ACİL YARDIM : BUJİ BULMAM GEREKİYOR !!!

boy

Arkadaşlar, benim motorun 24000 bakımı geldi. Bujilerin değişmesi gerekiyor. NGK Iridium buji (IMR9C9H) lazım. Tanesine 70 YTL dediler. 4 tanesi 280 YTL ediyor. Louis'de 16.80 EUR. Ama Türkiye'ye yolluyorlar mı, kaça patlar bilgim yok. Iridium buji yerine platin veya normal buji takamaz mıyız? Veya Iridium buji ucuza nerden temin edebiliriz? Çok acil lazım. Bilgi sahibi olan arkadaşlardan fikir bekliyorum.

+ Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
+ Mesajlarınızın daha çok dikkate alınıp, sonuca daha çabuk ulaşabilmeniz için, lütfen KONU satırını anlamlı olarak kullanınız. Konu başlığı "ACİL ACİL ACİL" yada "LÜTFEN YARDIM" olan mesajlar, sanılandan daha az ilgi görmektedir. Başlıkta mesaj içeriği hakkında bilgi vermeniz yararınızadır.!
+ Aynı mesajın birden fazla foruma atılması durumunda, yada bir mesajın forumun konusu ile ilgili olmadığı halde popüler bir foruma atılması durumunda forum yöneticileri ilgili mesajları silebilir yada uygun forumlara taşıyabilir. .
+ Forumda açılan başlığa atılan mesajlarda başlık konusunun dışına çıkılmamalıdır. Konunun Devamında Yine Konu Dışına Çıkılıyorsa Konunun Akibeti Doğrultusunda : Konunun Kilitleniş Nedeni Açıklanarak Kilitlenecek yada Silinecek!
+ Forum ortamına kişisel problemler, anlaşmazlıklar taşınamaz. Konu dışı yazışmalarınızı forumun özel mesaj özelliğni kullanarak yapabilirsiniz.
+ Aynı foruma birden fazla postalanan mesajların bir tanesi dışında diğerleri silinecektir. .
+ Tüm yazılar, yazan kişinin sorumluluğundadır ! Doğabilecek herhangi bir problemden site yöneticileri ve site sahibi sorumlu tutulamaz!
+ Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
+ Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
+ Şikâyetler için... [email protected]
+****************************************+

daha önce netden eldiven aldığım kişinin ilanı vardı dediğin bujilerle ilgili umarım faydası olur
Altuğ Saygılı arkadaşın ismi numarası :0532....... Antalyadan sizden 2 tane eldiven alan arkadaş dersen belki hatırlar beni yani numaramı kim verdi derse ama yardımcı olucaktır :cat:

ARKADAŞIM PASOLARI AYNI UZUNLUKTA FARKLI BİR BUJİTAKABİLİRSİN GEÇİÇİ OLARAK ANCAK DİŞ KALINLIKLARINA DİKKAT ET SANAYİDE ÇOK ÇEKİYLİ BUJİLER VAR ANÇAK DİŞ KISIMLARI METRİK VEYE İNÇ OLMASINA DİKKAT ET :)

boy

Iridium yerine başka buji taksak olmaz mı? Iridium teknolojisi bildiğim kadarıyla 4-5 senedir var. Daha önceleri bu motorlar normal buji kullanmıyorlar mıydı? Iridium bujinin tek avantajı daha uzun süre dayanması değil mi? Bu konuda detaylı bilgi sahibi olan yok mu?

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Valla arkadaşım teknik bilgim yok ama mantığım şunu söylüyor; bize lazım olan sıkıştırılmış hava benzin karışımını patlatacak ateş değil mi? E o zaman ngk marka normal bujiyi tak gitsin, denemenin bir zararı olmaz. En fazla o dediğin lanet kadar uzun süre dayanmaz, ama fiyat performans olarak seni doyuracaksa eğer boş yere fazla para ödemezsin. Denemenin hiç zararı olmaz, bence...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
boy dışardan yolluyorlar ama astarı yüzünden pahalıya çıkıyor :pr: yani kargo ücretinle sana aynı paraya mal olabilir

boy

@Eyong

Haklısın. Ben de bu şekilde düşünüyordum zaten. Sonuçta bujinin tek görevi ateşleme yapmak. Yüksek devirli motorlarda belki çabuk ömrü bittiğinden Iridium teknolojisini kullandılar. Zaten 4 tane bujiye 280 milyon verme gibi bir niyetim yok.

@powerbyaydin

Yok aramadım belki ayıp olur diye. Ama bir sürü yeri aradım. Pazarbaşı motordan 17 milyon fiyat verdiler. Verdikleri fiyatın Iridium buji için olduğunu söyleseler de vermiş oldukları ürün kodundan bujilerin platin olduğunu buldum. Biz CBR lara bundan çok taktık dediler. Teknik servisindeki ustalara sordular. Yarın Pazarbaşı'na uğrayacağım.

NGK Iridium buji (IMR9C9H) yerine baska buji takabilecegini zannetmiyorum,fakat bu bujiler normal sartlarda 24000km gidiyor fakat illada 24000km degistireceksin diye birsey yok malum uzun onurluler 30 binde rahatlikla gidebilmesi lazim.Benim gsxr1100 suzuki var ona dr9eix iridium kullaniyorum ben 35000km gittim henuz bir sorun yok ama degistirme zanani geldi gibi geliyor bana

NGK Iridium buji (IMR9C9H) yerine baska buji takabilecegini zannetmiyorum,fakat bu bujiler normal sartlarda 24000km gidiyor fakat illada 24000km degistireceksin diye birsey yok malum uzun onurluler 30 binde rahatlikla gidebilmesi lazim.Benim gsxr1100 suzuki var ona dr9eix iridium kullaniyorum ben 35000km gittim henuz bir sorun yok ama degistirme zanani geldi gibi geliyor bana

ACİL YARDIM : BUJİ BULMAM GEREKİYOR !!!

Mesajın tarihi : 24-08-2005, 19:44 PM

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar