@salihgureli kardesim, haklisin birden dondan firlar gibi piyasaya girmek eminim cok zor olacak, zaten Istanbulda bu nedenle baslamak istemiyorum. Orda is cok ama Rakipde cok.
Arkadaslar, her seyden önce Fikirler icin tesekkürler.
Bir cok konuda haklisiniz, Müsteri cok sey bekliyor, Müsteri hizmet verene güvenmiyor, Bilgisayardan hastaliktan kacar gibi uzak duran yöneticiler vs.
Ama bunlar yeni bir sey degilki! Almanyanin Türkiyenin teknoloji acisindan 50 Sene önde oldugu düsünelim, ben hala Bilgisayari Bürosunda istemeyen Memurlari bilirim veya sana 1 saatlik hizmet ücreti ödeyip piyasada bulunan bütün Programlari yüklemeni isteyen ve birde beles ders vermeni bekleyen müsteriler de var.
Yani bunlar normal seyler, burda biz IT cilerin görevi kaliteli hizmet saglayip, arada birde ucan müsterilerin ayaginin yere degmesini saglamaktir.
Simdi gelelim TR de bilhassa Izmirdeki Is olayina: Bu konuda iki degisik Fikir okuyorum, bir kismi sakin ha! diger kisimda iyi fikir diyor. Eminim heryerde oldugu gibi Izmirdede bir cok is cevre ile bitirilir, ha kaliteli olur veya olmaz baska mesele. Benim Problemim burda yani benim Izmirde yerlesmis cevrem yok. Yillarca Almanya calismanin getirdigi anlayisla Türkiyedede hem is kalitesi hem güvenirlik hem dakiklik gibi konularda kendime güveniyorum ama zor olacak biliyorum. Baslangicta Ofisimi kurduktan sonra Gazetelerde Reklam vermek istiyorum, Microsoft , IBM, CA gibi firmalarlada calisabilirim nede olsa onlarin ürünlerini taniyorum ama ben özgür calismak istiyorum, baska türlü zaten tarafsiz danismanlik hizmetleri veremezsin.
Bazi Security Bransinda Mallari olan Firmalarin TR de temsilcisi olma fikride fena degil ama bu seferde tarafsiz calisamazsin.
Pazarda Pay almaya gelince, TR gibi hizla gelismekte olan bir Ülkede Pay alamazsan nerde alacaksin? Almanyada Piyasa doymus durumda, TR de bir Dinamizm var, parlak bir gelecek var.
TR de Eleman sIkIntisi cekecegimi söyleyenler var, bende zaten kendi Elemanimi kendim yetistirmeyi düsünüyorum.