Kendime ilk motor seçimi boy sorunsalım ve tavsiyeleriniz

Katılım
18 Tem 2005
Mesajlar
24
Arkadaşlar seneye motor alacağım ama modeline şimdiden karar vermek için araştırma yapıyorum.Forumlardaki nerdeyse her topici okudum.Benim merak ettiğim ilk motor olarak boyuma uygun ne olur. 1.84 üm ve kesinlikle motorun altımda kaybolmasını istemiyorum.Şıklıkta çok önemli. Yeni motora max 7 milyar 2. ele de 4.5-5 milyar verme niyetindeyim.
Boyutları açısından cruiser lar hoşuma gidiyor ama race replikası düşük ccli 125 gibi bir motor da istiyorum.Race tipli istememin bir sebebi de biraz büyük abilerim kızcak ama ben cruiser kullanırsam korumayı brak kask bile takmam muhtemelen heleki yazsa.Ama race kılıklı bir motorda korumalara önem veririm (niye demeyin işte kafamdaki imajla alakalı alışmışım kolsuz deri ceketli cruiser üstü adam görmeye filmlerde)

Keeway super light 125 i yeni olarak, ikinci el olarakta Aprilia rs 125 düşünüyorum.
Daha uygun tavsiyeleriniz varmı acaba özellikle cruiser değilde race görünüşlü motor konusunda.Ben pek bir alternatif bulamadım.Birde 1.84 lük bacak boyu uzuncana olan bir arkadaşa göre önerilerinizi bekliyorum :) hani küçük gelmesin. Cbr 125 dediğini duyuyorum bazılarınızın alayımda bu boylamı... :)
 
Katılım
11 May 2005
Mesajlar
246
Re: Kendime ilk motor seçimi boy sorunsalım ve tavsiyelerin

Ghost-Rider' Alıntı:
Race tipli istememin bir sebebi de biraz büyük abilerim kızcak ama ben cruiser kullanırsam korumayı brak kask bile takmam muhtemelen heleki yazsa.

bence sen motor alma güzel kardeşim boşver :farao:
 
Katılım
18 Tem 2005
Mesajlar
24
Alıcam valla ehliyetim de hazır almadan olmaz :) kızmayın okadar.Hayatıma önem veriyorsam takarım bu birazda benim seçimim değilmi.Bir iki şey yaşar gözüm korkar bakarız.Kask eldiven korumalı mont bot olcak zaten bende ,almıycam da demiyorum.Hem ben sadece yaz mevsimini ve şehir içi kullanımı kastettim. Şehir dışına uzun yol 200 km mesafeye giderken yada souk bir mevsimde koruma her türlü olacak.Ama dokunmayın bana yazın sıcakta cruiser olursa o konuda.Zaten hız meraklısı da değilim bişi olmaz kolay kolay. 300 yapsın isterse motor 80 km den fazla bir hızla göremezsiniz beni.Siz bak güzel kardeşim parana göre şu da yakışır sana buda güzel gider deseniz tamamdır :)
 
Katılım
2 Nis 2005
Mesajlar
595
Ghost-Rider' Alıntı:
Hayatıma önem veriyorsam takarım bu birazda benim seçimim değilmi.Bir iki şey yaşar gözüm korkar bakarız.

Tabi şanslıysan. Bu işler şansa bırakılmayacak kadar ciddiyet gerektirir.
 
Katılım
17 Nis 2005
Mesajlar
49
Zaten hız meraklısı da değilim bişi olmaz kolay kolay.
kafanın kırılması için hız yapmana gerek yok ki zaten :) bi insan en fazla 40km/saat ile koşabiliyo zaten,o da olimpiyatlarda.sen şimdi bişey olur mu olmaz mı demek için koşabildiğin kadar hızlı koş ver beton direğe hiç yavaşlamadan çarp kafadan. :cat: yanında biri daha olsun ama senin 112 yi arıcak :cat:
ayrıca cruiser de kapalı kask takılmaz bence de ama çok güzel nazi miferleri var ve bunların bi çok modeli var :rendeer:
 
Katılım
3 May 2005
Mesajlar
23
HONDA CBR 125 SENİN İÇİN İDEAL DİYE DÜŞÜNÜYORUM.0 FİYATI 4,500 YTL :cat:
 
Katılım
28 Mar 2004
Mesajlar
452
Yahu düşmeden olmaz bikeredüşen bakkala bile kakla gidiyo boşuna çenenizi yormayın
 
Katılım
13 Eyl 2005
Mesajlar
2,547
Arkadaşlar Nazi kaskını Adana'da bulamıyorum. Acaba İstanbul, Ankara'da satan yerlerin isimlerini, web sitelerini verirseniz çok memnun olurum.

Görüşmek üzere.
 
Katılım
13 Nis 2004
Mesajlar
253
250 lik bir cruiser işini görecektir.hyosung un bi modeli var sıfır fiyatı 7 milyar civarı geçenlerde binme fırsaqtım oldu çok güzel makina işçilik falanda harika istediğin yere de götürür.cbr 125 sana ufak kalır benden sölemesi..

motor ne olursa olsun en azından kaskını takmalısın..bende cruiser kullanıyorum ama hiç kasksız binmem..cruiserlar için yarım camlı kasklar var onlar fazla sıkmıyo..alırsın olur biter..

bende hız yapmam fazla eskiden yapıyodum (fazer varkene) geçenlerde lavuk önüme bi kırdı bende 50 ile falan gidiyodum tabi freni sıktım durma mesafesi ama yerde kum olduğu için vıjjjjjjjttt motor bi tarafa ben bi tarafa..kafamı hafiften yere vurdum arka kısmını ama kask olduğu için hiçbişey olamdı ..kolumda hafif bi sıyrık..o kadar..

kask olmasaydı kafada belkide kafam kırılcaktı 50 le giderken..düşmem bu hızla derken ama ne olcağı belli olmuyo asla kasksız binme..
 
Katılım
28 Eyl 2005
Mesajlar
2
BENCE RACE TIPI AL BEN COK MEMNUNUM AMA SUNU UNUTMA NE TIP ALIRSAN AL ONCE 'CAN GÜVENLİGİ ŞART'...
 
Katılım
21 Eyl 2005
Mesajlar
2,603
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cathedral geçmiş olsun :cat:
 
Katılım
18 Tem 2005
Mesajlar
24
Evet cathedral çok geçmiş olsun.
Sonuçta hız değil dengemizi kaybedip düşsek kafamızı çarpsak bile yeterli ölmek yada ciddi bir hasar için bunun farkındayım.
Hyosung gerçekten çok kaliteli ve tasarımları bence güzel olan motorlar üretiyor.Düşünmüyor değilim de işte bütçe kısıtlı bunun korumasıdır kaskosudur derken 7 milyarı geçicek korkutuyor beni.Cidden olcak bile olsa okadar bir bütçe ayırmak istemiyorum ,ilerki senelere saklamak istiyorum bu hakkımı daha ciddi bir kullanıcı haline gelince. :) parayı artırdıkça şeytan karışıyo işe. r6 var birtane ikinci el 8 milyara.Bilmem anlatabildimmi o bu şu derken gittikçe gidiyo_O yüzden 5 milyar altında kaparsam bu işi çok mutlu olcam. Yeni olarak keeway cruiser 2. el olarak ta aprilia rs 125 dışında sanırım alternatif yok bana :( .

Cbr 125 küçük kalıyor diyordum denedim bu akşam şirinevlerdeki bayide.Yanına gittim hoşuma gitmeye başladı küçük değilmiş dedim bindim resim çektirdim...Ehh sanki olur gibide geldi(kask mont giyince küçülcek ama). Yarında keeway cruiserlara gidip bakıcam.Resimden bakmakla olmuyomuş bu iş mağlesef.Küçük dediğim cbr daha büyükmüş :) özür diliyorum cbr 125 ten kendisiyle ilgili ileri geri konuştuğum için.Affet beni cbr 125 ne olur tamam küçk değilsin gerçekten sadece 600cc lik motorun yanında küçük kalıyorsun.Ama o da gözüme büyükmü geliyor ne.
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
27 Eyl 2005
Mesajlar
6
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar motorda yeniyim ve ilk kez alacam yardımınızı bekliyorum

Şıklarım şunlar:
Peugeot SpeedFight2 2.500 YTL 6700 kmde 2004 model
Honda Beat 2.250 YTL. 100kmde 2005 model
Yamaha Nouvo 2.300 YTL. 3000kmde 2005 model
Aprilia Area 51 1.700 YTL 23000kmde 2001 model
Mondial MT 125 1.650 YTL 0
Mondial ZAT150 2.990 YTL 0

Fikriniz?
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
24 Tem 2005
Mesajlar
143
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cbr 125 al bence :thumleft: ama kask tak
 
Katılım
18 Tem 2005
Mesajlar
24
Abi olmaz o küçük yaa.Gittim bu gün olurmu acaba diye yakınından resim çektirdim arkadaşlarıma anneme bile gösterdim.Kadıncağız bile yok küçük kalmış sana daha büyük birşey alalım yokmu fln dedi.Al bak inanmazsan :) buna montur kasktır taktıkça küçülcek altımda.Bak nasıl acaba oldumu diye kara kara düşünüyorum resimde...

[img=http://img27.imageshack.us/img27/4189/goruntu1763cc.th.jpg]
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
24 Tem 2005
Mesajlar
143
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aa iyi durmuş abi küçük müçük walla o paraya bence en iyisi tabi bu benim fikrim :flower:
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst