanıyor zaten. benim 7 yıllık rüyam dı Marauder zaten Bence bir arastırın hatta yazısın Jinlun ile sizi bilgilendirsinler.

Belki önerileri olur. Veya vazgecin derler. Ama deneme yanılma ile ugrasmamıs olursunuz.

mertmertmert kardeş herhangi bir site yok nette gezinirken topladığım fotolardan alıntı ama zaman zaman modifiye edilmiş hatta sıfırdan yapılmış motorların fotolarını koyarım inş.

alestevardiya ben önce komple parçalayıp şaseden başlıycam biliyosun bizim şaselerin kaynak yerleri çok belli oluyor daha sonra parçalar üzerinde çalışıcam kafamda tasarladığım bir şekil var bakalım sene sonuna ne çıkacak bu arada ben Zonguldak EREĞLİ' de oturuyorum bu işler içinde DÜZCE' ye gitmeyi planlıyorum ama henüz bir çalışmam yok sizden sadece bu motoru 500 cc' ye nasıl çıkarırım bunun yolları nelerdir bunun için yardımcı olursanız...!

Bir iki resim daha size gözünüz gönlünüz açılsın...!

:queen: :queen: :queen: :queen: :queen:

232ce8329f22a5eb77f61e0353fdf0.jpg

232ce86f0dd2a5eb77f646a334aa2c.jpg

motoren0wt.jpg

elimde ki fotoları bir anda veremiycem baya zaman alacak elimde chopeer resimleride var ayrıca.

db05rigid0117ge.jpg

db05rigid1012ad.jpg

motosıkletın kasası super olmus tam tekerlık makına olmus yanı 90 derece dıkılse bıle kuyrugu yere surtmez begendım :thumleft:

Forumdan Uzaklaştırıldı
motor değiştirme işinde ancak motorsiklet mühendislerinin projeleri dahailinde yapılması gerekebilir arkadaşlar İmc motorsiklet firma yetkili mühendislerinden fikir alıp bence öyle girin işe
aksesuar işindede istediğiniz ,kafanızda nasıl canlandırırsanız bütçeniz dahilinde bunu yapma imkanınız olabilir 1. resimdeki gibi çamurlukta olabilir isterseniz komple ön çamurluğuda sökebilirsiniz ama sulu ve çamurlu yerlerden geçmemek şartıyle sonra lastiğin attığı çamur ve su ile hem siz kirlenirsiniz hem motorunuz kirlenir
mesela aleste kardeşimin dediği gibi Airbus boyama çok yakışır bizim motorlara çamurluktan başlayım depo yanları yan kapaklar ve en son çanta yanlarında biten alev desenleri
mesela yan kapaklar deri ile kaplanırsa güzel bir görüntü çıkar.
arka maşa sökülüp boyası kumlama ile temizlendikten sonra nikalaj yaptırıldımı harika durur
yaptıklarınızıda burda fotolarla paylaşıp arkadaşlarımıza güzel örnekler çıkar
bizlerde faydalanırız
sevgi ve saygılarımla
bende örnek bir makina fotosu ekleyeyim
dsc049453mo1600x4504mc.jpg

e_erdun abi çok hoş makina ama ben biraz daha extreme makina yapmak istiyorum. Dediğim gibi iyi bir motorum olsa kıyamam ama elimizdeki motorlar bu iş için çok uygun.

grkn.. dostum öncelikle slm ben bu hafta kısmetse jinlun 150cc alacam fakat böyle bir fikir ortaya atınca yoksa 150cc aldıgna pişmanmısın sen..?.... acaba 150cc almayımmı diye düşünüyorum kafam karıştı vallaha hazır kredide çıktı napacam bilmiyorum..? peki sen 150cc kullanıyorsun bana 150cc tavsiye edermisin.. yada şöyle diyelim 150cc kullanan dostlarımız önerirmi teşekürler :cat:

vasox dostum herhangi bir şikayetim yok iyi bir motor alacak ekonomiye de henüz sahip değilim bu yüzden üzerinde bu tür değişiklikler yapmak istiyorum inan her yeni başlayan gibi daha iyisini istiyorsun sonu yok yani...! :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat:

grkn........teşşekkür ederim dostum beni aydınlattığın için saol

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar