Motosikletler için de hava yastığı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şili'de bir şirket, motosiklet sürücüleri için hava yastığı geliştirdi.

'Las Ultimas Noticias' gazetesinin haberine göre, sıradan görünen bir montun içine yerleştirilen hava yastığı sistemi, denemeler sırasında başarılı oldu.

United Motors adlı şirketin üretim müdürü Luis Valenzuela, "ilk bakışta farklı görünmeyen montun özel bir kumaştan üretildiğini ve tamamen takviye edildiğini" belirtti.

Mont içindeki torbaların geliştirilen sistem sayesinde kaza sırasında havayla dolduğunu ve gövdenin tüm üst bölümünü koruduğunu belirten Valenzuela, "hava yastıklı mont denendi ve şimdiden çok sayıda hayatı kurtardı" diye konuştu.

Resimli görmek için ;
http://www.cnnturk.com.tr/YASAM/haber_detay.asp?PID=224&HID=1&haberID=135260

**Kesinlikle güzel bir yöntem olduğu düşüncesindeyim.Böyle bir şey şarttı .. :bestmt:

!

2 teker üzerinde her zaman riskteyiz.Böyle sistemler geliştikçe motosiklet kullanımı daha da cazip hale gelecek...

Peril, sen zaten miniciksin yaw. Senin boyutlarında üretmezler bunu, O şişince içinde kaybolursun sen :mrgreen:

ewt arkadaşlar gelişen teknolojilerle daha rahat ve daha güvende olmak çok güzel olur bencede lazım böyle şeyler...

Bunlar uzun zamandır vardı, bende ilk olarak işe yarayan bişeyler olduğunu düşündüm ama eğer işe yarıyosa motogp gibi motosiklet yarışlarında neden kullanmıyorlar??? :sunny:

Fikir güzel ama merak ettiğim kazayı nasıl algıladığı. Ani hız düşmesinden filense bu sefer de ışıklarda durulduğunda birden şişip adamı michelin lastiklerinin maskotuna çevirmesin :mrgreen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cenkmenderes' Alıntı:
Peril, sen zaten miniciksin yaw. Senin boyutlarında üretmezler bunu, O şişince içinde kaybolursun sen :mrgreen:

evet minyonum yahu ne güzel işte :)
daha iyi içinde kaybolurum kurtulurum :queen:

Arkadaşım ön çatalda bulunan sensörler sayesinde çarpışma anını hissederek SRS modülüne bildiriyor modülde ateşlemeyi sağlamak için elektrik akımı yollayarak barutu ateşliyor barutun yanmasıyla oluşan basınç airbag'ın zayıf bir bölgeden dışarı çıkan kumaş(airbag) içi hava ile dolduruyor.Kısacası böyle silah gibi yani barut sayesinde şişiyor.Honda Goldwing'de de SRS var. Resim ekleyecektim fakat nasıl ekleniyor bilmiyorum?:king:

shadow-vt Teşekkürler aklıma gelmedi bakmak bilgin için sağol.....! :cat:

TYP-R' Alıntı:
Arkadaşım ön çatalda bulunan sensörler sayesinde çarpışma anını hissederek SRS modülüne bildiriyor modülde ateşlemeyi sağlamak için elektrik akımı yollayarak barutu ateşliyor barutun yanmasıyla oluşan basınç airbag'ın zayıf bir bölgeden dışarı çıkan kumaş(airbag) içi hava ile dolduruyor.Kısacası böyle silah gibi yani barut sayesinde şişiyor.Honda Goldwing'de de SRS var. Resim ekleyecektim fakat nasıl ekleniyor bilmiyorum?:king:
Bir yanlış anlaşılma oldu sanırım :) Motorlardaki değilde bu montlardaki nasıl oluyor diye merak etmiştim :)

onda ise pim sayesinde montta bulunan pimin ucunu motora binerken gövdeye bağlıyorsun motor kaza anında sürücü fırladığı zaman bağlı olan pim çekiliyor pimin diğer ucunda ise hava tüpü var oda montun içinde çıkan havada montun içine doluyor özellikle boyun ve bel kısımlarına aynı michelının maskotu gibi oluyorsun :)

BABA DAHA NELER YANİ

ABİ ONU BİLMEMDE HAVA YASTIGI BOYNU NASIL KORUYO İLK ÖNCE TEK TEKER ARİF ABİYE SORMAK LAZIM BAKALIM ONE DİYECEK

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar