####Nereye Kadar.... Yıl 2020 Hız:786 Km/h####

Geçen aklıma geldi. Motor teknolojsi günden güne gelişiyor. Hızları güçleri artıyor. 30 yıl once kı motor ıle bu gunku arasında dağlar kadar fark var. Bu gun 350 ile motor kullanılabiliyor. Peki bu ne kadar böyle gider.
Yıllar geçtikçe hız artacak güç artacak. Hız belkide 500 ü aşacak hep 300 lerde kalmazya. bu güç 200 hp lerde kalmazya. öyle geliyorki hız 10 veya 20 yıl sonra aldı başını gidecek. o zamn bunu kim kullanacak. motorun yoksa biçiminde köklü bir değişiklik yapıp büyülecekmi. neyse işte siz ne düşünüyorsunuz bu NEREYE KADAR gidecek. sonu olmucakmı :cherry:

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Bu gun 350 ile motor kullanılabiliyor

Pardon kim kullanıyor :king:

hondacbr1100xx dert ettigin seye bak yaa :) Millet duzgun motor kullanmayı ogrendide 500km ile gidecek.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Türkiye'nin yollarında mümkün değil. Otoyollara bile inekler çıkıyor. En güvenli yol denilen yerde bir öküz hiç bir işaret vermeden yolda duruyor. :king: Neticede Türkiye'de itidal ile hareket etmek lazım diye düşünüyorum.

motorların şu anki son hızları daha fazla artamacayacak. bunun nedeni insanın bundan daha fazla hızlarda motora tutunamaması olacak çünkü havanın sürtünme katsayısı hızın karesiyle orantılı olarak artıyor. ve daha büyük hızlarda inanılmaz baskılara neden oluyor.yani daha fazla hız için başka araçların(uçan) gelişmesi gerektiğini düşünüyorum!

350 km yeter de artar bilem
kim yapıyo o kadar sürat yollarda
benim hayatımda yaptığım maximum hız 190 dı
190 la giderken bile çok zor oluyo motor üstünde :cherry:

ya ne öenmi var ne nereye kadar gitmiş yeri olsa yolu olsa uzaya kadar bilem giden motorlar yaparlar yani yada o motorları genede yaparlar vede biz sadece fuarlarda prototip olarak bakarız onlara o kadar hangi baba yiğit kullanacakmış şaşarım 768 km/h peh peh pehhhh :king:

danger0' Alıntı:
motorların şu anki son hızları daha fazla artamacayacak. bunun nedeni insanın bundan daha fazla hızlarda motora tutunamaması olacak çünkü havanın sürtünme katsayısı hızın karesiyle orantılı olarak artıyor. ve daha büyük hızlarda inanılmaz baskılara neden oluyor.yani daha fazla hız için başka araçların(uçan) gelişmesi gerektiğini düşünüyorum!
abi haklısn zaten oyle olmasa nasıl olur dıye bende merak etmıstım. ondan yazdım forumuya.
ama erhan abi sende haklısın. kım o kadar kulalnabılıyor ama. nazı hız canavarları kullanıyor. yokda değil

bence bundan 2o yıl öncesine gidersek o zaman 50 cc motorlar meşhurdu vede çok popüler motorlardı şimdi yıl 2004 popüler 600 , 900 , 1000 , 1100 cc ler piyasada cıvıl cıvıl geziyorlar bundan, aralarında yaklasık 12,15,20,22 kat fark olmuş tahminlerime bundan 2o sene sonrada popüler motorlar 6000 , 9000 , 10000, 12000 cc li motorlar meshur olacak hızlarıda siz düşünün :) heuhe

biraz sallama matematik ama olsun bu kadarı bile fazla :flower:

olum o hızı nerede yapcan yani 10 katsa 350 yerine 3500 ha aha yapar bi motor onu :)

yok beee cidden öyle olurmu acaba. bende abinin forumun basında dediği gibi bir yere kadar gıder artık kesılır bu hız. çunku mtor olmaktan cıkar ne anlamı kalıro zman. uçak olur bu sefer :cherry:
evrımleşir.

eheuh hoca ozaman şehirleri uzun yapacaklar mesafelerini ozaman yıne aynı olacak heuheu :jocolor:

tabii bide bu 6000-7000-9000 cc lik motorlara benzin nasıl yetişecek arkadan bi tanker falan gelmesi lazım herhalde :)

heuhee hoca ozaman benzinle çalışmıcakki - hava ile çalışacak rüzgar fazla esmedimi gaz yemicek hueheu , ozaman yeni modellerede rüzgar çekici fan takacaklar :flower:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar