Bulgaristan Turu

Bir süredir planladığımız İstanbul - Filibe (Plovdiv) - Sofya - Varna - Burgas - Malko Tarnovo - İstanbul güzergahını bitirdik.

Geziyi iki motosikletle yaptık; Piaggio MP3 ve Honda Deauville çok fazla kopma olmadan tamamladık. Gezinin Bulgaristan kısmı Türkiyeye göre çok daha rahat ve zevkli geçti zira; gerek yollar, gerek polis, gerekse araç şöförleri Türkiye nazaran çok daha motosikletli dostu. Komşu AB girmeyi hak etmiş.

Kapıkulede kuyuruk çok uzundu, bu sebeple dönüşte burayı kullanmamaya karar verdik. Önümüzdeki araç 4,5 saattir yerinden kıpırdamadığın söyleyince aralardan kaçarak; Triptik, yurtdışı çıkış pulu, pasaport kontrolü, Bulgaristan için trafik sigortası yaptırdık ve toplam 1,5 saat sonra hiç aranmadan, Bulgar görevlilerin sempatik sohbetleri eşiğinde Bulgaristana girmeyi başardık (Özellikle MP3 hakkında çok fazla soru sordular).

Gayet güzel manzaralı yollardan geçerek, Filibeye ulaştık ve direkt otelimize yerleşip sızdık, ancak ertesi gün ikimizde baş ağrısı ile erkenden uyanıp, motosikletlerimiz yıkattık ve Filibeyi keşfe çıktık.

Bulgarların ve Türklerin yardımlarına rağmen (teşekkürler Yuri, Martin, Ali ve Mesut) yolumuzu sıkca kaybettiğimiz için bir adet navigasyon cihazı edinmeye karar verdik. Artık çok başarılı olmasada yolumuzu bulabiliyoruz :)

smdc0051aw5.jpg

smdc0055uf1.jpg

smdc0054kd0.jpg

smdc0097om9.jpg

smdc0057aa1.jpg

smdc0060si4.jpg

smdc0066ii7.jpg

smdc0069qn8.jpg

smdc0072nh4.jpg

smdc0073se8.jpg

smdc0074kq7.jpg

smdc0076rs0.jpg

smdc0078ph3.jpg

smdc0079cc7.jpg

smdc0081vn3.jpg

smdc0084yp7.jpg

smdc0085xb9.jpg

smdc0086xd3.jpg

smdc0090em9.jpg

smdc0091rm6.jpg

smdc0094dj6.jpg

smdc0095oz8.jpg

smdc0096as0.jpg

İkinci durak Sofya. Trafik İstanbuldan kötü bi türlü buraya ısınamadık, iki gün kalmayı planlamıştık ama, sadece bir gece geçirip Varna'ya gitmeye karar verdik, ama piaggio bayine uğramadan da edemedik MP3 Türkiyeden biraz daha ucuz :) Dükkan sahibi oldukca hoş karşıladı bizi, gitmemiz gereken yerlerin bilgisayardan haritasını çıkartı, GPS üzerinde işaretledi, istediğimiz parçaları Türkiyeye kadar göndereceğini söyledi.

smdc0120zk2.jpg

smdc0101pf7.jpg

smdc0102ya9.jpg

smdc0103zi9.jpg

smdc0104tm6.jpg

smdc0109hk8.jpg

smdc0117ua8.jpg

smdc0110po5.jpg

Türk elçiliği hem yardım sever hemde Garmine komşu :)

smdc0111kx4.jpg

smdc0112vr9.jpg
smdc0114xw3.jpg

smdc0118uw7.jpg

smdc0119ld3.jpg

Varnaya doğru yola çıkıyoruz,

smdc0123lv1.jpg

Happy Grill Restorant zincirini kalitesi Mcdonal's gibi her yerde aynı, dağ başında bile :)

smdc0126er6.jpg

Geç saatte Varnadayız photoshop ile bu kadar düzeltebildim

1877-1878 Osmanlı Rus Harbi Müzesini (93 harbi) gezin, içeride pek fotoğraf çekemedik maalesef
dscf0377vw6.jpg

dscf0375ot7.jpg

Karadeniz çokda kara değil
smdc0131oi6.jpg

smdc0132en9.jpg

dscf0429rl0.jpg

Ve son durak Burgas yolu :( zaman çok çabuk geçti tekrar gelmek için planlar yapılmaya başlandı :)

smdc0141aw2.jpg

Burgas, düşündüğümüzden büyük, güzel ve temiz :)

smdc0143bb2.jpg

smdc0151py5.jpg

smdc0152ug1.jpg

smdc0153ul6.jpg

dscf0381yx8.jpg

dscf0384wi1.jpg

dscf0385pj2.jpg

dscf0388ub3.jpg

dscf0389zs2.jpg

dscf0391lg8.jpg

dscf0392ny1.jpg

dscf0393qw6.jpg

dscf0394tc6.jpg

dscf0395ep8.jpg

dscf0397ut3.jpg

dscf0398vu2.jpg

dscf0399dc0.jpg

dscf0400th8.jpg

Burgas'da Hotel Bulgariada Türk olduğumuzu öğrenince fiyatı 80 USD dan 40 USD a düşürüyorlar ama, çok geç başka otelde rezervasyon yaptırdık bile :(

Vee Malko tarnovo üzerinden Türkiyeye dönüş. Bu sefer kuyruk yok, Bulgar görevliler gene motosikletlerle ilgileniyor, kendi motosikletlerini gösteriyor sohbet ede ede 10 dk da işlemlerimizi bitirerek gene aranmadan Türkiyeye giriyoruz. 80 km kadar stabilize yolda motosiklet kullandıktan sonra otobana çıkıyoruz. Bildik Türkiye trafiği, Bulgaristanda araçların bizi sıkıştırmadan ve motorculara saygılı şekilde araç kullanmalarına alışmıştık. Otobanda adeta dikiz aynamıza sürterek geçen araçlar bizi bir anda kendimize getiriyor :)

smdc0154mu0.jpg

Sonuç: Bizi giderken hırsızlık, gasp, rüşvet vs. eylemler ve bozuk yollar için uyarmışlardı ama;
1- Motosikletin üzerinde anahtarı 5-6 saat unutmama rağmen döndüğümde yerindeydi,
2- Açıkta bıraktığımız yelek vs. gibi eşyaları döndüğümüzde hep yerinde bulduk,
3- İnsanlar bizim gibi sıcak kanlı ve yardım sever,
4- Çoğu yerde Türkçe anlaşabiliyorsunuz,
5- Yollar dar ama, muntazam sürpriz yok,
6- Yeme içme ucuz ve kaliteli,
7- Şöförler diğer avrupa ülkelerindeki gibi motorculara karşı duyarlı (yol vermek için sağa yanaşsanız bile, sizi sıkıştırmıyorlar şerit müsait olduğunda şerit değiştirerek, en uzak çizgiden solluyorlar)
8- Motosiklet sürmenin keyfine varılabilecek en yakın ülke :)

Son düzenleme:
Tebrikler arkadaşlar :) Gerçekten cok beğendim :) Yeni kültürler yeni yerler :rendeer:

Düz çizgi arkadaşım,süper bi gezi olmuş:cat:.Bide arada sırada Avrupa'ya kopup gitmek isteyenler için yaptığın işlemleri ve önerilerinide iliştiriverirmisin başlığa?

çok güzel yerler .. resimlerin devamını bekleriz .. mp3 çok güzelmiş.. yurdışında fiyatı ne kadar acaba :)

sonunda gerçekleştirdiniz gezinizi demek.çok güzel olmuş.paylaşım için tşk'ler

çok güzel yerler .. resimlerin devamını bekleriz .. mp3 çok güzelmiş.. yurdışında fiyatı ne kadar acaba :)

Resimleri ilk mesaja ekledim. Motosiklet kullanmaktan pek fazla resim çekemedik. MP3 e gelince Bulgaristanda 12,882 Leva yani yaklaşık, 1300 YTL bkz rsm: 38 :) Türkiyeden 1000 YTL daha ucuz

Düz çizgi arkadaşım,süper bi gezi olmuş:cat:.Bide arada sırada Avrupa'ya kopup gitmek isteyenler için yaptığın işlemleri ve önerilerinide iliştiriverirmisin başlığa?

Fazla bir şey yapmadık. Bildik pasaport ve vize işlemleri dışında sadece gümrük kapısında, Triptik istediler ve pasaporta taşıt pulu yapıştırdı bizimkiler, beynelminel ehliyete gerek yok. Bulgaristan tarafında da en az 1 aylık trafik sigortası yaptırıyorlar hepsi bu.

Son düzenleme:
Güzel gezi olmuş belli..
Fotolarda çok güzel..
Anlatımın ve paylaşımın için ayrıca teşekkürler..
Bizede kısmet olur inşallah..
:rendeer:

ChİpSEt07 adlı ( ERDAL ) kankamla benim yediğim içtiğim ayrı gitmez 4 yıldır ewden atılınca o bize ben ona giderim ( gerçi atılmasakda gideriz de ) bisde 2 arkadaş böle bi gezi yapcaz ama yurdumun görülesi yerlerinde paramız yetmez bizim oralara

gezi çok güzel olmus CAKALAZ abimin de dediği gibi kültür :)

ChİpSEt07 adlı ( ERDAL ) kankamla benim yediğim içtiğim ayrı gitmez 4 yıldır ewden atılınca o bize ben ona giderim ( gerçi atılmasakda gideriz de ) bisde 2 arkadaş böle bi gezi yapcaz ama yurdumun görülesi yerlerinde paramız yetmez bizim oralara

gezi çok güzel olmus CAKALAZ abimin de dediği gibi kültür :)

sen tezgahtan ben kredi kartından derken elbet bizimde okadar paramız olur inş. :D :salut::wiinkk:

benim hayallerimdeki turlardan biri bu esasinda.

Istanbul-Selanik-Sofia-Varna-Istanbul diye bir gezi dusunuyorum ama bu yaz gecti. Askerlik kisa donem olursa 2009 yazi mutlaka yapacam, uzun donem askerlik olursa alternatif bir plan yapmak gerekecek...

Selanik ve Varna'da kalacak yerim var, Sofia'da da artik otelde kalirim.

Varna'ya daha once gittim, gercekten tatli bir yer. Esasinda Selanik'e daha cok gitmek istiyorum. Yani hersey yolunda giderse ilk hedefim Selanik ama baslamisken Sofia'ya da gitmek istiyorum.

Ekleme yapayim: Sofia'ya da gittim, ama sadece 1 gece oradaydim. Tam olarak gormek istiyorum.

1 sene beklersen resimleri gosteririm :cat:

Farkli yerleri ziyaret etmek gercekten guzel bir duygu. Keske zaman ve para olsa.

walla abi erdalla benim için zaman değilde sanırım para sorun baya bı sorun resimleri de yazdım bi köşeye 1 sene sonra olmasın küserim ha admin abiye de şikayet ederim beni kandırdı diye
şaka bi yana inşallah gezersin abiciğim :cat:

abi hakkaten sankı tam o levhanın sınırına kadar bulgar asfaltı daha dusgun gosukuyo değil mi ?

slm fotograf makinanızın markası ne acaba merak ettim ? ben pek begenmedim foto kalitesini..

smdc0154mu0.jpg

türkiyeye girerken yollar bozuluyormu banamı ole gelıyor olun öbür tarfı yol bozuk gibi geldi.

Bulgaristandan dönerken, bu son gördüğümüz asfalt oldu, otobana çıkana kadar 80 km toprak yol var Türkiye tarafında (karayolları yol genişletmek için çalışıyor, sanırım daha sonra asfalt dökecekler).

slm fotograf makinanızın markası ne acaba merak ettim ? ben pek begenmedim foto kalitesini..

Sanırım beğenmediğiniz kamera "Force" burada yayınlamadığım bir kaç resim için makinanın ayarını yakın çekime (makro) getirmiştim sonra unutup, bi kaç tane makro ayarda uzak çekim yapınca sonuç böyle oldu.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar