Kenan Sofuoğlu Superbike’a veda ediyor

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer

Dünya Süpersport Şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, bu sezon denediği ancak istediği dereceleri elde edemediği Superbike’a veda ediyor

12 yarış sonunda kürsüye uzak kalan Sofuoğlu, sezonun son iki yarışı Fransa ve Portekiz’de de mücadele ettikten sonra Supersport kategorisine dönüş yapacak. Takımı Ten Kate Honda ile birlikte verilen karar doğrultusunda iki yıl 2007’de Dünya Şampiyonu olduğu Supersport’ta yarışmaya devam edecek olan Sofuoğlu, 2011 yılında da MotoGP’de piste çıkmayı hedefledi. Sofuoğlu, geçen hafta sonu İtalya’nın Vallelunga pistinde geçirdiği ciddi kazada ölümden dönmüştü.

Kaynak: Milliyet

Gayet mantıklı bir karar.600CC'de motogp'de klasman yaratılacağına göre süperbike'da riske girmeye ne gerek var?

coq neredesin dediğin çıktı:) kenana sağlık dilerken bende doğru karar olduğuna inanıyorum hayırlısı olsun dileklerimle ....

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Sevindim doğrusu. Yerinde karar.:cat:

İlk başta yapması gerekeni yapıp en azından bi süre daha supersport ta kalsaydı daha iyi olurdu ama ne diyelim hayırlısı,ne yapsa arkasındayız bu kadar şey yaşadıktan sonra bunu yapabilmek bile büyük bi başarı.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bence doğru bi karar.umarım yine şampiyon olur

Son düzenleme:
Coq bu olaya değinmişti. Kenan için 600 cc de kalmak piskolojisi ve kazancı açısından daha iyi olacagını söylemişti.

ama Kenan sezonu superbike de kapatsaydı keşke. Bu sezon 10-11. oluyordu ama seneye ilk 4'e oynayabilirdi. Ben süperbike başarısız oldugunu düşünmüyorum.

doğru bi karar, hakkında hayırlısı olsun, hiç yoktansa 600cc kategorisinde sürekli onu podyumda görmek hem bizi hemde kendisini mutlu edecektir

Çok şanssız bir yıl oldu Kenan için, belki tüm bu talihsizlikler üst üste gelmese, durum bundan daha farklı olabilirdi..
Hayırlısı olsun, hep destek tam destek.:cat:

Kesinlikle katılıyorum.Çok doğru bir karar.Hayırlısı olur inşallah.Bu 2 sene sonunda kürsüde yerini 1.ncilikle alır umarım.MotoGP onun için daha hayırlı olucak.Buna da eminim.

Coq bu olaya değinmişti. Kenan için 600 cc de kalmak piskolojisi ve kazancı açısından daha iyi olacagını söylemişti.

ama Kenan sezonu superbike de kapatsaydı keşke. Bu sezon 10-11. oluyordu ama seneye ilk 4'e oynayabilirdi. Ben süperbike başarısız oldugunu düşünmüyorum.

Kenan şu an 17 durumda ve 16. sıraya yükselebilir ama 15. olması imkansız gibi bir şey. Bir kere 10. oldu ve birkaç kez 12. sırayı elde etti, son yarışlarda ise daha düşük bir performansı mevcut. Çok yarış kaçırdı ve kaza yaptı. Umarım Supersportta başarılı olacaktır.

Son düzenleme:
bence yanlış karar :( alışma dönemini atlatmasına ramak kalmışken tekrar eski kategoriye dönmek onun kariyerini geriletecektir. umarım yanılırım ama bikaç yıl içinde kariyerini noktalama aşamasına gelebilir.

üçbeş yarış daha 10-13 arası derece elde etse de bu sezon elde edeceği tecrübelerle gelecek sezona fırtına gibi başlayabilirdi. Ayrıca 600 cc'ye döndükten sonra, 2011'de motogp daha mı kolay olacak sanki :silent::silent::silent: 600 cc'de tekrar elde edeceği derecelerin ona motogp'de hiçbir faydası olacağını düşünmüyorum

İşin aslı Süperbike Kenan'a hiç uğurlu gelmedi yaşanacak ne kadar terslik varsa
Honda Ten-Kate takımında hepsi onun başına geldi ama biraz da bir numara büyük
geldi gibimede gelmiyo değil yarışları izlerken her zaman gerilerde kalması ilerleyememesi
bana Supersport da yarışan Kenan ile yakından uzaktan alakası yok izlenimi veriyordu
İnşallah Süpersport da dönüşünü eskisi gibi olur onu kürsülerde görmeye alışmıştık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar