sibop ayarı yapıldı çekiş düştü.

Motorum Kymco ck125. 1000km bakımında usta siboplar gevşekti. sibop ayarı yapıldı dedi. Şimdi motorun çalışma sesi değişti. Daha gürültüsüz çalışıyor ve titreşimi azaldı. Fakat motorun ivmelenmesi ve çekişi düştü. Nedir? ne yapmalıyım? Tekrar servise gitmem gerekir mi? Konuyla ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlar bir fikir verirse sevinirim. İyi şürüşler.

Gotur tekrar yaptir. Gerekirse senkron saati kullansin. Subab ayari cok ince bir ayardir. mm sasmalar hisedilir degisimlere sebeb olur.

başka birine göster,sibopları ayarlarken sen gördünmü bazı tamirciler bunu yaparlar sibop ayarı yaptık derler ama değişen bişey yok imkanın varsa iyi bir ustaya götür kayınçonun servis kitabında sibop aralığı ne kadardır onu öğren onların bıöakları vardır mm lik ölçülerler incelir ve kalınlaşır hangisiyle yaptığı önemli
küçücük bir hata senin sibop kesmene neden olur iyi araştır ustayı

Sibab ayarı sıkı yapılırsa çekiş düşer yakıt artar ısı yükselir tekrar kontrol ettirmeni tavsiye ederim kolay gelsin.

sıbop şambyere baglı olan lastıge hava gırmesıne yarayan zımbırtı degılmı yoksa sıbop adında baska bıseymı var:silent:

1000 km'deki motora sibop ayari niye yapilir ki :silent: . Ilginc...

Sübaptır hocam doğrusun ama bizim günlük konuşma dilimize sibop diye geçmiştir maalesef. Ve ustaların çoğu da böyle telaffuz eder...

bak celil :) subap ayarı motora giren benzin ve havanın en çok verim ve en az sarfiyat elde etmek için yapılan ayardır.

titreşimi azaltan da avans ayarıdır. o da şöyle yapılır, benzin ve havanın piston içine girdikten sonra pistonun uygun sıkıştırma noktasına geldiğinde patlama-ateşleme zamanının ayarıdır. avans ayarı az yapılırsa erken ateşleme olur çekiş düşer. fazla yapılırsa ateşleme geç olacağı için sübapları eritme ve akabinde blok piston içinde daha büyük arızalara hatta motorun pert olması bile olasıdır :)

birde hava ayarı vardır o da benzinin yanında motora girecek havanın ayarıdır. hava fazla olursa sarfiyat azalır. benzin sarfiyatı azalır ama mx hız düşer. hava az olursa (bu ençok filtrelerin gözeneklerinin dolmasından kaynaklanır) yakıt artar. max hızda değişme olmaz

şimdi acemi60, servisin büyük ihtimalle ikisini birden yapmış ve avans ayarını da bozmuş gibi geliyor bana. benim anladığım bu :) sibop ya da sübap ayarı yapılabilmesi için motorun en az bi 5000km geçmesi lazım. hangi tarz olursa olsun scooter, naked, racing vs... ama bazı işgüzar ustalar meraktan ya da ne bilim iş yapmış gibi görünmekten midir bilinmez motor ayarlarıyla sürekli oynarlar. :)

Son düzenleme:
Heeee hee ... burasi komik topik konu biraz karismis
ikiside var dir sibop celilin dedigidir, tekerdedir
sübap da silindire giren benzin-hava girisi ve cikisidir.. konumuz ise budur.

daha 1000 km motora sibop ayarı yapıldığını hiç duynmamıştım
Usta sübaplar gevşek ses yapıyor o yüzden ayarlanacak dedi. Doğrusu şimdi motor daha gürültüsüz çalışıyor ve sesi de biraz boğuklaştı.

Arkadaşlar Bence O Sibop Değil Sübab Olması Lazım Yanlışsam Düzeltin Saygılar.
Haklısın "sübap" olduğunu biliyordum. Fakat "sibop" olarak yazarsam daha iyi anlaşılır diye düşündüm.:cherry:

Sonuç = 1. Motor titreşimi azaldı:cherry:
2. Motor sesindeki tıngırtı kayboldu.:cherry:
3. Motor daha boğuk ses çıkarıyor.:silent:
4. Çekiş ve ivmelenme azaldı:pr:

Ben "sibop" diyince sadece gazman kızıyor zannediyordum. Ama yanılmışım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar