Tam Bi Acemi Geldi, Yardıma İhtiyacı Var.

Selam arkadaşlar.
1 yıl kadar önce heveslenip motosiklet ehliyeti aldım. Fakat henüz bir motor alamadım. Bu aralarsa artık bir motor alayım diyorum. Chopper tarzı olmasını istiyorum. Ne önerirsiniz?

* MODEL
* SIFIR / 2. EL ("ilk zamanlar çok hasar verirsin, o nedenle 2. el ve ucuz al" gibi, ya da "motor bir kez alınır, iyi ve sağlam olsun" gibi.)
* TİP ("Vitesli / Vitessiz", "Büyük / Küçük" gibi) (Trafik deneyimim yok.)

Teşekkür ederim.

Kahraman

Son düzenleme:
ee madem yeni başlıcan o zaman yamaha ybr 125,honda cbf 150 ya da racer tipi honda cbr 125 önerirm.bu üç motor da vitesli.sanırım ybr 125 yarı otomatik vites.chopper değiller ama yeni başlayanşar için ideal oldukları söyleniyo.şimdiden hayıtlı olsun:p

ee madem yeni başlıcan o zaman yamaha ybr 125,honda cbf 150 ya da racer tipi honda cbr 125 önerirm.bu üç motor da vitesli.sanırım ybr 125 yarı otomatik vites.chopper değiller ama yeni başlayanşar için ideal oldukları söyleniyo.şimdiden hayıtlı olsun:p

ybr 125 yarı otomatik falan değil. bunu nerden çıkardın?
bildiğin normal vitesli..

ben de bu üç motoru tavsiye ederim. bütçe olarak hangisi uygunsa, hangisi gözüne güzel gelirse alabilirsin.
yamaha ybr 125 ile honda cbf 150 arasında çok bir fark yok.
honda cbr 125 in görüntüsü daha güzel. racing sınıfında. güç olarak biraz daha fazlası var ama çok da fazla değil.
dediğim gibi, hangisi bütçene uyarsa onu al.:cat:

Lespaul e katılıyorum cunku bende ıkı ay oldu motoru alalı hos bende senin gibi choperr diyordum ve en yakın japon olarak SUZUKİ Gn 125 aldım ama su anda performansı yetmıyor.
Ama illa choperr diyorsan cin malı 250 lik cok tatli seyler var ama onun haricinde
yamaha ybr 125, honda cbf 150,honda cbr 125 hepsi guzel makina

Son düzenleme:
Abi cbf 150 yormaz mı ya ne kadar dik durabilecek ki daha ilk kullanışı değil mi ? Beli ağrır yaw :pale:

Abi cbf 150 yormaz mı ya ne kadar dik durabilecek ki daha ilk kullanışı değil mi ? Beli ağrır yaw :pale:

arkadaşım senin motosiklet tecrüben yok sanırım?....
en az yoran motosiklet dik oturulandır.
en çok yoran supersport tur. cbr 125 racing diye geçiyor ama onda da dik oturuyorsun.
cbr 125, cbf 150, ybr 125 hepsi başlangıç moturudur.

keeway superlight la ilgili bi başlık var sitede bi göz atabilirsin

photo00218fn.jpg

Benim ilk motorum ve hala bindiğim motorum Kanuni Tiger 250 çok memnunum... Hem gücü, hem kullanışı, hem de servis ve yedek parça olayı çok uygun. Gösterişi de yerinde... Ama kendi kategorisindekilere göre biraz daha pahalı... Sen kafandaki fiyatı belirle sonrası kolay... Ben de senin gibi başladım, çok araştırdım ve son kararımı verdim... 13.000 km oldu, "tık" demedi, her yere gittim, dağ taş, artçılı yüklü... Arslanlar gibi gezdik... Hadi kolay gelsin... :queen:

arkadaşım senin motosiklet tecrüben yok sanırım?....
en az yoran motosiklet dik oturulandır.
en çok yoran supersport tur. cbr 125 racing diye geçiyor ama onda da dik oturuyorsun.
cbr 125, cbf 150, ybr 125 hepsi başlangıç moturudur.

Bende diyorum ya ne kadar dik durabilecek diye biliyorum supert sportların beli ağrıttığını bu yüzden dedim cbf 150 de çok dik durulmuyor .

arkadaşlar bilmiyorsak yorum yapmayalım lütfen
Bende diyorum ya ne kadar dik durabilecek diye biliyorum supert sportların beli ağrıttığını bu yüzden dedim cbf 150 de çok dik durulmuyor .

gideceğin yere kadar dik duracaksın :) sonra yatarsın cbf 150 de bu sorunu yaşadıysan senin kullanabileceğin motor sayısı çok azdır

Aramıza hoşgeldiniz...İsterseniz birede Regal Raptor'u inceleyin derim tabi chopper düşünüyorsanız...

Mersin İl Temsilcisi
baboli boy ölçünü bilmiyorum ama 1,60cm civarındaysan regal raptor derim ben, ne istiyorsan onu al, aralarında pek bir güç farkı yok ama 250cc den aşşağı alma. regalin en büyük + sı sıvı soğutmalı oluşu. 2. EL TEMİSİNİZ 2,800-3200 arasında bulabilrsin. en kötüsü MCT 250 al mondialin.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
hoşgeldin, nikin güzelmiş :)
chopper-cruiser ilgi duyduğum bir tür değil ama bikaç tanesini fikir verecek kadar kullandım.
regal raptor çinliler içinde en çok tutulan model. 250 cc su soğutmalı gücü fena değil. şanzuman problemi çok çıkıyor gördüğüm kadarıyla.
zealsun zs 125 vardı arkadaşta, epey kullandım, titreşimi olmasa başlangıç için fena değil.
mondial mct250, kanuni tiger çok titreşimli geldi bana.
çinlilerin hepsinde titreşim var gördüğüm kadarıyla. bu uzun seyahatlerde çok rahatsız edici olabilir.

bunların yanında 2 tane daha motor var çinli değil:
hyosung gv 250(kore) ve kymco venox (tayvan). kaliteli ve güçlü makinalar, titreşim çok makul düzeyde. hernekadar chopper cruiser tarzında başlangıç için büyük kabul edilmeselerde cüsseli ve bir acemi için fazla atak olabiliyorlar.
tarz dan önce sana motosiklet tecrübesi lazım. bu da arkadaşların dediği gibi ybr125, cbf 150 gibi motorları ön plana çıkarır senin için. önce kendini pişir sonra tarzına karar verirsin.

sıtede choperlarla ılgılı bır cok baslık var en yukarda aram var ordan motor kıyaslamaları ve anketlerden arastır sıtede de motor almadan baya bı takılmanı tavsıye ederım cunku en ıyı bılgı satıcıdan degıl kullanıcıdan alınır arkadaslar sağolsun dayanısma falan cok ıyı aklına gelen her turlu soruyu sorabılırsın uygun baslık altında tabı...
sıtede encok adı gecenler:
keeway
regal raptor namı dıger ---R&R--- hondayla karıstırma aman
zealsun
kanunı tıger
HYOSUNG

arkadaslar aslangıc için cok güzel modeller onermıs zaten ama onların tarzı farklı
bence ılk etapta buyuk cc den kacın.... işi ıyıce kavramak gerekıyo

Kardes chopper tipi İstiyorsan
4000ytl gözden cıkardıysan Kanuni tiger250
3250 ytl ye Mondial mct250 var
Bide fiyatını bilmediğim ama süper chooperlerden bitanesı Regal Raptor var seçim senın :cat:

öncelikle hoşşgeldin :) bana kalırsa düşük cc bi vitesli motor alabilirsin :9 en iisi :)

Hoşgeldin:rendeer:
tecrüben varsa 250cc almanı tavsiye ederim yoksa yüksek cc den kaçınsan daha iyi olur.:cat:
trafik deneyimi için scooter ideal, vitesli tecrübe için 2.el bir cg veya cbr125 derim.:bounce:

250 cc. regal raptor.
2. elini temizini 3000-3500 arasında bulabilirsin.başlangıç için en idealidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar