Türkiyede IT Bransinda bir Sirketin kurulmasi

Arkadaslar, Almanyada 15 toplam 20 Senedir IT Bransinda cailsiyorum. Amacim Türkiyede bu konuda uzman bir Sirket kurmak.

Bilhassa Izmirde (orda evim oldugu icin) baslangic yapmak istiyorum. Kurmak istedigim Sirket Bilgisayar Sistem ve Network ve dahada ileri giderek IT-Security, IT-Management gibi konularda Danismanlik, Projelendirme ve Gerceklestirme konularinda Faliyet gösterecek.

Türkiye Piyasasini yakindan tanimadigim icin bu Konuda bana görüslerinizi yazarsaniz sevinirim.

O işin kalbi İstanbulda atıyor,tabi portföyde çok önemli elinde sağlam bi cv varsa büyük şirketlerden başla derim sana önce Türkiye piyasasını biraz kokla,ne adamlar ziyan oldu gözümün önünde portföy eksikliğinden.İyi şanslar İstanbul'a gelirsen görüşürüz.Bende orta ölçekli bi firmada IT manager olarak çalışıyorum ayrıca MCSE im.

@salihgureli kardesim, haklisin birden dondan firlar gibi piyasaya girmek eminim cok zor olacak, zaten Istanbulda bu nedenle baslamak istemiyorum. Orda is cok ama Rakipde cok.

Arkadaslar, her seyden önce Fikirler icin tesekkürler.

Bir cok konuda haklisiniz, Müsteri cok sey bekliyor, Müsteri hizmet verene güvenmiyor, Bilgisayardan hastaliktan kacar gibi uzak duran yöneticiler vs.

Ama bunlar yeni bir sey degilki! Almanyanin Türkiyenin teknoloji acisindan 50 Sene önde oldugu düsünelim, ben hala Bilgisayari Bürosunda istemeyen Memurlari bilirim veya sana 1 saatlik hizmet ücreti ödeyip piyasada bulunan bütün Programlari yüklemeni isteyen ve birde beles ders vermeni bekleyen müsteriler de var.

Yani bunlar normal seyler, burda biz IT cilerin görevi kaliteli hizmet saglayip, arada birde ucan müsterilerin ayaginin yere degmesini saglamaktir.

Simdi gelelim TR de bilhassa Izmirdeki Is olayina: Bu konuda iki degisik Fikir okuyorum, bir kismi sakin ha! diger kisimda iyi fikir diyor. Eminim heryerde oldugu gibi Izmirdede bir cok is cevre ile bitirilir, ha kaliteli olur veya olmaz baska mesele. Benim Problemim burda yani benim Izmirde yerlesmis cevrem yok. Yillarca Almanya calismanin getirdigi anlayisla Türkiyedede hem is kalitesi hem güvenirlik hem dakiklik gibi konularda kendime güveniyorum ama zor olacak biliyorum. Baslangicta Ofisimi kurduktan sonra Gazetelerde Reklam vermek istiyorum, Microsoft , IBM, CA gibi firmalarlada calisabilirim nede olsa onlarin ürünlerini taniyorum ama ben özgür calismak istiyorum, baska türlü zaten tarafsiz danismanlik hizmetleri veremezsin.

Bazi Security Bransinda Mallari olan Firmalarin TR de temsilcisi olma fikride fena degil ama bu seferde tarafsiz calisamazsin.

Pazarda Pay almaya gelince, TR gibi hizla gelismekte olan bir Ülkede Pay alamazsan nerde alacaksin? Almanyada Piyasa doymus durumda, TR de bir Dinamizm var, parlak bir gelecek var.

TR de Eleman sIkIntisi cekecegimi söyleyenler var, bende zaten kendi Elemanimi kendim yetistirmeyi düsünüyorum.

MCSE alıcam die geldim, yerlestim izmir'e, internet cafe isletmeye basladım :sunny: . Daha vakit bulup arastıramadım eğitimlerini, sınavlarını :queen: . Bende bu sene alıcam aklımda o var.

Motosikleti
Su Motoru
Zamanında IBM Antalya Bölge Müdürlüğünde çalıştım ve o zamanlar İstanbulda bulunan Destek bilgisayarla çalışıyordu. Bence büyük şirketlerin danışmanlığına girişmeden önce o şirketlerin taşaronluğunu yapan firmalarla bağlantıya geçmek daha doğru olacaktır. Ayrıca Türkiyede eleman sıkıntısı yok aslında fakat iyi eleman sıkıntısı var. Beklentilerde çok önemli sen iş başvurusuna gelen bir teknikerderden program yazma, web sitesi tasarımı beklersen verdiğin hizmet kaliteside o ölçüde düşecektir. Öyle bir mantelite var ki piyasada adam aldığı elemanın yerleri bile temizlemesini istiyor ve bunuda bir kar olarak görüyor. Benim inancım bir şirkette herkez üstünde profesyonelleştiği işi yaparsa iş kalitesi, üretim ve işci psikolojisi hep iyiye gidecektir ...

@Metal seni düsüncende destekliyorum, herkes bildigi isi yaparsa bencede daha verimli olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar