Nazi kaskları

Arkadaşlar, yollarda sık sık Nazi kaskı kullanan arkadaşların sayısının epey fazla olması nedeniyle ufak bir uyarı yazısı yazma ihtiyacı duydum.

Arkadaşlar, şık olması, ucuz olması ve rahat olması nedeniyle birçok motosiklet kullanıcısı, ne yazık ki kask olarak Nazi kasklarını tercih ediyor.

Bu kaskların birçoğunun astarı içinde, "sadece koleksiyon amaçlıdır, kask olarak kullanılamaz" yazar. Kaza anında ise bu kaskların hiçbir şekilde sizi korumayacağını unutmayın.

Kaza esnasında 40km gibi bir hız bile, ölümünüze neden olabilir. Böyle düşük bir hızda bize karşınızdan gelen bir araca çarpmanız, sizin ve karşınızdaki aracın hızlarının toplamıyla, bedeniniz üstünde tonlarca basınç oluşmasına neden olabilir.

40 km hızla gittiğimizi varsayalım. Karşımızdan gelen araç da 40km hızla gitsin. üzerimizdeki ekipmanla birlikte toplam ağırlığımzıın da 100kg olduğunu varsayalım. Böyle bir çarpışmada, vücudumuz üzerinde oluşan baskı yaklaşık 1 ton. Çarpışmaya ilk önce kafamızın maruz kalması da olası. 1 tonluk bir baskının oluşacağı bir kazada ise başınızda bir nazi kaskı olsun istemezsiniz.

Bu yüzden siz siz olun, bu nazi kasklarından alacağınıza gidip bir FULL FACE kask alın. Alırken de gerekli kalite belgelerine sahip mi, mutlaka bakın.

Koleksiyon disinda hic bir mantigi oldugunu bende dusunmuyorum , eline saglik.

evet zaten kask takmayı sevmeyen ama havam olsun bana baksınlar yeter diyenler için satılıyor bu meret...Ha bu kaskı takmışınız ha takmamışınız hiç fark etmez.. hatta kaza anında kırılıp parçası beyninize zank... diye saplanıp kalabilirde.. (aallah muhafaza....) yane arkadaşın dediği çok dooru.Bu kaskla da kaza anında acaip tarz yaparsınız :)

Bir Tanıdığım motosiklet alırken çok bilincsizce sormuş bu tür kaskları aldığı yere abi korurmu bu? diye. Tabi abi korur, korur ama sadece polisten ceza yemezsin yoksa bir fonksiyonu yok demiş :mrgreen: hep aklima bu söz aklıma gelir dandik kasklar icin de gecerli bu tabi canımız bu kadar ucuz olmamalı. Ek not chooperlarin ustunde cok güzel gözüküyor kardesim be :silent:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Arkadaşlar, yollarda sık sık Nazi kaskı kullanan arkadaşların sayısının epey fazla olması nedeniyle ufak bir uyarı yazısı yazma ihtiyacı duydum.

Arkadaşlar, şık olması, ucuz olması ve rahat olması nedeniyle birçok motosiklet kullanıcısı, ne yazık ki kask olarak Nazi kasklarını tercih ediyor.

Bu kaskların birçoğunun astarı içinde, "sadece koleksiyon amaçlıdır, kask olarak kullanılamaz" yazar. Kaza anında ise bu kaskların hiçbir şekilde sizi korumayacağını unutmayın.

Kaza esnasında 40km gibi bir hız bile, ölümünüze neden olabilir. Böyle düşük bir hızda bize karşınızdan gelen bir araca çarpmanız, sizin ve karşınızdaki aracın hızlarının toplamıyla, bedeniniz üstünde tonlarca basınç oluşmasına neden olabilir.

40 km hızla gittiğimizi varsayalım. Karşımızdan gelen araç da 40km hızla gitsin. üzerimizdeki ekipmanla birlikte toplam ağırlığımzıın da 100kg olduğunu varsayalım. Böyle bir çarpışmada, vücudumuz üzerinde oluşan baskı yaklaşık 1 ton. Çarpışmaya ilk önce kafamızın maruz kalması da olası. 1 tonluk bir baskının oluşacağı bir kazada ise başınızda bir nazi kaskı olsun istemezsiniz.

Bu yüzden siz siz olun, bu nazi kasklarından alacağınıza gidip bir FULL FACE kask alın. Alırken de gerekli kalite belgelerine sahip mi, mutlaka bakın.

Bu akşam kask muhabbetinden gideceğiz anlaşılan.:)

1 tonluk bir basınca maruz kalan bir kafada, kaskın feriştahı olsa, beyniniz höşmelime döner.
Biraz daha konuyu araştırıp, öyle bişeyler karalarsanız daha faydalı olur kanaatindeyim...:wiinkk:

Tabii ki 1 tonluk basınç, sadece kask üzerinde oluşmuyor. Ancak bir kaskın DOT standartlarına uyabilmesi için 300G'lik kuvvete dayaması lazım. 300 G de, kaç kilogram/santimetrekare'ye denk gelir bilmiyorum ama, oldukça yüksek bir güç. Astronotlar bile 15-20G kuvvete maruz kalıyorlar (Tabii birkaç dakika boyunca) geri kalanını siz düşünün..

Nazi miğferi taklitlerine kask demek abartı olur, zaten zavallı
nazileri korumadıkları için sabıkalı bile sayılırlar.

Bu nazi kasklarının işe yaramadığı görüşüne katıkmıyorum. Pek ala
1- Saksı,
2- Lazımlık,
3- Yumurta sepeti,
4- Sünnet sonrası aparat olarak kullanılabilir.

bu nazi kasklarını nasıl kullanıyorlar anlamış değilim hem çok salak uyuz bir görünümü var hemde kaza sırasında hiç faydası yok tek işe yaradığı yönü
AYNASIZLARI:queen:kandırıyor

zaten amacıda o kask Chopper Kullanıcı olarak s.içi kısa mesafelerde kafama rahat olduğu için nazi kask takıyorum Polislerde Sorun cıkarmıyo ayrıca nazi diyip geçme Chopperde güzel duruyo ama +ever LS2 FF DELTA

nazi kaskıyla kaza yapan bir sürücü gördüm aslında 1 burnu kırılmış fena halde 2 ön sıradaki dişleri asfalttaydı 3 vucuttaki kırıklarda cabası kesinlikle bir işe yaramıyo.

nazileirn alınmasının sebebleri

1- görüntüsü çok güzel
2- çin işleri 30 milyona bile var mikamı plastikmi elinizden düşse çatlar o denli adi ama ucuz olması
3- taşıması kolay ufak normal kasklara göre hafif yer kaplamıyor
4- polis savar ( yani ceza yemessiniz)
5- bende de var tamamen artçı kaskı olarak tutuyorum elimde pek artçım olmaz olursada onu veririm maksat ceza yemeyelim.. artıçıyada gidip kendi kaskım gibi 300 euroluk kask alıcak değilim :)

orjinal Nazi Miğferi 4 kilo ağılığında ve boyun kaslarınız anasını ağlatıyor...Çelikten yapılımış kesinlikle çarpma anında karşı tarafı göçerdir..tabe sizin kafa önce Miğferin içinde yumurta gibi kırılmazsa...:mrgreen:

Tabii ki 1 tonluk basınç, sadece kask üzerinde oluşmuyor. Ancak bir kaskın DOT standartlarına uyabilmesi için 300G'lik kuvvete dayaması lazım. 300 G de, kaç kilogram/santimetrekare'ye denk gelir bilmiyorum ama, oldukça yüksek bir güç. Astronotlar bile 15-20G kuvvete maruz kalıyorlar (Tabii birkaç dakika boyunca) geri kalanını siz düşünün..

yine olmadi su G olayi

yer çekiminin nesneye uyguladığı kuvvet. birimi g'dir. kuvvet yer çekimi kuvvetinin katlarına göre alınır. 1g normal yer çekimine eşittir. 2g kuvvete maruz kaldığınızda yer çekimini iki kat hisseder, ağırlığınız iki kat olur.
bu demektir ki 80 kg agirligi olan bir pilot 9G yediginde 9X80=720 kg bir basincla karsilasir.

300 G oooooo cok abartmisiz olayi:queen:

5- bende de var tamamen artçı kaskı olarak tutuyorum elimde pek artçım olmaz olursada

5- bende de var tamamen artçı kaskı olarak tutuyorum elimde pek artçım olmaz olursada onu veririm maksat ceza yemeyelim.. artıçıyada gidip kendi kaskım gibi 300 euroluk kask alıcak değilim

logaritma...yapma be üstad..artçıda bi insan..hem de genellikle sevdigimiz bi insan oluyor...kendin takmadıgın nazi kaskını ona nasıl layık göreceksin?
300 euro degilse bile en azından full face bi kask alınabilir artçı için...
tabi bu benim düşüncem..

Bu nazi kasklarının işe yaramadığı görüşüne katıkmıyorum. Pek ala
1- Saksı,
2- Lazımlık,
3- Yumurta sepeti,
4- Sünnet sonrası aparat olarak kullanılabilir.

Tam tersi olsa,mesela bi saksıyı kask diye taksak veya lazımlığı:cherry:.Nasıl olur acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar