Kask Kask Kask Koruma Koruma Koruma!!!

Başka bir siteden arkadaşın yazdıklarını virgülüne dokunmadan aynen aktarıyorum...

Biraz daha dikkat arkadaşlar...

A L I N T I D I R (from Daytm MD Kıdemli üye)

Sevgili arkadaşlar, uzun zamandır siteye giremiyor girsem bile vakit darlığından misafir olarak bir bakıp çıkıyordum.Buraya bu bicimde dönmek istemezdim.6 temmuz tarihinde talihsiz bir motor kazası gecirdim.Ömrümde ilk defa kaskımı uzun yollar arası çıkarttım ki hata beni affetmedi.Çok keskin virajları olan bir yolda geziyorduk ve arka fren (cbr 125 r) hic tutmadı.Sanırım disk cok ısındı.Yoldan çıkarak cakıllara saplandı motor.Haliyle bende üstünden savruldum ve kayaların icine yüz üstü düştüm.Herşey o kadar cabuk oldu ki şaka gibiydi.Yada bir kabus.Ordan kendim nasıl kalktım o halle nasıl yol kenarına yürüyüp bir arac durdurup ambulans cağırdım bende inanamıyorum.Anlımda 15 dikiş sağ gözümdeyse 10 dikiş var.kollarımda ufak tefek sıyrıklar ve boynumda darbeden dolayı kas ağrısı var.Acilen hastaneye kaldırıldım ve 3 gün sonra kıbrıstan ankara gazi göz hastanesine yollandım.Ameliyatım yapıldı 2 hafta orda yattıktan sonra kıbrısa yeni geldim.Yeni yeni ayaklanıyorum.Bir anlık ihmalkarlığımın sonucunu sağ gözümle ödedim dostlar.Doçent dr. cok iyi bir ameliyat yaptı fakat sinir kopmuş 1000 de bir olan olaymış.Çok sert darbe almışım.Allah korudu canımdan olmadım ama üzgünüm ki bir gözüm görmüyor.Bir anlık hatanın bedeli bu mudur diye isyan etmek istiyor insan ama neye yarar.Siz siz olun kaskınızı bir an başınızdan çıkartmayın.Herkese saygılar sevgiler...Kendinize iyi bakın dostlar...

Son düzenleme:
Başka bir siteden arkadaşın yazdıklarını virgülüne dokunmadan aynen aktarıyorum...

Biraz daha dikkat arkadaşlar...

A L I N T I D I R (from Daytm MD Kıdemli üye

Sevgili arkadaşlar, uzun zamandır siteye giremiyor girsem bile vakit darlığından misafir olarak bir bakıp çıkıyordum.Buraya bu bicimde dönmek istemezdim.6 temmuz tarihinde talihsiz bir motor kazası gecirdim.Ömrümde ilk defa kaskımı uzun yollar arası çıkarttım ki hata beni affetmedi.Çok keskin virajları olan bir yolda geziyorduk ve arka fren (cbr 125 r) hic tutmadı.Sanırım disk cok ısındı.Yoldan çıkarak cakıllara saplandı motor.Haliyle bende üstünden savruldum ve kayaların icine yüz üstü düştüm.Herşey o kadar cabuk oldu ki şaka gibiydi.Yada bir kabus.Ordan kendim nasıl kalktım o halle nasıl yol kenarına yürüyüp bir arac durdurup ambulans cağırdım bende inanamıyorum.Anlımda 15 dikiş sağ gözümdeyse 10 dikiş var.kollarımda ufak tefek sıyrıklar ve boynumda darbeden dolayı kas ağrısı var.Acilen hastaneye kaldırıldım ve 3 gün sonra kıbrıstan ankara gazi göz hastanesine yollandım.Ameliyatım yapıldı 2 hafta orda yattıktan sonra kıbrısa yeni geldim.Yeni yeni ayaklanıyorum.Bir anlık ihmalkarlığımın sonucunu sağ gözümle ödedim dostlar.Doçent dr. cok iyi bir ameliyat yaptı fakat sinir kopmuş 1000 de bir olan olaymış.Çok sert darbe almışım.Allah korudu canımdan olmadım ama üzgünüm ki bir gözüm görmüyor.Bir anlık hatanın bedeli bu mudur diye isyan etmek istiyor insan ama neye yarar.Siz siz olun kaskınızı bir an başınızdan çıkartmayın.Herkese saygılar sevgiler...Kendinize iyi bakın dostlar...

kasksız,korumasız motorsiklete binen bir cok arkadasın okuması gerektigini düşünüyorum!!! :cat:

paylaşımın için teşekkürler gokayugur ,bu başlık (umarım) bazı arkadaslarımızın bilinçlenmesine yardımcı olur ...

"Bu sıcakta kask mı takılır?" diyen ve kaskı dirseğinde gezdiren arkadaşları ilgilendiren bir yazı...

arkadasa acıdım tüm motorcuların okuması gereken bir yazı olmus son pişmanlık fayda etmemiş bi kasksızlığın bedeli bayaha bi ağır olmus

Tedbiri elden bırakmamak gerekiyor, ama takdirinde önüne geçilmiyor.
Takdir Yüce Allahındır.

Arkadaşa çok büyük geçmiş olsun.Çok üzüldüm durumuna:salut::salut::salut:
Altımızdaki motor küçük veya yavaş, hava sıcak, bunaldım daraldım, yolum yakın gibi bahaneleri bünyemiz kabul etmemeli.Mutlaka kask ve diğer korumaları giyip de çıkmalıyız.Aynı hataya ben de düşüyorum bazen.Aman diyorum gideceğim yol 5 km zaten kask var; eldivene, monta gerek yok diyorum fakat bundan sonrasında bende kesinlikle bahane yok...

Mersin İl Temsilcisi
aynı tarihte yapmışız kazayı, ben 160km hızla kask+eldiven+dizlik+zırh ile 60 metereden fala sürüklendim. sadece zırhımın parçalanan yerinden sağ omuz oltımda bir sıyrık ve eldivenimin avuç içi bileğe doğru bir delik ve dirsekte bir sıyrıkla atlattım....
eğer ki kormalıklarım olmasaydı ben şimdi YOKTUM... Önce allah sonra korumalık....

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tabiki doğru kask şart..Korumalı cekette,,İnşallah düşmeyiz kaskımız çizilmesin..:cherry::cherry::bounce:

aynı tarihte yapmışız kazayı, ben 160km hızla kask+eldiven+dizlik+zırh ile 60 metereden fala sürüklendim. sadece zırhımın parçalanan yerinden sağ omuz oltımda bir sıyrık ve eldivenimin avuç içi bileğe doğru bir delik ve dirsekte bir sıyrıkla atlattım....
eğer ki kormalıklarım olmasaydı ben şimdi YOKTUM... Önce allah sonra korumalık....

sizede çok geçmiş olsun, rabbim tekrar göstermesin kimselere...

Çok çok geçmiş olsun.

Gözün için çok üzüldüm.Keşke bacak kırığın olaydı, üç ay yatıp kalkaydın da gözüne bir şey olmasaydı.

Allah yardımcın olsun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
en korktuğum ve en çok üzüldüğüm şeylerdendir körlük :pale: dikkat edin

Kasıldım kaldım. Arkadaşımıza geçmiş olsun. Koruma çok önemli. Allah korumuş.

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Allah yardımcısı olsun, ne diyelim. İbret alınası bir yazı yazmış... Gelin görün ki kimileri hala olayın farkında değil.

açıkçası benim aklım almıyo kask takmadan motora binmeyi , kaza anında ölmek kurtuluş olsa gerek , allah korusun sakat kalıp bi ömür boyu onun acısını çekmek daha kötü , geçmiş olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar