Birine Gömüyodum

evet her vurmayı ıskaladığım zaman buraya başlık açacak olursam işimiz var demektir ama ben aklıma takılan bir soruyu soracam

şimdi sola dönecek adam yolun soluna yanaşır ve sinyalini verir ve döner dimi

gömeceğim arkadaş yolun tam ortasından olmasada, ortasından gidiyodu sonra fii tarihinde dikiz aynasına baktığı için bi daha bakma ihtiyacı duymadı ve sinyal verme ihtiyacı da duymadı(kırmızı yazı benim tahminim) ve sola dönmeye kalktı ben de arkadan kaptırmış geliyorum ve bu adamın döneceğini bilmediğim için az kalsın çarpıyordum

işte altta kroki

ve bu durumda adamın arka sol çamurluğundan(orayı hedef almıştım hani arkadan vuran haksızdır ya bende o yüzden şeyettirdim:mrgreen: ) gömseydim kim haksız olurdu

evet arkadan çarpan daima haksızdır ama bu adam dönüş yapıyordu ve sinyal vermedi abime babama sordum ikisi de sen haksızsın dediler bi de gelip burda sormak istedim

NOT:yorum yapmak yerine bildiğiniz trafik kurallarından yola çıkarak cevap verirseniz sevinirim

Yok arkadaşım sen haklısın burada..
Aracın sinyal vermesi ve aynadan bakması gerekirdi ama sende yavaşlamalıydın tabiki..
Bu şekilde bir kazada ben geçirdim ama geçen seferki kaza gibi o sürücüde kaçmıştı..

ben de arkadan kaptırmış geliyorum ve bu adamın döneceğini bilmediğim için az kalsın çarpıyordum

Kavşağa girerken soldan kaptırılıp gelinmez.

Extrema da şıracı heralde, şahitlik yapmış :p

Motosiklet kazalarında önlem alması gerekenler motosikletlerdir. Piyasada hödük çok, ona göre dikkatli sürünüz.

Bir kere de suçu kendinizde arayın kardeşim, çok mu dört dörtlük sürüyorsunuz sanki ??? Hep suçu başkalarına ata ata zaten bu haldeyiz ya..

(hafif sinirliyim sert yazmış olabilirim)

önünde döner kavşak var.öncelik önündeki arabanın, döner kavşaklarda araba geçilmez.yavaşlarsın onun hareketine göre hareket etmen gerekir

Yok ben kaptırıp geldiğini düşünmüyorum
Mesela 50 km hızla gitsek bile araç aniden sola dönünce vurmamak elde değil
Sinyal vermediği için suçlu panelvan söförüdür bence
ama pronunda dediği gib motosikletliler önlem almalı :)

evet kesinlikle katılıyorum aynen pro nun dediği gibi de düşünüyorum

burada suçlu %100 bendim dikkatsiz vs. sürdüğüm için

ama trafik kurallarına göre nasıl oluyo acaba onu merak ettim

ben suçu birine atmak için sormadım merakımdan ve bilgim olsun diye sordum bu soruyu

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Bence sinyalsiz dönüş yaptığı için aracın şoförü hatalı. Ama yine bence sen kavşağa kaptırıp soldan geldiğin için sen hatalısın. Sonuç itibariyle vuran sensin. Yani 8 de 8 sen hatalısın. :) Ya da 8 de 6 falan.

önümüzdeki araç fizik ötesi bir fren yapıp küt diye dursa bile çarpmayacağımız bir takip mesafesinde olmamız gerekiyor. yani bu durumda da takip mesafesini korumanız gerekirdi bence. tabi Türkiye'de takip mesafesini korumaya çalıştığınızda korna yiyorsunuz. Adam da sinyal vermemiş, onda da hata var. sanırım bu yüzden trafik kazalarında birisi kesin haklı ya da haksız olmuyor (8 üzerinden verilen değer bunun için)

kaza haberi okumadığıma seviniyorum, Allah korusun.

kanuna gore
46/2-b
Şerit değiştirmeden önce gireceği şeritte seyreden araçların geçişini beklememek,

46/2-c
Trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmek,

ve sinyal vermedigi icin sen hakli olurdun... yok benim basima geldide:mrgreen:

gecmis olsun dikkatli olmak gerekiooo artik yazda geldi:pale:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Öndeki aracın sinyal vermeden dönüş yapması tabi ki hatadır. Ancak, böyle bir durumda dahi çarpsaydın sen haksız olurdun dostum. Kavşağa yaklaşırken araç sollanamayacağına göre, senin de sollama yapmayacak bir hıza düşmüş olman gerekir. Kavşağa yaklaşırken, sollama yapmayacağın bir hıza düşmüş olsaydın zaten bu tehlikeyi yaşamazdın. Öyle değil mi? Sonuç olarak, arkadan vuran, gömen, gümleyen, patlayan, poster olan vesaire araç sürücüsü her zaman suçlu ilan edilir. Doğrusu da budur zaten! Geçmiş olsun, daha dikkatli sür!

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
farzedelim burhan araç takip mesafesine uyarak geldi onun önündeki de sinyal vermeden daldı sola burhanın motoru zemin kaygan durmadı adama arka sol tampondan girdi burda burhanmı suçlu sinyal vermeyen sürücümü suçlu,burhan vurdu arkadan adam trafik çağırdı trafik gelmedende sinyalini açtı hadi bakim şimdi nolcek nasıl ispatlayacak

bi on-board kamera kurun motosikletinize, kim sinyal verdi kim nerde durdu sorun çıkmaz elinizde kesin delil olur :) bende var mesela

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şu açıdan bakınız; zararı kim görürse o haksızdır ;)
bu ... döner, bu ... yaya yola atlar, bu ... araba yola fırlar diye sürmekte fayda var, ucuz atlatmışsın geçmiş olsun
bir de otomobil kullanırken daha rahat farkediliyor, motosikletleri aynada bazen görmek çok güç!!

bi on-board kamera kurun motosikletinize, kim sinyal verdi kim nerde durdu sorun çıkmaz elinizde kesin delil olur :) bende var mesela

on-board kameranın bir resmini yayınlarmısın

Dururken sana çarpmadıktan sonra ne yaparsan yap pay çıkarırlar sana. Bu anlattığından ise dikkatsiz araç kullanmaktan suçlusun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar