Kenan Sofuoğlu'na özel pist

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
sofualtin.jpg

Kenan Sofuoğlu'na özel pist
Sakarya'nın Pamukova ilçe Belediyesi, Dünya Süper Sport motosiklet şampiyonu Kenan Sofuoğlu, için özel antreman pisti yapacak. Pamukova Belediyesi, Sofuoğlu'nun antremanlarını yapabilmesi amacıyla 600 bin metrekarelik alana moto kros pisti yapma kararı aldı. Dünya Süper Bike Şampiyonası öncesinde yurt dışında test sürüşleri yapan Sofuoğlu, kendisi için pist yapmayı düşünen Pamukova Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan'ı ziyaret etti.

Belediye başkanını ziyaretinde konuşan Sofuoğlu, Türkiye'de motosiklet sporlarının yapılacağı bir pistin bulunmadığını söyledi. İstanbul Park'ın yabancılara kiralandığını anlatan Sofuoğlu, Türk sporcuların antreman için bu pistten istifade edemediğini vurguladı. İzmir ve Kocaeli'nde küçük pistlerin bulunduğunu ifade eden Sofuoğlu, "Bu pistlerde işimize yaramıyor. İdman yapacak pist bulamıyoruz. Dünya standartlarında bir piste ihtiyacımız var." dedi.

Başkan Turan ise, moto kros pistinin yapımına en kısa sürede başlayacaklarını belirtti. Pistin motor sporlarının yanı sıra model uçaklar içinde pist olarak kullanılabileceğini anlatan Turan, pistin 500 bin YTL'ye malolacağını dile getirdi. Pistin belediye imkanlarıyla yapılacağını söyleyen Turan şunları kaydetti,

"Pisti öncelikle Sofuoğlu için düşündük. Pistede onun isimini vereceğiz. Pisti motosiklet tutkunlarıda kullanabilecek. Ayrıca model uçaklar içinde bu pist uygun olacak. Bu pisti çok amaçlı kullanmak istiyoruz. İlçemiz motor sporları için ideal. Kenan Sofuoğlu'nun burada kurs vermesini umuyoruz. İlçeyi çok amaçlı kullanmak istiyoruz.Hedefimiz ilçeye gelen turist sayını yükseltmek. Pistin yapımına havalar düzelirse 1 ay içinde başlayacağız. Pist 3,5 kilometre uzunlukta, 12 metre genişlikte olacak."

Son düzenleme:
Yarış sezonu boyunca Kenan dışarıda olacağına göre yöredeki motosiklet yarışlarına gönül vermiş arkadaşlarımız içinde büyük bir atılım olacak,destekliyorum.Hatta yazın motosiklet festivali yapılıp,çeşitli yarışların yapılabileceği yeni bir mekanımız oldu bile diyebiliriz.:cat:

Motosiklet yarışlarına olan ilgi her geçen gün artıyor(pist yapımı,casper reklamı,tv haberleri v.b.)... bu gelişmede çok sevindirici gerçekten,umarım sözde kalmaz ve körfez pistinin sahibi olan imk artık o yamalı ve çukurlu pistte,bisiklet yarışı düzenlerde akılları başlarına gelir..:farao:

Bu arada yeni Nick'imde hayırlı olsun bana:):)
Gürkan harbiden deiştirmişin yaaa:salut:

Çorlu da da yapacaklardı ama hayal oldu

Sakarya bu işin peşinde olmalı.

Olması gerekende bu idi.

Yapılması gerekenler zamanında yapılsaydı şu anda Kenan MotoGp'de yarışıyor olacaktı...

Yinede güzel bir haber, sözde kalmamasını temenni ediyorum...

Gürkan harbiden deiştirmişin yaaa:salut:

Abi yeni nick'in çok yakışmış.... Süper bence... :)

Son düzenleme:
Abi yeni nick'in çok yakışmış.... Süper bence... :)[/QUOTE]

öylemi teşekkür ederim:wiinkk::wiinkk::wiinkk:

Motor sporlarına desteğin olması sevindirici, üstelik Kenan Sofuoğlu adına ayrı bir sevindirici haber..

Hasan=bam bam iyi olmuş valla Gürkan'ı da tebrik etmek lazım:mrgreen:

inş olur ve orada sadece kenana degil butun motor yarışçılarımızın yapa bilecegi antraman sahası olmasıdır ve gelecek nesillerin yetişe bilecegi yer...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Umarım doğrudur, zira bu sporun ve sporcularının başına gelenler malum :pale:
Bam Bam nicki bir insana bu kadar mı yakışır canım :mrgreen: gerçekten çok güzel olmuş :cat: Hasan böcüğüne dikkat et bu pazar biri araklayabilir :queen:

Motor sporlarına desteğin olması sevindirici, üstelik Kenan Sofuoğlu adına ayrı bir sevindirici haber..

teşekür ederimm :):rendeer:

Umarım doğrudur, zira bu sporun ve sporcularının başına gelenler malum :pale:
Bam Bam nicki bir insana bu kadar mı yakışır canım :mrgreen: gerçekten çok güzel olmuş :cat: Hasan böcüğüne dikkat et bu pazar biri araklayabilir :queen:

kusura bakma hiç... zaten o yüzden otoparka sakladımm:cherry::cherry:

Son düzenleme:
Bana pek inandırıcı gelmedi..İnşallah sözde kalmaz..

Katılıyorum...Federasyon da sözde Çorlu'ya pist yapacaktı hikaye oldu...

Pamukova'ya çok gitmişliğim var.Kullanılmayan hava alanına da birkaç kez gittim.Umarım yapılır ama ben bu sözlerin gaz amaçlı söylendiğini düşünüyorum.

Önemli bir başka konu daha var.Biz 200 küsür milyon dolar harcayıp şahane bir pist yaptık.Sonra bu pisti birileri yıllığı 3 milyon dolara peşkeş çekti.Şimdi işletme hakkını alan adam da bütün yapılacak organizasyonlar için fahiş ücret talep ediyor.Bizim yaptığımız pistte yarış düzenletmiyor bize.

Demek istediğim; iyi miyiz arkadaşlar? Aklımız başımızda mı? Hiç zannetmiyorum...Neden protesto etmiyoruz bu olayı? Hani federasyon dava açacaktı ne oldu ?

Daha önceleride dile getirmiştim...

Birgün bu devin farkına varacaklar ama inşallah geç
olmadan ve Kenan bu millete küsmeden olsun...

Pist yapılması iyi olur...Reklamda kalsa bile güzel
haber bence..Ama dediğim gibi reklamda kalmasın...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
güzel bir haber umuyorum butarz konular lafta kalmaz
daha önce verilen sözlerin hepsı hala duruyor

Katılıyorum...Federasyon da sözde Çorlu'ya pist yapacaktı hikaye oldu...

Pamukova'ya çok gitmişliğim var.Kullanılmayan hava alanına da birkaç kez gittim.Umarım yapılır ama ben bu sözlerin gaz amaçlı söylendiğini düşünüyorum.

Önemli bir başka konu daha var.Biz 200 küsür milyon dolar harcayıp şahane bir pist yaptık.Sonra bu pisti birileri yıllığı 3 milyon dolara peşkeş çekti.Şimdi işletme hakkını alan adam da bütün yapılacak organizasyonlar için fahiş ücret talep ediyor.Bizim yaptığımız pistte yarış düzenletmiyor bize.

Demek istediğim; iyi miyiz arkadaşlar? Aklımız başımızda mı? Hiç zannetmiyorum...Neden protesto etmiyoruz bu olayı? Hani federasyon dava açacaktı ne oldu ?

bana kalırsa moto gp nin ülke tanıtımına yapacağı katkı için bu pisti feda etmişler, hoş, o katkı bize 200 milyon dolardan geçtik, başka kenan sofuoğlu larda kazandırır mı bilemem.

İyi de adam F1'in sahibi, motoGP'de yapılmayacak...F1'den başka bütün organizasyonlar için normal kiranın 10 katını talep ediyor, ondan sonra da " bizim motosiklet organizasyonlarını engellememiz gibi birşey söz konusu değil, verin parayı yapın yarışınızı" diyor.Yani alenen bizim cebimizden çıkan parayla yapılan pistle bize nanik yapıyor adam...

Dahası var...Bu pist bizim cebimizden çıkan vergilerle yapıldığına göre bütün motosiklet severlere açılmalı, pist günleri olmalı.2005'de GP2'de yarışan Türk pilot Can Artam'da "Türk genci piste tellerin arkasından bakmak durumunda bırakılmamalı" demişti.Şimdi bizden geçtim, Dünya Şampiyonu pilot var O bile çıkamıyor piste.

Ama öte yandan bunu hakediyor muyuz diye düşünmüyor da değilim...Çünkü bu kadar büyük haksızlığa nasıl ses çıkarmayız...Gerçi çok daha büyüklerine ses çıkarmıyoruz ya neyse başlamayayım şimdi...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar