Full Koruma için Öneri Tavsiye ..!

Merhabalar ben yaklaşık 1 ay önce geçirdigim kazadan sonra Ki hala Evde yatıyorum ayagım alçıda ve platin takıldı 1 aydır ne yapsam ne yapsam Koruma ekipmanları araştırdım araştırdımm Durdum..:silent:
ama ne kadar arastırsamda Bunların tecrübeye dayandıgını Herkez biliyor bu yüzdende Size danışmaya karar verdim sizden istedigim tam olarak Şu mesela İyi bir çenesi açılan kask İyi bir koruması Yüksek olan Mont İyi koruması Yüksek pantolon özellikle 3 tarak kemigimi kırdıktan sonra İyi Koruması Yüksek ayakkabı İyi bir eldiven.. tabiki bunların yanında Makul ve uzun sureli güvenli olması..
Örnek: Çenesi açılan yüksek Güvenlik uzun süreli kullanım aylarca yıllarca Tak demiyen kask XXXX xxxx model şahsen ben kullandım çok memnunum falan filan..:p

Aynı zamanda geçirdigim kazada ayak tarak kemiklerim le beraber Dalagımdanda hasar almıstım ama aciliyeti ortadan kalktı.. parmaklarıma da Platin Ve 15 gün sonra çekilicek demir takıldı Özellikle Ayakkabı :)

Şimdiden Çok Çok teşekkürler.. :cat:

öncelikle geçmiş olsun :pale: ben kask olarak shoeinin raid modeli var çok memnunum mont olarak zevk meselesi clover revit olabilir ben kendi görüşüm çenesi açılır kask bana pek güvenli gelmiyor tabi adamların bi bildiği varki yapıolar ama yinede sağlıklı gelmio kesinlikle sırt koruması şart bunu ihmal etme ayakkabı konusunda pek bir bilgim yok o yüzden yardımcı olamıcam :cat:

Ayakkabı koruması bundan sonra senin için biraz daha önemli sanırım:cat: Biz Denizcilerin giydiği ucu çelik korumalı, yanmaz, oil resist (kaymaz!), konçlu botlar vardır. İşçi ayakkabısı olarak satılır ve en iyileri Alman menşee dir. :cat: Fiyatları makuldür, motor botu diye satılan bazı şeylerden çok daha iyi koruma sağlar:cat: Mont olarak, Marka elbette önermeyeceğim ama DERİ, Korumalı Deri ama:cat: Kask dediğinde iş çok karmaşık ve bilgi kirliliği var:silent: Bu konuda yapabileceğin ise, netten kask testleri ve bilimsel rakamlarını incelemektir:cat: Hafif, sağlam, kaliteli ve ucuz bir kask bulduğunda bana da haber ver:mrgreen:
Aslında konu şu:
Bizim otomobiller gibi kaportamız yok! kendimize uygun bir kaporta yapmalıyız: Ucuz mümkün olduğunca, kullanışlı, basit, etkili vs.
Mesela ben seve seve aldığım diz korumalarım ile sorun yaşamaktayım. İyi kavrıyor ve güven veriyorlar, ama bagajlara sığmayacak kadar büyükler:silent:
Mont olarak sana tavsiyem, kesinlikle DERi, Cordura denen kumaşlar az koruyor, pahalısı iyi tabii ama aynı paraya 2 kat güçlü ve iyi Deri var!
Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.:cat:

strife
sag olun ve çenesi açık kasklar Güvenilik diyorlar ve Güvelir olsa gerek aynı zamanda bence çok pratik neden mesela cep telefon çaldı Biliyorum dogru degil ama giderken çenesini açtktan sonra telefonu kulagına sıkıştrıp konuşabiliyorsun bunu Çok yaptm :) vede En azından Durupta kaskı cıkarmadan Telefonla konusabılırım veya adres Sorabılırım Yane rahat bence.. Tşk ederim.. :)
denizcimuzaffer
sdece parmak ucunda Koruma olması Nasıl geldi bilmiyorum yane kaval kemigi yan çıkıntılı kemikler nolur.. :S kask Konusunda Nolan N102 mıydı Iyı dedıler çenesi açılır ve çok tercih ediliyormuş agırmış braz ama olsn Boyun kası yaparsn ;)... Deri konsunda Evet kafama yattı yeni yeni düşünüyorum bu gayet Önemli bi tecrube Bu yusden Teşekkür ederim ve zaten çok güzel yazmışın abim Tşk ederim tkrar

Ve zaten bi kaç kişi yazmış çizmiş diye siz gerek yok demeyin sizde yazın Aynı zamanda Ben ve benden sonraki okuyacak olan kişilere de Engin güzel bilgiler vermesini İsterim bu yüzden bu Konuyu açtım..

kask olarak öncelikle kafana hangisi tam olarak uyuyorsa hangisinde rahat ediyorsan onu al.
marka olarak birşeyler söylemek gerekiyorsa öncelikle Schuberth derim.
ondan sonra arai veya shoei gibi üst modellere para vermektense x-lite marushin gibi markaları tavisye ederim (kaynak: Alman MOTORRAD dergisinin kask testi).
kesinlikle ve kesinlikle kapalı kask öneririm.

Güvenlik açısından; deri mont tavsiye ederim. pantolon olarak ise deri montunuza uyabilecek veya çift parça tulum haline gelebilecek deri pantolon tavsiye ederim. kızıltoprakta satılan rev'it dışındaki herhangi bir marka işinizi görür.

yukarıda yazdıgım mont ve pantolonun şehir içinde kullanım kolaylıgı pek yoktur. yazın trafikte ter içinde kalırsınız. ama bana sorarsanız güvenlik her zaman 1. planda olmalı.

tekstil ve malzeme teknolojisi geçmişe göre çok ilerledi. şu anda deriden fazla mukavemete sahip kumaşlar var. ama bu kumaşlar yeni oldugu için çok pahalı. eger o kumaşlar gün gelip ucuzlarsa yazın daha az terleme ile daha avantajlı hale gelirsiniz.

bot ve eldiven içinse şehir içi kullanıma uygun bir şey alın. yarış botu ve yarış eldivenine gerek yok eger şehir içinde hız yapıp yarışmayacaksanız. ama eldivenin yine deri olması şart.

aklıma gelenler şu anda bunlar.

internetten kask testlerini ve güvenlik sertfikalarını araştırın.
ayrıca türkiyede de hein-gericke magazasını ziyaret edin.
kafanızda kendinize uygun bir fikir daha rahat şekilde oluşacaktır.

fiyat olarak hein-gericke diğer dükkanlara göre daha uygun fiyatlıdır ama bu her ürünün daha uygun fiyatlı olacagu anlamına gelmez. (biz de hein-gericke'nin reklamını yapıyoz valla :))

ayrıca fiyat bakımından internetten alışverişi de kullanmanızda (ebay, vs.) fayda var.

Son düzenleme:
netten online satış yapan sitelerden bunları tedarik edebilirsin.kask olarak benim kullandığım marushin 777 önerebilirim veyahut nolan n62 bütçen fazlaysa kesinlikle schubert veya shoei.mont revit monte carlo kışlık var bende oda iyi.revit in deri montlarıda gayet iyi ve kaliteli.korumalı botlar çok var ama bilmiyorum.eldiven ise alman held veya revit derim.
nemrut arkadaşın da dediği gibi hein-gericke geçen bakmıştım sitesine oda iyi bir marka ama bilgim yok

Mont: Korumalı deri mont. (Clover, Dainese, Spyke, Alpinestars) Ben clover kullanıyorum. Kaliteli bi deri mont tavsiye ederim.
Pantalon: Derinin koruması çok iyidir ama çok kullanışsızdır. Ben korumalı tekstil pantalon kullanıyorum. Tekstil pantalon düşünüyosan kumaşı en aşağı dynatec olsun. Cordura dan çok daha dayanıklı bi tekstil ürünü.
Kask: Shoei, Arai, Suomy, X-lite, Schubert. Ben shoei kullanıyorum. Çok memnunum. Sana da tavsiye ederim. Diğer markaları da alıp gönül rahatlığınca kullanabilirsin.
Bot: Ben kullandığım motordan dolayı sidi nin yarış tipi botunu kullanıyorum. Çok kaliteli bi bottur. Bunun dışında oxtar ve alpinestars ın botlarıda çok kalitelidir.
Eldiven: Revitin bazı eldivenleri çok çabuk deforme oluyor. Ama genelde yazlık eldiven bunlar. Deri eldivenlerinde böyle bi sorun olucağını sanmıyorum. Onun dışında alpinestars ın eldivenlerini de öneririm. Ben kullanıyorum çok memnunum.
Sırtlık: Zandona bu konuda gayet başarılı bi marka. Tavsiye ederim.

ya tamam şmdi kask Dediniz işde schubert,shoei,Schuberth bunların Tipi hiç hoşuma gitmiyorum ya açıkçası Nolan N102 çene açılır daha Guzel Tipi var :S

öncelikle geçmiş olsun,
kaza yüzünden eve kapanmış halde olmana rağmen motora bineceğin günü hayal etmen ilginç, motosikletin büyüsü bu galiba :)

bu arada ayakkabıda SIDI tavsiye ederim, hem rahat hem korumaları iyi.

Mont: Korumalı deri mont. (Clover, Dainese, Spyke, Alpinestars) Ben clover kullanıyorum. Kaliteli bi deri mont tavsiye ederim.
Pantalon: Derinin koruması çok iyidir ama çok kullanışsızdır. Ben korumalı tekstil pantalon kullanıyorum. Tekstil pantalon düşünüyosan kumaşı en aşağı dynatec olsun. Cordura dan çok daha dayanıklı bi tekstil ürünü.
Kask: Shoei, Arai, Suomy, X-lite, Schubert. Ben shoei kullanıyorum. Çok memnunum. Sana da tavsiye ederim. Diğer markaları da alıp gönül rahatlığınca kullanabilirsin.
Bot: Ben kullandığım motordan dolayı sidi nin yarış tipi botunu kullanıyorum. Çok kaliteli bi bottur. Bunun dışında oxtar ve alpinestars ın botlarıda çok kalitelidir.
Eldiven: Revitin bazı eldivenleri çok çabuk deforme oluyor. Ama genelde yazlık eldiven bunlar. Deri eldivenlerinde böyle bi sorun olucağını sanmıyorum. Onun dışında alpinestars ın eldivenlerini de öneririm. Ben kullanıyorum çok memnunum.
Sırtlık: Zandona bu konuda gayet başarılı bi marka. Tavsiye ederim.

Vallaa super bi açıklama Bence budur Bu Tip yazıları Bekliyorum ve Hocam sana Çok teşekkür ediyorum... :cat::cat::cat::cat:

Schuberth in tipi benim de hoşuma gitmiyor. Shoei nin tipi de grafikleri de 10 numaradır ama. Ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

öncelikle geçmiş olsun,
kaza yüzünden eve kapanmış halde olmana rağmen motora bineceğin günü hayal etmen ilginç, motosikletin büyüsü bu galiba :)

bu arada ayakkabıda SIDI tavsiye ederim, hem rahat hem korumaları iyi.

Motora binicegim Günmü abi Rüyamda Motor Görüyom ya sen ne diyorsun Hatta arkadası Cagırdım motorun arkasına bindim Dedimki egil direksiyonu bana ver o şekilde Kullandım yane :):) Motor Büyüsümü aşkımı bilmiom ne.! :)
Sidi derken Benim aklımdaki Buydu Seninde dedigin Bu olsa gerek...

http://www.motogiyim.com/main/product_detail.asp?pro_ID=252&sub_cat_ID=0&cat_ID=15

Schuberth in tipi benim de hoşuma gitmiyor. Shoei nin tipi de grafikleri de 10 numaradır ama. Ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Yaw shoei bagzı tiplere baktım netten fazla ürün çeşidi bulamadım göremedim ayaga kalkıpta Gidemiyorum gezemiyorumki ancak net üzerinden bakıyorum ama baktıklarımda Tipleri resimde Kötü olsa gerek Gerçekte Görmem gerek heralde Bıraz daha arastırayım ben şu Shoei leri bakalım.. valla bütçe mütçe demicem Canım yandı Bi kere herkezede Öneririm Benim hayatımı kaza esnasında kask Kurtardı Bilginize Kaskın üstündeki Vurukları kafamda Düşünemiyorum Bile sıra ile belki 10 tane bariyer Demiri hızlı şekilde Yaladı yaskımı..! :):)

Vede bu arada Önemli Bi konuya deinicem Sırtlık yazmışın Arthas abim Ve Zandona Marka demişin bu markaya bakaren Aynı zamanda Sırt ve Gögüs karın Koruyucu Beraber oldugunu Gördümm ve evet dedim bu kesinlikle gerekli Neden gereklı ben kaza esnasında Karnımı Motorun ( Tahminimce Ön camına) çarptıgımı zannediyorum ki bunun yüzünden dalagım hasar aldı 4 gun hastanede yattım kesinlikle Sırtlık ve gögüs korumasını Destekliyorum... Ve alınıcakların arasına bunuda Not ettim... Sag olasın Tekrar Arthas abim Baya yarımcı oldun...:cat::cat:

anlaşılan Başka Kımse yardımcı olamicak..! :silent:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar