40 yaş üstündekilere sadece kask yetmez / DR. MEHMET ÖZ

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
[IMGR]http://img392.imageshack.us/img392/1768/0b52317694caa3408334213ah0.jpg[/IMGR]Yaşla birlikte insanın daha çok akıllandığı söylenir ama bunun yetişkin motosiklet kullanıcıları için ne kadar doğru olduğu tartışılır! Çünkü çoğu, yollarda elde ettikleri deneyime güvenerek, genç motosikletçiler kadar önlem almaya gerek görmezler...

REAKSİYON AZALIR
30 göstermenize ve kendinizi 20 yaşında hissetmenize rağmen aslında 40 yaşın üstündeyseniz; dünyadaki en büyük Harley motor bile daha az atak olduğunuz, reaksiyonlarınızın azaldığı ve uzaklığa göre hıza karar verme yeteneğinizi kaybetmeye başladığınız gerçeğini değiştiremez. Eğer yaşınız 40'ın üzerindeyse sadece kaskınıza sığınamazsınız! (Bir kaskınız var, değil mi?) Tabii kaskın bir kaza anında yaralanma riskini yüzde 37 azalttığını unutmadan, şu önerilere de mutlaka uymalısınız:

* Trafikteyken geçtiğiniz boşlukların daha geniş olmasına dikkat edin.
* Kör noktalarınızı dikkatli kontrol edin.
* Koruyucu giysiler ve botlar giyin.
* Motosiklet kullanmanın en tehlikeli olduğu saatlerin; hafta içi 15.00-18.00, hafta sonları ise 18.00-21.00 saatleri arası olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
Unutmayın; sadece tek bir beyniniz ve tek bir vücudunuz var... Her ikisini de doğru kullanın ve motosikletinizden keyif alın.

Kaynak: Sabah

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Amerika'daki motorcuların bizim kadar dikkatli olduğunu sanmıyorum.
Çoğu bir nazi kaskı ile yollardalar,montlar bile gösteriş için.
Mehmet ÖZ onları düşünerek söylemiş olmalı.
Ben üstüme alınmıyorum;
45 yaşındayım ve 30 yaşındakinden çok daha bilinçli ve dikkatliyim.
Aradaki 15 yılda belki 100 tane ciddi kazaya şahit oldum,burası Türkiye.
Burada en ufak dikkatsizliğin,şanssızlığın bile bedeli ölümdür.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Evet doğru Bere de lazım...Bilgilendirme içinde teşekkürler..

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Benim daha 8 senem var Halis abi düşünsün.:queen:

içimde bu motor sevgisi varken nasıl vazgeçerim motorumdan
şu refleks olayları zamanı gelince hepimizin başına gelecek şimdiden tadını çıkartmak en iyisi

Skullhunter teşekkür ederim bi sen kalmışdın yaşlandığımı suratıma sölemeyen:salut::salut:

güzel bir paylaşım teekkürler :)

Tecrübenin yaşla alakalı olmadığını düşünen biri olarak; 40 yaşını aşmış şoförlerin, yeni yetmelere duman yutturduğuna da şahit olduk, ayrıca kebapçılara bakınca herşey ortaya çıkıyor(ekipmanlı olanlar hariç tabiki...)

ben yaşın insana tecrübe kattığına inanıyorum ama şuda bir gerçekki insanlar
yaşlandıkça yavaşlar bu insanın doğası tabiki çok iyi kullanan abilerimiz var
ben 40 yaşındakiyle 25 yaşındakinin pek farklı olduğuna inanmıyorum ama yaş
50 ise ve üstü ne yazıkki 25 yaşındaki bir insanın cevikliğini yakalaya bileceğini
pek sanmıyorum ne yazıkki yaşlılıktan kitlenip arabayla pazaran dalan ve refleksleri
zayıfladığı için kaza yapan çok insan var..

Refleks konusunda çeşitli testler var.

En bilineni de avuç içine metal bi para konur ve biri almaya çalışır diğeri de kapatmaya. 40 yaş üzerindekiler bilir, Kung fu dizisinde çekirge hocasından bir türlü alamamıştı :)

Buradan Skullhunter'a meydan okuyorum. Bakalım benden parayı alabilecek mi ?:cherry:

37 yaşındayım,genelde temkinli kullanırım.Bilimsel bir açıklama olduğuna görede 3-4 sene sonra daha da dikkatli olucaz anlaşılan.

Bence her bireyin kendisi ile alakalı bir durum.Güç ve hissedilen yaşanan yaş önemli.
Büyükbabam 86 yaşında gündüz ve gece araç kullanıyor.:wiinkk: Kuran-ı Kerimi Gözlüksüz okuyor.Arada gelen gidenleri saymazsak 3. cici babaannemle gün geçiriyor.:cat: Maşallah çok sağlıklı yayla köylerinden tereyağı bal getirtiyor ve kaşık kaşık yiyor.Geçenlerde ceviz ağacından ceviz toplarken düşüp kafasını yarmış. Bir ara benim motoru sürmeye heveslendi vermedim tabi.Boyu yetmedi.Askerde Alman harbinden kalma sepetli motosiklet sürdüm diyor.
Eve gidince şu avcundan para alma işini deneyeceğim:cherry:

reflekslerimiz bizim icin gercekten cok onemli ama kacimiz acaba reflekslerimizi gelistiriyoruz? iste birkac kucuk ve eglenceli taktik ile reflekslerimizi daima canli tutmanin yollari:
1- kucuk lastik bir top alin, oturur vaziyetteyken gozunuzu kapayip topu diz hizanizdan yere birakin, topun yerde sekme sesini duydugunuz anda gozunuzu acin ve topu yakalayin.
2- topu duvardan sektirip yakalayin. (yerden duvara ve size.. alternatifiniz cok)
3- cocukken oynanan el pisirmece oyunu :)
4- balon sisirin ve evde el ve ayaginizi kullanarak sektirin ama yere degmesine izin vermeyin, mumkunse dar alanda olsun ve esyalardan sekerek yon degistirmesine izin verin.

goz refleksinizde onemli, elinize bir kalem alin ve kolunuzu karsiya uzatin, once uzattiginiz kolunuzda tuttugunuz kalemin kapagina odaklanin 10sn sonra hemen kalemin ardinda yani arka planda olan bir objeye odaklanin.. 10sn sonra tekarar kaleme odaklanin.. bunu sureyi kisaltarak tekrarlayin..
- baska bir yontem, elinize bir resim alin ve oturun, karsinizdaki duvara kucuk bir resim koyun ve sirayla bir elinizdekine ve bir duvardakine odaklanin..

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Buradan Skullhunter'a meydan okuyorum. Bakalım benden parayı alabilecek mi ?:cherry:

Bu haberi okuduktan sonra Levent abi galiba biz daha ölmedik diyorsun.
icon_old%5B1%5D.gif

En kısa zamanda meydana çıkalım. :bounce:

mehmet öz bunu amerikada gördüğü sürücüler için söylemiştir kesin.bildiğiniz gibi amerikada kask mecburi değil..kafasına tası geçiren yolaçıkıyor..ama haklı tarafıda yok değil ..52 yaşındayım ve reflekslerim 20-40 yaş arası gibi değil..eskiden gözü kapalı daldığım yerlere şimdi kırk kere düşünerek giriyorum veya dalıyorum..kendini bilmek gibi büyük bir erdem olmaz..sınırlarımı biliyor ve ona göre hareket ediyorum.bu yaştan sonrada hiç acelem yok.eve nasıl sağ salim dönerim herzaman onun derdinde olmuşumdur..hoşca kalın

Hey hocam ! 48 yaşındayım. 33 yıldır iki tekerim.Kısmet olursa Temmuz 2009 da İstanbul-Batum seyahatının hazırlıklarını yapıyoruz. Karadenizin tüm yaylaları gezilecek.Çadır ve kamp malzeleri dahil ful ekipman .Dikkat ve tecrübe olmadıktan sonra gençlik bir işe yaramiyor. O yollardan bizde geçtik ve gördük. Varsa dayanıklı gençler seyahatten bir ay önce iştirak etmek istiyenlere duyurulacak.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Benim daha 8 senem var Halis abi düşünsün.:queen:

ben kırk degil 42 yaşındayım halis kadar taş düşsün başına alacam birtane 600 rr gidicem pistde yarışcam görcen ondan sonra :queen::queen::queen:

mehmet öz bunu amerikada gördüğü sürücüler için söylemiştir kesin.bildiğiniz gibi amerikada kask mecburi değil..kafasına tası geçiren yolaçıkıyor..ama haklı tarafıda yok değil ..52 yaşındayım ve reflekslerim 20-40 yaş arası gibi değil..eskiden gözü kapalı daldığım yerlere şimdi kırk kere düşünerek giriyorum veya dalıyorum..kendini bilmek gibi büyük bir erdem olmaz..sınırlarımı biliyor ve ona göre hareket ediyorum.bu yaştan sonrada hiç acelem yok.eve nasıl sağ salim dönerim herzaman onun derdinde olmuşumdur..hoşca kalın

cemal abi ölüm korkusu yaşlandıkca toprak yaklaşıyorya ondandır bende senin gibi iki kere düşünüyorum ama orefleksle veya yaşlılıkla ilgili degil kanımca ölüm yaklaşıyorya ondandır
:queen::queen:

Hehehehe bekliyorum.

ama istersen sen bi Gürkanla konuş karşıma çıkmadan önce :bounce:

ne o gürkan almayı denedimi parayı :queen::queen:

Son düzenleme:
Mehmet Öz nefret ettiğimiz bir herif. Bir şarlatan. Ne söylediği hiç umurumda değil. Ayrıca refleksler ile ilgili söyledikleri de yanlış. O gitsin fındık fıstık tarifleri versin televizyonlarda.

Bazı insanlar ne kadar çok konuşuyorlar.......

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar