Kaza anketi(motor tipleri)

Hangi tip motorlarda kazalara daha çok rastlanıyor

• Hız/spor/süperspor

Oy: 105 73.4%
  • enduro

Oy: 1 0.7%
  • tur/touring/naked

Oy: 1 0.7%
  • cruiser/chopper

Oy: 0 0.0%
  • scooter

Oy: 36 25.2%

• Kullanılan toplam oy
    143
Arkadaşlar çevrenizde oluşan kazalarda en çok hangi tip motor kullanılıyordu ya da standart dikkatli bir sürücü aynı şartlar altında hangi tip motoru kullanırsa kaza riski yüksektir oylarsanız sevinirim.

herkes makinalara suç bulacak kesin.yok kardeşim scooter lar yapıyor kazaların çoğunu.biz sağlam kaza yaptığımız için medyadayız.;)

evet, ben de oyumu scooter dan yana kullandım, çünkü gerçekten de en çok kazayı onlar yapıyor ama ya hafif yaralanıyorlar ya da önemsenmiyor o kazalar.

ben ss dedim ama çevremde nerdeyse hiç yok ve burda her gün bi scooter kaza yapar.

edy

yapılan araştırmaya göre en çok yedek parça satan motor tipi scooter. en çok kazayıda scooter sürücüleri yapıyor. motosikletler kaza yapmaz sürücüleri kaza yapar.

SS'lerin genelde sürücüleri tecrübesiz olduklarından dolayı (600cc ile başlamak gibisinden...) böyle kazalar olabiliyor

Full koruma da çok önemli bana kalırsa

Hiçbiri diğerinden daha güvenli değil motorların. Sadece tarzları farklı ..

Ve zaten edy'nin de söylediği gibi iş sürücüde bitiyor :cat:

genelde scooturlar kaza yapıyor.ama ss ler olumcul oldugu ıcın kotu üne sahıp....

Piyasada en cok satilan motor turu Scooter oldugundan kaza istatistiginde de basi onlar cekiyor dogal olarak , acilan anket biraz hatali bence. biraz mantikli dusunursek cevap icin ankete gerek yok .

commuter ler eksik ankette ama genelde commuter ve scooter oyumu scooterdan yana kullandım burda öyle çünkü

ya Allah'a şükür hiç cruiser kazası görmedim, inşallahta görmem.

Ben oyumu Spor ve Super sport için kullandım...

Arkadaşlarımın dediği gibi Ciddi anlamda Kaza olarak nitelendirilebilecek (büyük hasarlı veya can kaybı oluşan kazalar ) malesef bu tarz motorlarda oluyor...

Kullanan arkadaşlarımın her zaman çok dikkatli olmasını tembih ediyorum...

walaa scooter dan 2 kez büyük kaza atlatmıştım :) ama su an supersport kullanıyorum daha hç kaza yapmadım ; allah göstertmesin :)

Bu konu gene Anti SS ve SS çekememezliğine gider (sözüm meclisten dışarı)
Hayatlarında ss e binmemiş olanlar SS hakkında atıp tutmaya başlar birazdan.
Bekleyin görün

Scooter kullanıcılarının kazaları SS sürücülerine göre 100'lerce kat daha yüksek. Fakat SS makineler affetmediği için ölüm veya sakat kalma riski daha fazladır. Işte bu yüzdendir ki , SS kazaları scooter kazalarından daha fazla gündeme gelmekte , ve daha çok kaza riski taşıdıkları sanılmaktadır...

Denildigi gibi SS kazalarında ölüm oranı daha yüksek ama bu da en çok SS ler kaza yapıyor anlamına gelmez:cat:

Moderatör
walaa scooter dan 2 kez büyük kaza atlatmıştım :) ama su an supersport kullanıyorum daha hç kaza yapmadım ; allah göstertmesin :)

cakalaz hangi supersport ulen ? Cıbır ve kopyalari ne zamandan beri supersport oldular :p (Kizma saka yapiyorum ama arada ciddiye alabilirsin)
Bugune kadar Tv de burada ve gazetelerde, kisaca medyada cok fazla motor kazasi gordum. Hepside SS ve genelde ölümle sonuclanan kazalardi. Hic kendim sahit olmadim bir SS kazasina.. Ama scooter kazasini bire bir cok gordum. Coguda ufak tefek cizilme, burkulma, yada en buyugu bi kac kirik cikikdan ibaretti.. Aslinda en cok kazayi SS harici motor suruculeri yapiyorlar ama cok ciddi kazalar oldugu icin gundeme gelmiyor..
Kaza sadece ölmekse, o zaman SS derdim sanirim.. Ama kaza herturlu kazayi kapsiyorsa ufak hacimli motorlarin tumu diyebilirim..

Motosikleti
Forza250-cygnusL
En çok kazayı küçük commuter ve scooterlar yapıyorlar.... Ama kazalar ölümcül olmadıkları için pek basına yansımıyor....

Daha önce defalarca başlıkları açıldı..... Tartışıldı..... Biraz dikkat biraz özveri biraz da sabır....Arama yapmak için.....:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar