Veridiği ilk cevap:
dalga mi geciyorsun? ne asinmasi????
daha lastigin üstünde sanki daha yere basmamislar gibi oldugunu göstermek icin o incecik lastik disler duruyor. bu lastikler asinmadan bahsedemiyecek kadar yeni.
kaldi ki 190mm 180mm'den %5.5 daha genis. lastigin üzerinde görülen toz izi ise söyle kabaca %20 kadar sag taraf kaymis. bu normal birsey degil. ya lastik yanlis takilmis, ya da motosikleti iterken bir tarafa fazla yatirilmis gibi duruyor.
Başka bir cavap ise:
daha kalin lastik takmanin bir yolu yöntemi vardir. motosikletin kaldiramiyacagi bir ebant takilirsa tabii ki lastik ortasindan yola basamaz. ancak 180mm lastik ile gelen motosiklete 190mm lastik takilirsa o resimlerdeki kadar farki birak gözle görülür herhangi bir farkin olacagina inanmiyorum cünkü 190mm lastigin ayni janta gececegini düsünüyorum.
Bunun benim yazımla alakası nedir???????????????????
Ayrıca henüz kaynağı bilmediği için resimleride önce yalanlıyor ama sonra orjinal metinlere bakınca ne uyduracağını şaşırıyor. Bir takım ingilizce cümleler, insanı güldüren......
Halbuki orjinal metin şöyle başlıyor
Tabi bu arada bu bir çeviri değil, sadece resimler kullanıldı ama onuda boşveriyor).
Squeezing a wide tire onto a narrow rim can be a big mistake. Manası: Geniş bir lastiği dar bir janta sokmak büyük bir hata olabilir.
Şimdi bu şekilde başlyan bir yazı sonra geniş lastiğin daha V açı vereceğini kendi verdiği yazılarla ve resimle de belirtmiş ama güya başkalarının yazısını kopyalamamak açısından tercüme etmemiş, netice ne demek yani?
Sen şimdi büyük lastik takmanın doğru olduğunu, fabrika değerlerinin üstüne çıkmanın doğru olduğunu mu söylüyorsun? Ben yanlış olduğunu söylüyorum. Hemde senin gibi iftiralar atmadan. Eminim buna da kaypak, saçma bir cevap bulursun. Aşınmayı resimlerin kendisi gösteriyor ama sen görme anlama özürlüsün besbelli. Beyaz betonda iki tur bu iz için yeter lastiklerin kabak olması gerekmiyor. Elbette yeni lastik olacakki sapmalar yanılmalar olmasın. Bu kişi ne diyor peki; daha lasrtikler yeni vs. Bu kadarda akıl eksiklği olamaz. Büyüttüğün resim ise gene o metinde vardı ben kullanmadım.
Esasen Türkiye'de sıkça yapılan bir hata olan; fabrika ayarlarının verdiği ölçüler dışında ebatlarla jantlara lastik takılması konusunda uyarı olması açısından yazılmış bir yazıya(çeviri bile değil sadece resimleri kullanılmış) çirkin iftiralarla başlayıp aynı çarpıtmalarla devam eden bu dengesiz kişiliğin esasta, galiba yazılarımdan epey hasetlenmiş ki, ana fikri birbiriyle alakasız demogojilerle mide bulandırmak ve güya benim lisan bilmediğimi ispat etmek. Konu bahane.
Söylendi kendin bildiğin ne varsa yazda görelim. Çok iyi lisanında olabilir ama emek verde insanlara sun, tercümelerde olabilir. Amerikayı yeniden keşfetmeğe gerek yok. Bu metinde öyle tek tek cümleleri İngilizce olarak vereceğine tam bir tercüme et ve neticede eğer büyük lastik takın, doğrudur deniyorsa yaz ve sonra konuş. Yok yapamayacaksan fazla ahkam kesme.
Ancak bu arada bu sitede moderatörlük diye bir müessese var mı merak ediyorum?? Bu kişinin ilk cevabından itibarenki asılsız suçlamaları ve çirkin ifade tarzı bu sitenin forum kurallarına uygun mu? Bu durumun yönetimce açıkça, herkesin görebileceği bir cevaplada belirtilmesini rica ederim.
Bu kişi bir karşı tez sunmuyor, kaypak cevaplarla hakareti sürdürerek beni aşağılamaya çalışıyor bunu herhalde herkes görüyordur. Benim yazımdaki resimlerin dışında yazılı dört veya beş kısa cümleyle bu dengesizin birşeyler idda ettiğini ama ne belli değil, söyleyerek sıraladığı hakaret ve iftiralar arasında nasıl bir irtibat kurabildiniz herkese soruyorıum. Terbiyesizlik siteler arası bir rekora gidiyor.
Buradaki sonuç benim bu siteye tekrar girip girmeyeceğimi belirleyecektir.
Bu vesile bu şekilde çirkin bir durumla elde olmadan, istemeden sizleri de huzursuz ettikse kusura bakmayınız.