Belediye trafik ekiplerinde Kawasaki KLE 650

asm

Ankara Yenimahalle'de oturuyorum.
Bilmem biliyor musunuz ama şehir içi trafik denetimi(belli başlı olanları belki) yerel alanlarda belediyelere geçti. (mevzuat tam olarak nasıl bilmiyorum)

Cadde üzerinde adım başı belediye görevlisi,araba falan durdurmuyorlar işlek yerlerde bile.

Neden ihtiyaç duymuşlar bilmiyorum ama bugün bir görevlinin altında Kawasaki KLE 650 gördüm. Elemanda kask falan yoktu.

Kask vs. hadi neyse de eleman motoru zor idare ediyordu gibi geldi bana. Baktım tekleye tekleye kalkıyor motor. Su-i zanda bulunmayayım ama eğitim falan verilmeden motoru çekmişler altlarına galiba
Motorun fiyatına baktım 10.000 euro imiş. Topu topu 2-3 km alanda gezecek bir görevli için iyi makina doğrusu.

Demek o ki orta halli bir makina olsa daha makbul olurdu. (düş kalk masrafı,yedek parça masrafı,benzin masrafı vs.)

Yunus'lar motorlara binmeden evvel bir takım eğitimlerden geçiyorlar ama Yunus'lara özenen(özendirilen) belediye elemaları da anlaşılan onlardan geri kalmayacak.

Motor bu:

IMG]http://vne-resource.iol.co.za/30/picdb/d/c/95735[/IMG]

NOt: Temsil makamlarındaki araçların pahalı olması,lüks olması normaldir belki ama böylesine bir görevde -trafik ekipleri bile yer yer YBR 125 kullanırken- kocaman ve pahalı bir makinaya ne gerek var?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gardaş parsını millet verdikten sonra köpeği mercedes le bile kovalarlar burası türkiye burada olan her olay bence normal heç şaşırmadım

Arkadaslar hangi ulkenin hangi milletinde polisler uyduruk araclarla gorev yapiyor?Almanyada trafik polisi hayabusaya biniyo bide bunu konussaniz?
Simdi dicenizki belediye bu...Devletin oda bir organi...

GKN

Konu az paslanmış dimi? Fazerlanmadımı onlar?

Pahalı motosiklet kullanmak marifet değil; şehir içinde o motosikletle alınabilecek fayda belli. Hem motosiklete yazık, hem sürücüsüne yazık, hem halkın cebine yazık. O kadar zengin bir ülke değiliz biz. En zengin olsak zaten böyle saçma birşey yapmazdı belediyemiz. Alırdı bi 250'lik ybr, cbf; rahat rahat kontrol ederdi neyi ediyorsa. Otoban polisi mi bu kle650, hayabusa, varadero kullansın. Bu egomanyak insanları anlamıyorum ben.

95735

Motor buymuş aboo.Konuda 2 sene olmuş.Belki motor pert olmuştur :mrgreen:

zaten bu zabıtaların kanı son hökömet ile canlandı adamlar bir kasılıyor burda sanki kasabanın şerifi herbiri :queen:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
95735

Görelim bi...

Yok daha neler... Yenimahalle belediyesi çağ atlamış.... :p:p

Hiç görmedim ben bu motorları belediyede.... Zaten artık da göremeyiz.. Perte çıkmıştır...:p

Ee Mobiletleri Nasıl Kovalıcaklar Sonra :) Şimdi Fazer,Hayabusa,1000RR Vardır Onlarda Gece Mesai Sonundada Cadde Yarışlarına Girerler Anahtarına :)

vallahi ben hıc yadırgamadım bızım burdada jandarmaların altında cıllop gıbı varaderolarla gaz acmalırı cok hosuma gıdıyo sannkı suclu yakalayacakmıs gıbı bırbırlerıne bakıp bakıp gazlıyolar.sonra yunuslarda bmwler falan onlar daha onceden alısık oldukları ıcın uslu uslu gıdıyolar ama:p:p

asm

Arkadaslar hangi ulkenin hangi milletinde polisler uyduruk araclarla gorev yapiyor?Almanyada trafik polisi hayabusaya biniyo bide bunu konussaniz?
Simdi dicenizki belediye bu...Devletin oda bir organi...

KLE 650 zabıtaların hakiki anlamda işini görse eyvallah ama o motor zabıtalar için hakkaten gereksiz bir motor.

Atıyorum Ege'de, Akdeniz'de ormanda gezen birimler olur da böylesine bir motora binilir.

Konu az paslanmış dimi? Fazerlanmadımı onlar?

Fazer'a polisler biniyor.

Şanslı adamlar vesselam :)

95735

Görelim bi...

Yok daha neler... Yenimahalle belediyesi çağ atlamış.... :p:p

Hiç görmedim ben bu motorları belediyede.... Zaten artık da göremeyiz.. Perte çıkmıştır...:p

Geçen bu zabıtaların kullandığı KLE'lerden birisini gördüm. Dıştan bakınca motor perişan halde idi.

El elin eşeğini türkü çağırarak arıyor tabi.

Ahanda bahse konu olan motorlar :

6388358.jpg

Yenimahalle’de ilçenin huzurunu ve düzenini koruyacak olan Zabıta Yunus ekibi kuruldu. Tam donanımlı olan motorize ekip 12 kişiden oluşuyor.

YENİMAHALLE Belediyesi’nde Zabıta Yunuslar iş başı yaptı. Zabıta teşkilatının 182. kuruluş yılını kutlamaları çerçevesinde hizmete sunulan Zabıta Yunuslar tam donanımlı motorize 12 kişilik ekipten oluşuyor. Tanıtım ve gösteri törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar’ın yanı sıra belediye personeli, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende zabıta teşkilatının 182. yılı kutlandı.

24 saat hizmet verecekler

Yenimahalle ilçesinin huzur ve düzeninin koruyucusu olacak Zabıta Yunus Ekibinin ufak bir gösteri yaptığı törende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Yenimahalle Belediyesi’nin hizmet ağı ve hizmet edeceği alanın her geçen gün daha da genişlediğini, kendilerinin de bu noktada hareket ederek, çağın getirdiği modernize edilmiş hizmetlerden istifade ettiklerini kaydetti. Duyar, Zabıta Teşkilatının halkın huzuru, sağlığı ve güvenliği için gecenin karanlığında, soğuğunda, yağmurunda ve çamurunda 24 saat hizmet verdiğini de sözlerine ekledi.

Biz bir aileyiz

BELEDİYE Başkanı Ahmet Duyar, "Bu güzel şehrimizi daha yaşanabilir kılmak için 7«den 70«e herkese bir takım görevler düşmektedir. Bunun içinde her yaştan insanın el ele vermesi gerekiyor. Özellikle zabıtanın yetkili olduğu konularda esnafımızın ve halkımızın zabıta ekiplerine engel değil yardımcı olmalarını istiyoruz. Biz denetimlerimizi eğitim amaçlı olarak gerçekleştiriyoruz. Esnafımızla iç içe olan bir hizmet anlayışı içinde biz bir aileyiz, sloganıyla hareket ediyoruz" dedi.

Araçların giremediği bölgelere girecek

ZABITA Teşkilatının belediyelerin aynası olduğunu belirten Başkan Duyar, "Zabıta belediyenin vitrinidir. Onlara Ankara da ilk ve tek olan motorize ekibini oluşturarak Zabıtanın Yunuslarını hizmete sunduk" dedi. Motorize ekiplerde 6 adet motor bulunmakta ve 12 eğitimli personel hizmet vermektedir. Normal araçların trafiğe girmediği bölgelere girmek, ulaşımda hızlı hareket, olumsuzlukları bir an önce çözmek gibi hususlarda motorize ekip çalışmalara yardımcı olacak. İş ve hizmet akışını kolaylaştıracak olan zabıta Yunuslar kısa bir gösterinin yanı süre şehir tanıtım turu yaptılar.

Hürriyet

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar