Rossi F1'e geliyor

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Moto GP'nin 'Doktor' lakaplı şampiyonu Valentino Rossi geçtiğimiz günlerde Ferrari'nin F1 otomobilini test etme imkanı buldu.

Daha önce de Dünya Ralli Şampiyonası’na katılan pilotun bu testi gerçekleştirmesini Ferrari başkanı Luca Di Montezemolo ön ayak oldu. Montezemolo’nun yetenek gördüğü Rossi Ferrari F1 aracını ilk Nisan 2004’te denemişti. Eğer Rossi F1’e geçiş yaparsa 1964 yılında Ferrari adına dünya şampiyonluğu kazanan İngiliz John Surtees’den sonra iki lastikli hız dünyasından dört lastikli dünyaya geçen ikinci pilot olacak.

RossiSchumiTodt.jpg

Baricello'nun Sezon sonu Ferrari takımından ayrılacağına dair haberler var. Ferrari o boşluğu Rossi ile doldurmaya çalışırsa ferraride 1. ve 2. pilot kavramı ortadan kalkar diye düşünüyorum. Gelecek sene pistlerde aynı takımda olmalarına rağmen Schumayer ve Rossi çekişmesine tanık olabiliriz.

Konuya alakasız olcak ama bu Rossi'yi tip olarak ben bizim Mert'e benzetiyorum biraz.. sen ne dersin Erhan ?

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Gelsin ona minibüscülük yaptırak :queen:

aythakan dogru soyluyorsun rossi her dalda cok iyi bır pilot adam bence tam bir idol....
ama bizim KENAN SOFUOĞLU kadar olamaz nede olsa türk....
:queen: :queen: :thumleft: :thumleft: :flower: :queen: :wiinkk: :p :p :p :p

Ferrari gelecek sezon için Baricello yerine Massa ile anlaştı.Gelecek sezon Massa yarışacak Schumacher ile birlikte.

2006’da 2. Ferrari, Massa’ya emanet
Ferrari bir süredir devam eden spekülasyonlara son noktayı koydu ve 2006 sezonu için Felipe Massa ile anlaştı.

Derleyen: Fatih Yurdatapan
NTV-MSNBC
Güncelleme: 15:25 TSI 04 Ağustos 2005 PerşembeİSTANBUL - 2005 yılının sonunda sözleşmesi sona erecek olan Rubens Barrichello’nun yerini alacak olan Brezilyalı pilot Felipe Massa 2003 yılında Ferrari’de test pilotluğu yapmıştı ve 3 yıldır Sauber Petronas takımı adına yarışıyor.

Ferrari’nin takım patronu Jean Todt’un oğlu Nicolas Todt’un menejerliğini yaptığı Felipe Massa “2006 yılında Ferrari’de yarışacağım için çok mutluyum ve gururluyum. Maranello bana 2001 yılından beri güveniyor. Bir yıl Ferrari’de test pilotluğu yaptım ve Sauber’de 3. yılımdayım. Artık daha deneyimliyim ve kariyerimin en iyi fırsatı için kendimi hazır hissediyorum. Ayrıca geçen üç yıl için Peter Sauber’e de teşekkür ediyorum. Geriye kalan yarışlarda onun takımı için elimden geleni yapacağım” dedi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar