Yıl 1915 Yer ÇANAKKALE KOCADERE BAYIRI

o zamandan bu zamana hangi özelliklerini Kaybetti ve ısrarla kaybettirilmeye devam ediyorda bu hale geldi millet düşünmek gerek. Kocadere Köyünde Büyük bir sargı yeri kuruluyor.Kimi URFALI,Kimi BOSNALI,Kimi Adıyamanlı,Kimi GÜRÜNLÜ,Kimi HALEPLİ-çok sayıda yaralı geliyor. Bunlardan biride Lapseki Beybaş Köyündendir.ve yarası oldukça ağırdır.Zor nefes alıp vermektedir.Alçalıp yükselen göğsünü biraz daha tutabilmek için komutanının elbisesine yapışır.nefes alması zorlaşıor ama kelimeler tane tane dökülür dudaklarından.ölme ihtimalim çok fazla Ben bir pusula yazdım arkadaşıma ulaştırın.Tekrar derin nefes alıp defalarca yutkunur.Ben köylüm lapsekili ibram onbaşıdan 1 mecit borç aldım.kendisini göremedim belki ölürüm söyleyin hakkını helal etsin.Komutan sen merak etme evladım der.kanıyla kırmızıya boyanmış alnını eliyle okşar.ve az geçmez yarlı şehit olur. son sözü hakkını helal etsin dir.aradan fazla zaman geçmez oraya sürekli yaralılar geliyor bunlardan çoğu sargı yerine ulaşmadan şehit oluyordu.şehitlerin üzerinden çıkan eşya ve künyeler komutana veriliyordu.işte yine bir künye ve pusula.komutan pusulayı okur ne titremesine nede gözyaşlarına mani olamaz.PUSULADAKİ NOT: Ben Beybaş Köyünden arkadaşım Halile 1 mecit borç verdim kendisi beni göremedi.Biraz sonra Taaruza kalkacağız.Belki dönemem Arkadaşıma söyleyin ben hakkımı helal ettim.Bizler bu olayın neresindeyiz arkadaşlar.Vatan ve millet davası güdüpte ecdadının ayaklarındaki toz olamayanların,ülkeyi yiyip bitirenlerin,ve yetim hakkını bile göz göre göre gasp edip hayasızca hak iddia edenlerin gözlerine sokmak için bu yazıyı lütfen okuyup herkese anlatalım.NOT: ONLAR KENDİNİ İYİ BİLİR. :salut: :salut:

Örnek çok verilebilir tabi. Ben şu an yaşadığımı anlatayım. Annem 1995 de hipertansiyona bağlı beyin kanamsından ameliyat oldu. Annem çok şanslıydı çünkü bir çok tanıdık boyle bir durumda maalesef kurtulamadı. Şu anda sürekli tansiyon ilacı kullanması gerekiyor. Bunun içinde hastaneden her yıl rapor alarak (babamdan Bağkurlu) ilaçlarını temin ediyorlar. Fakat hastanedeki doktorlar rapor vermiyor. Özel muayenehanelerine gitmen gerekiyor. Özel muayene parasını veriyorsun doktora sonra hastaneye gidip raporunu alıyosun. Bu arada dikkat edin babam bağkur emeklisi, annemin hiç geliri yok. Ben yardım etmesem ay sonunu göremezler. Ya benim gibi yardım edecek birileri olmayan emeklilier ne olacak. Adamlar zaten soyuyorlar da emeklileri bile soyuyorlar... :pr:

Annem beni aradı hastanede çalışan bir arkadaşım var onun rapor için yardım edip edemeyeceğini sordu. Arkadaşımı aradım. Dediki "burda öyle korkunç bir soygun varki aklın durur. Bir şey yapabilirmiyim bilmiyorum".

Bir de bıçak parası maceram var da onu da belki sonra anlatırım..
Ülkem bu halde işte.

evet daha yokmu ülkemin halin anlatacak arkadaşlar oturup hep beraber biraz ağlayalım :salut: :salut: :salut:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar