MOTOR 1 DAKİKA ÇALIŞTIKTAN SONRA NEDEN STOP EDER?

İyi günler millet,

Benim bir motorum var.3 ay önce sıfır aldım.Motorumda şöyle bir sorun var.Sabahları motoru ısındırmak için motoru çalıştırıyorum.Motor 1 dakika civarında çalışıyor.Sonra sesinde bir değişiklik oluyor ve stop ediyor.Bunu neden yapıyor olabilir.Ben istiyorum ki devamlı çalışsın.Lütfen bu konuda yardımcı olun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
karbüratörden yapıyor olabilir bu arada hocam alet nedir ona göre yorum yapalım ?

Motosikletiniz ne marka ne model bilmiyorum ama ben yamaha bws 100
kullanıyordum. Sabah motoru çalıştırıp sonra bahçenin kapısını açıyordum.
motoru dışarı çıkarttıktan sonra kapıyı kapamaya gittim. O sırada motor rölantideyken kendiliğinden stop etti. Bu işin çin işiyle japon işiyle ilgisi yok.
Motor soğukken ısıtmak için gaz vermezseniz Yamahada olsa Hondada olsa stop eder.
Normaldir çünkü karbüratörlü motorlar bunu hep yapar.

Farlar açık konumdayken filan mı marşa basıyorsun?Bencede karbüratör.Yada yakıt filtresinde bi tıkanıklık oluştu zamanla..

Bir kez mi oldu yoksa sürekli oluyor mu?
Bana da oluyor bazen ama bu motorun soğuk olmasından.

Yok hayır farlar açıkkende basmadım.Motor daha yeni.Bu olay başka kimsenin başına gelmedimi?

rölanti düşük olabilir. ama nasıl ayarlanır onu bilmiyorum.

benim başıma geliodu rodajdayken....ayrıca rodajdan sonrada olabilecek bişi arada sırada...potenza doru sölemiş motorun soğuk olmasındanda oluo...çok soru etme bence...geçicek bendede aynı motordan var...

bazen 4 tekerlilerde de olur bu sıkmaya değmez ama içinin rahat olmasını geceleri terler içinde uykudan kalkmamak istiyorsan :queen: servise götürüp bilgileneceksin sonra öğrendiklerini paylaşacaksın dostum. şey sanırım rolantisini biraz daha artırırlarsa sorun kalmayabilir. ii günler

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Sanırım o alette otomatik jikle var, ve doğru çalışmıo olabilir. İlk bakımda karbiratör ayarlarını yaptır. Düzelecektir, önemli bi sorun değil...

Otomatik jikle ile çalıştığından jikle kapanana kadar çalışıyo motorunuz sonra, rölantisi düşük olduğundan stop ediyor, rölantiyi yükseltin problemin hallolduğunu göreceksiniz :cat:

Evet aynı durum bende de var.Sorun etmedim şimdiye kadar, biraz çalışınca 2-3 dakika kadar ,kendine geliyor.

Arkadaşlar rolantı nerden ayarlanıyor.Bu rolant nedir ve motorun neresinde olur nasıl bir şeydir tarif edermisiniz.Saygılar...

mnet:biraz bekle bence.hemen orasını burasını kurcalatma insanlara.kronik bir rodaj sorunu da olabilir.şimdi yapılacak bi müdahale yanlış bişeylere sebep olmasın sonra.ama sürekli oluyorsa işte o zaman götür servise.daha parçalar yeni yeni birbirine alışıyor.mekanik sonuçta.

Potenza rölantisini ayarlatmak orasını burasını kurcalatmak değildir,basit bi ayardır. Kronik bi rodaj problemini açıklarmısın biraz??

mnet , arkadaşım rolanti çok basit bi ayar, bir tane vida var onu sağa ve sola çevirerek ayarlıyosun. genelde motor bloğu çevresinde olur. senin motorda nerdedir bilmiyorum.

Mayday' Alıntı:
rölanti düşük olabilir. ama nasıl ayarlanır onu bilmiyorum.

Benim Scooterda(hussar125) selenin altında bi bölüm vardır.Orayı sökün sonra mandal gibi bi şey görüceksiniz.Onun ucunda vida vardır..O vidayı sıkınca artar,açınca düşer.... :cherry:

danger,ben orasını burasını kurcalatmaktan rolantiyi kastetmedim,basit bir ayar olduğunu bende biliyorum,ilk aldığımda benimkide yüksekti kendim düşürdüm.Kronik rodaj problemini açıklarım tabi.ilk çalışmadan sonra stop etmeler, 2. yada 3. marşta çalışmalar, fren kollarındaki boşluk,gaz kolundaki boşluk vs. vs...
Tabi ordan mesaj sayım ve sahip olduğum motora bakarak farklı şeyler düşünebilirsin hakkımda ama, motor geçmişimi bilemezsin.Gerekte yok zaten.
Ne şanslıyız ki CBR 600 RR ı tanıdı bu ülke.

rolant karbüratörden yapılır bence anlayan bi arkadasına weya bi mekanikciye götür cocuk oyuncagı takma kafana sıfır motorlarda basta olur ... :cat:

potenza, benim gönderdiğim mesajdan sonra bu mesajı yazdın

"mnet:biraz bekle bence.hemen orasını burasını kurcalatma insanlara.kronik bir rodaj sorunu da olabilir.şimdi yapılacak bi müdahale yanlış bişeylere sebep olmasın sonra.ama sürekli oluyorsa işte o zaman götür servise.daha parçalar yeni yeni birbirine alışıyor.mekanik sonuçta."

şimdi yapılacak bir rölanti ayarı ileride nasıl yanlış bişeye neden olabilir açıklar mısın? Bu söylediğin 2. yada 3. marşta çalışmaların, fren kolundaki boşluğun, gaz kolundaki boşluğun rodajla hiç alakası yok. rodaj pistonlarla yuvalarının birbirine iyice uyana kadar gecen alışma süresidir ve artık gelişen teknoloji sayesinde böyle bir durum yoktur. şu an hala rodaj kelimesinin dilimizde dolanmasının nedeni, motorsikletlerde üretim sırasında çıkabilecek olan eksikliklerin tehlike yaratmadan(düşük süratlerde) ortaya çıkmasıdır.

Ben kimseyi sahip olduğu motosiklete veya mesaj sayısına bakarak yargılacak kadar seviyesiz birisi değilim, ayrıca bunu bir hakaret olarak görüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar