Superbike dergisinin Mayıs sayısı - 4 SUPERSPORT modelin karşılaştırması

Arkadaşlar, Superbike dergisinin Mayıs sayısında Kawasaki, Honda, Yamaha ve Suzuki supersport motosikletlerin 1000 cc'lik modelleri test edilip karşılaştırılmış, sizinle paylaşmak istedim.

Test sonunda ortaya çıkan sıralama da ise motor gücü, şase ve kullanılabilirlik üzerinden puan verilmiş.

Bu üç husus göz önünde bulundurulduğunda HONDA CBR 1000RR 9.5 Puan ile birinci seçilmiş.

SUZUKI ise son hız, 60 mil ve 100 mil testinde ilk sırayı elde etmiş. Son hız değerleri şöyle:

SUZUKI GSX-R1000: 183.4 MİL/SAAT = 295,09 KM/SAAT

HONDA CBR 1000RR: 179.68 MİL/SAAT = 289,105 KM/SAAT

KAWASAKI ZX-10R: 179.63 MİL/SAAT = 289.02 KM/SAAT

YAMAHA YZF-R1: 179.02 MİL/SAAT = 288.04 KM/SAAT

Derginin 3 sayfasını AŞAĞIYA ekledim.

honda nın 1. seçilmesi bence doğal...
ama r1 in son hızına şaşırdım...

paylaşım için sağol emeğine saglık..!

Verilen değerleri daha ayrıntılı görmek için sayfaların üzerine tıklayabilirsiniz.

Bunlar da diğer iki sayfa.

Son düzenleme:
Sağ olun arkadaşlar.

Bir de Honda CBR 600rr, Triumph Daytona 675, Suzuki gsx-r750 ve Ducati 848 modellerinin karşılaştırması var. Kıstaslar yine motor, şase ve kullanılabilirlik.

Bence klasman olarak 750 cc'lik ve 850 cc'lik modelleri bu teste eklemeleri pek anlamlı olmamış.

Suzuki GSX-r750 birinci
Honda kinci
Daytona üçüncü
Ducati 848 dördüncü olmuş.

Pist perfomansında ise sıralama biraz farklı

1.Suzuki
2.Triumph
3.Ducati
4.Honda

ellerine saglik dostum... sayende karsilastirmalari ogrenmis oldukk saolasin. ..

ellerinize sağlık beyler..

her ne olursa olsun suzuki gözümde 1 numara.. :)

bende suzukı ve yamaha nın tıpıne oluyorum alsın benı parcalasın....suzuki zaten hızlı bu motor ama lımıtoru kaldırınca nasıl oluo onuda mrk edıyorum acıkcası

teşekkürlerrrrrr bu paylaşımm içinnn bence hondaaaa bana katılan parmak kaldırsınn

Yamaha yzf-r1 için genelde daha yüksek bir hız söylüyorlardı, ama bu testleri motorun kadranına bakarak değil gps makinesiyle yapıyorlar.

Cycle World dergisinin Haziran sayısında 8 supersport karşılaştırıyorlarmış, bulursam onu da yükleyeceğim. Bakalım hız anlamında veriler benzer mi çıkacak.

paylaşım için teşekkurler fakat dunyada 1000rr parçalanıyor yag yakıyor diye ortalık feryat figan gidiyor ben şimdi nasıl inanayım bu testlere 1000rr hakkında atıyorum derseniz md de ekamba nın açtıga topiğe bakın yada iyi ingilizecniz varsa 1000rr.com onlarda isyanlarda ben dergilere degil yola çıkanların sozune guvenirim bizim yerli malı bir dergiyse ybr250 ye 250 den fazla sattırmıştı saygılar

dostum arastırman güzel ama inandırıcı gelmedi bana özellikle gsxr 1000 ve R1 sınırları zorluyorlar kawasaki hakkında bişe diyemem, cadde de 1000 rr daha güvenli olabilir ama diğer modellerden hızlı olmadıgını iyi biliyorum.

paylaşım için teşekkurler fakat dunyada 1000rr parçalanıyor yag yakıyor diye ortalık feryat figan gidiyor ben şimdi nasıl inanayım bu testlere 1000rr hakkında atıyorum derseniz md de ekamba nın açtıga topiğe bakın yada iyi ingilizecniz varsa 1000rr.com onlarda isyanlarda ben dergilere degil yola çıkanların sozune guvenirim bizim yerli malı bir dergiyse ybr250 ye 250 den fazla sattırmıştı saygılar

ekamba için R1'den ötesi yoktu galiba.. :queen:

Bu arada harika bir paylaşım var bu topicte..
Ellerinize, emeğinize sağlık. :rendeer:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
dostum arastırman güzel ama inandırıcı gelmedi bana özellikle gsxr 1000 ve R1 sınırları zorluyorlar kawasaki hakkında bişe diyemem, cadde de 1000 rr daha güvenli olabilir ama diğer modellerden hızlı olmadıgını iyi biliyorum.

CBR nin diğer modellerden iyi olmadığını iyi biliyorum yazına karşılık sorma gereği hissettim.
Nerden biliyorsun Tayfun?
Çünkü ben de dahil avrupa ve Amerika'da çıkan bütün dergilerin test pilotları bu motorları test etti ve hepsinde CBR1000RR birinci geldi.
Yani sadece Emrah'ın alıntı yaptığı dergide değil, test yapan tüm dergilerde aynı görüş hakim...
Hem pistte, hem de caddede tartışmasız üstünlüğü var bu motorun.
Bu yıl sadece Kawasaki pistte gerçekten büyük aşama kaydetti.
Tüm test pilotlarının ortak görüşünü söylüyorum.
Özellikle avrupada çıkan tüm dergiler bu yılın başından beri bu motoru öve öve bitiremiyorlar.
Hatta SprotBike dergisi bu karşılaştırmaya 1098 ve Aprilia'yıda eklemiş.
Onda da sonuç aynı...
Bu nedenle sorma gereği duydum.
Bu işin profesyonellerinin bilmediği bir şeyi biliyorsun muhakkak.
Nedir o?
Bize de anlat.
Öğrenelim....

arkadasım yazımı iyi okursan demek istemediğimi daha iyi anlarsın ben daha hızlı olmadıgını biliyorum dedim daha kötü makina demedim.lütfen.

yenilerini bilmemde eskilerinde r1 hepsini yer.burda neden böle bilmiyorum. inanmıyorum aslında. bunu yayınlayan dergi taraf tutuyor bence. en son motosikletlerin sitelerindeki güç değerlerine baktım.
motosikletlerin aynı devirlerde ürettikleri güç oranına göre kendi sitelerindeki değerlerdeki sıralama 1. kawa 2. r1 3. suzuki 4. honda

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar