Motosiklet İçin İhtiyaç Duyacağınız Elektronik Alet veya Yazılım ne Olabilir??

Merhaba

Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim.Bu sıralar kendimi geliştirmek adına birşeyler yapmak istiyorum ve az önce izlediğim bir film ile gaza gelerek işe başlamaya karar verdim :p Fakat ne yapmam gerektiği konusunda kararsızlık yaşıyorum, yapacağım şey günlük hayatta işe yarar birşey olmalı, ve madem motorcuyuz, o konuda birşeyler olsun istedim. O nedenle sizden yardımlarınızı bekliyorum.

-Motosiklet kullanırken ah keşke şu işi yapan bi alet olsaydı
-Veya keşke şöyle bi program olsaydı,motorcu olarak çok işime yarardı

gibisinden fikir yardımlarınızı bekliyorum.Güzel bir proje olursa üzerine düşüp, gerçekleştirmeye ve sonra siz değerli motosiklet kullanıcılarının kullanımına açmaya çalışacağım. Düşünce üretirken, hayalgücünüzü biraz zorlarsanız sevinirim :) Bakalım nasıl fikirler gelecek??

buzdolabı olsa süper olurdu bea:queen:mini bi buz dolabı böyle max 4 kutu kola flan alan:queen:

buzdolabı peltier kullanarak olur hem de super olur cunku bir tarafı ısınan peltier motorla giderken super sogur .. yazılım da olsun derseniz yapacagınız şeyde PIC ile devir ölçme, termometre veya mp3 player gibi bişey yapabilirsiniz.

gece için debriyaj teli kopacak uyarısı .. tabiki dijital .... ((((((((:)

abi katranlı km saatini elektronik yapamazmıyız süper bi teknoloji olur buna yazılım olur demi off yha hiç bişi bilmiyorum:salut:

yapılabilir. disk deliklerini kullanarak tekerlekli mouse'ın çalışma prensibini kullanan hız ölçüm cihazı görmüştüm

krdes sen cok fılm ızlıyon galıba bellıkı toy bı oglansın bu hevesler gelıp gecıcı sen anca tekerlegı bastan ıcat edersın bu ıslerle ugrasıcana alanının en ıyısı olmak ıcın calıs kı ılerde ekmek yıyebılesın:cat: bılgısayar muhendıslıgı dıon motosıkletten olaya gırıyon buyuk bı celıskı var burda :cyclopsan bunlar reklam kokan hareketler mayk benden sana abı tavsıyesı :)

abi katranlı km saatini elektronik yapamazmıyız süper bi teknoloji olur buna yazılım olur demi off yha hiç bişi bilmiyorum:salut:

iyide zaten varki dijital göstergeler :cat::cat::cat:

en ucuzu 20 30 ytl bişey ... pahallısı özel yapım .. dijital kadranlar ve full teknoloji.. 300 eurodan başlıyo

ucuzu dedigim bildigin bisiklet km saati :) ama işe yarıyor

en ucuzu 20 30 ytl bişey ... pahallısı özel yapım .. dijital kadranlar ve full teknoloji.. 300 eurodan başlıyo

bilmiyordum abiciğim mesela bu honda cbr 125 için ama orjinalmiş gibi duranlardan varmıdır en kısa zamanda alıjam inş. motorsikletimi:salut::salut:

krdes sen cok fılm ızlıyon galıba bellıkı toy bı oglansın bu hevesler gelıp gecıcı sen anca tekerlegı bastan ıcat edersın bu ıslerle ugrasıcana alanının en ıyısı olmak ıcın calıs kı ılerde ekmek yıyebılesın:cat: bılgısayar muhendıslıgı dıon motosıkletten olaya gırıyon buyuk bı celıskı var burda :cyclopsan bunlar reklam kokan hareketler mayk benden sana abı tavsıyesı :)
abijim insanların hevesini kırma yha adam kendi çapında insanlara yardımcı olmak istiyor

şahinlere bide doğanlara füze atan bi alet yapabilirsin:p
şöyle diyim az maliyetli bir yol bilgisayarı olabilir...

iyide ne alakası var soylediklerinin .... şuan kullanılan motosikletler .. son teknoloji bilgisayar urunudur .. uzerindeki beyinler sayesinde çalışırlar ....

arkadaşım işimize yarayacak bir fikir düşünün mümkün olabilecek bişey yapılamazmı sence :silent:

sen yanlıs anlamıssın arkadas katran dıo kadran demıyo emınımkı kadranın dıgıtal olanından haberı vardır ama KATRAN olayından benım de haberım yok ::dalga::::dalga:: nası bısı acaba

reklamla ne alakası var anlamadım? Benim bahsetmek istediğim şey, tekerleği yeniden icat etmek gibi birşey değil, bazı arkadaşlar dijital kadran vs. demiş, bu tip şeyler zaten piyasada var olan şeyler. Ben sadece aklınızda olan, zaman zaman ihtiyaç duyduğunuz fakat piyasada bulamadığınız tipte acayip şeylerden bahsediyorum.

Bu arada buzdolabı benim uzmanlık alanıma girmiyo ne yazık ki :)

bilmiyordum abiciğim mesela bu honda cbr 125 için ama orjinalmiş

gibi duranlardan varmıdır en kısa zamanda alıjam inş. motorsikletimi:salut::salut:

sorun degil dostum .. şimdi ögrenmiş oldun .. bu site bu topluluk bunun için var ... inşallah motosikletine kavuşursun sevgiler :rendeer::cat:

kendi yaptığın ürettiğin bir şeyi kullanırken aldığın hazzı biliyormusun. ve bunu paylaşmayı.. kötü yorum :farao:

sorun degil dostum .. şimdi ögrenmiş oldun .. bu site bu topluluk bunun için var ... inşallah motosikletine kavuşursun sevgiler :rendeer::cat:

inş abiciğim:):):) 25 krktr
sen yanlıs anlamıssın arkadas katran dıo kadran demıyo emınımkı kadranın dıgıtal olanından haberı vardır ama KATRAN olayından benım de haberım yok ::dalga::::dalga:: nası bısı acaba

bilmediğimi söylemiştim abiciğim dikkatli okursan sevinirim:)

iyide ne alakası var soylediklerinin .... şuan kullanılan motosikletler .. son teknoloji bilgisayar urunudur .. uzerindeki beyinler sayesinde çalışırlar ....

arkadaşım işimize yarayacak bir fikir düşünün mümkün olabilecek bişey yapılamazmı sence :silent:

cok alakası var anlayana :cat: motor devlerının okadar para harcadıkları ar-ge projelerı harcamaları ne oluyor pekı ege ıse yarayacak bısı olsa emın ol senden benden once ıcat ederler o damların derdı abuk subuk ozellıler deıl motorun performansını nasıl arttırcaz sorusudur once bunları detaylı olarak dusun sonra yorum yaz :cat:

cok alakası var anlayana :cat: motor devlerının okadar para harcadıkları ar-ge projelerı harcamaları ne oluyor pekı ege ıse yarayacak bısı olsa emın ol senden benden once ıcat ederler o damların derdı abuk subuk ozellıler deıl motorun performansını nasıl arttırcaz sorusudur once bunları detaylı olarak dusun sonra yorum yaz :cat:

iyi de güzel kardeşim adam anti patinaj sistemi veya traction control yapıcam demiyor ki. onu yapan yapsın zaten.

arkadaşım sen olayı tamamen yanlış anlamışsın, bizim amacımız performans artırmak vs. değil, sadece işe yarayabilecek, piyasada kolayca bulunmayan ufak tefek şeyler. Günümüzdeki her tür aletin olduğu gibi, motosikletle ve özellikle benim ilgilendiğim alan olarak, motosiklet kullanırken ihtiyaç duyulabilecek alet olarak elektroniğin çok alakası var.

Ama lütfen bu konuyu çok fazla uzatıp, polemiğe girmeyelim.Konuyu başka yönlere çekmektense, somut fikirlere ihtiyacım var :cat:

iyi de güzel kardeşim adam anti patinaj sistemi veya traction control yapıcam demiyor ki. onu yapan yapsın zaten.

katılıyorum abiciğim sadece arkadaşımız işimize yaraya bilecek ekstra parçalardan bahsediyor bence sen devam et arkadaşım işe yarayacak elbet bişi bulunur:rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar