düşündürücü ve o kadarda gülünç bir test..

-------------------------------------------------------------------------------

Soru 1.
Eger sekiz cocugundan ücünün sagir, ikisinin kör, birinin zeka ozurlu ve kadinin kendisinin de frengili oldugunu bildiginiz bir kadinin hamile oldugunu bilseydiniz kurtaj olmasini onerir miydiniz?

Soru 2.

Dunya liderini secmek için sizin oyunuzun önemi cok buyuk. Iste siz seçeceksiniz son oy sizin kime atarsanız o dünyanın lideri olacak adaylarin ozellikleri:

Aday A. Bir takim kotu politikacilarla isbirligi halinde, astrolojistlere danisiyor. Iki metresi var. Bir sigara yakip digerini sonduruyor ve gunde 8 ila 10 martini iciyor.

Aday B. Iki kez isten kovulmus, ogleye kadar uyuyor, universitedeyken uyusturucu kullanmis ve her aksam neredeyse yarim sise whisky deviriyor.

Aday C. Bir savas kahramani, vejetaryen, sigara icmiyor, cok nadiren bira icer ve evlilik disi hicbir iliskisi olmamis.

Hangi adayi secerdiniz? Once karar verin sonra asagi inip cevaplara bakin.

Ve birinci sorunun cevabi: Eger cevabiniz kürtaj için evetse, Beethoven'in yasamasina izin vermediniz!

Aday A : Franklin Roosevelt

Aday B : Winston Churchill

Aday C : Adolf Hitler

siz cevap olarak ne dediniz ki :cherry:

1.soruya 2 çocuğun daha normal olduğunu düşünerek bir kez daha şans verilmesının gerektiğini düşündüm ( 8-3-2-1=2)
2 soruya ise gerçekten a ve c de aldandım b de ise kötüler ömür oyu kötü olmazlar demek geldi içimden iyimser davrandım b ye verdim oyumu :queen: :queen:

valla birinci soruya bende sns verilmesini dusundum.İkinci soruyada 3 diyesim geldi ama bu arada 1.nin cvbı gordum ve bu işte bişi var diye 2 dedim :p

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Bir an önce gülmek için cevapları okudum :cherry:
Sorulara tam olarak bakmadım bile :cherry:
Ama güzel olmuş...

Motosikleti
Su Motoru
Doğruya doğru, "kürtaj olsun" dedim ve c şıkkını yani Fühleri seçtim (Hitler). Ama c şıkkında güzel bir tercih yapmışım. Gerçektende lider olabilecek birisini seçmişim :) ...

1. soruya bende kürtaj olmasın dedim.dünyaya gelecek olan bir canlının hayatına son vermek de cinayet olmalı diye düşünerek ve 2 çocugun sakat olmadıgını düşünerek. :cat:
2.soruya genel gibi hitleri seçtim.hitlerin bu kadar yeşilaycı oldugunu bilmezdim.sevmeye başladım adamı.o da türkleri severmiş zaten. :cat: :thumleft:
:king: :king: :king: :king:

1.soruda belki bu saglam olur diye kürtaj olmasın dedim
2.soruda ise c şıkkına oyumu verdim 2 şıktada dogru olanı yapmışım

maşallahı var bizim forumun sorular zaten kürtaj olsun ve hitler i seçelim diye hazırlanmış. ama sadece bir kişi kürtaj olsun demiş. :cherry:
ikinci soruya kim ne cevap vermiş ne demek istemiş anlamadım:p

Birinci soruya Kürtaja hayır cevabı verdim.
Nedeni ailede zaten problemli 7 kişi vardı. 8. kişi problemli olsa birşey farketmezdi ha 7 ha 8 olurlardı. Fakat bebeğin normal olması durumunda daha da genç olması nedeniyle 8-10 yıl içinde diğerlerinin yaşamlarının sonuna kadar onlara kalpten destek sağlıyacak ve aileyi kolluyacak biri doğması ihtimalini göz ardı etmezdim.
İkinci soruda ise,
C yi çok çabuk eledim.
Çünkü bir halk kahramanı yani lider değildi savaş kahramanıydı yani görev alıp yerine getiriyordu. Oysa ben lider seçmeliydim. Diğer özellikleriyle de ancak iyi bir vatandaş (yönetilen) olabilirdi. Oysa bir liderin her konuda oldukça çok deneyimi olması gerektiğine inanırım.
A ve B arasında seçim yaptım ve A kaybetti çünkü kararlarını maddi delillere ve deneyimleri ile oluşan hislerine dayandırması gerekirken Astrolog seçimi tasvip edemiyeceğim bir tercihti.
A yı seçtim. İşten kovulmuş olması sadece başarısız olduğu anlamına gelmezdi emir almaya uygun olmayan bir yapıya da işaret ediyor olabilirdi. Öğleye kadar uyuması da bir kıstas değildi önemli olan ne zaman uyandığından ziyade kaç saatini uykuda geçirdiği olmalıydı. Bir zamanlar uyuşturucu kullanmış olması herkesin düşeceği bir hata olabilirdi fakat bir zamanlar olması ondan kurulabilecek güçlü iradeye sahip olması anlamını verdi. İçki konusu ise ne kadar içtiğinden ziyade ne kadar etkilendiği olmalı diye düşündüm.
Eski bir topik miş ama madem canlandı yazayım bari dedim sevgi ve saygılar :)

Son düzenleme:
sorular yönlendirici.
cevaplar da sağlıklı değil haliyle.

küçük bir benzetme;

sanık sandalyesinde oturan adam, karşı taraf avukatının sıkı sorularından çok bunalır, ve hakimden, avukat beye tek bir soru sormak için izin ister...
cevabı ise, sadece "evet" veya "hayır" olarak vermesini talep eder.
istek kabul edilir ve zanlı sorar.
-sayın avukat bey; eskiden olduğu gibi hala uyuşturucu kullanıyormusunuz?
-cevap; hayır...

soru, maksatlı, yanıltıcı ve yönlendiricidir.
avukat bey, hayatında hiç uyuşturucu kullanmamıştır.
ama kural gereği verdiği cevap yeterli değildir.
herkesin kafasında, -özellikle jürinin- derin bir soru işareti bırakmıştır.

Oturup ciddi ciddi cevap verip birde açıklamışsınız ya helal olsun size.
Beethoven hariç hepsinin canı cehenneme. al birini vur ötekine...

mehmethan' Alıntı:
Oturup ciddi ciddi cevap verip birde açıklamışsınız ya helal olsun size.
Beethoven hariç hepsinin canı cehenneme. al birini vur ötekine...

+1
aynen katılıyorum.

gurzan'ında dediği gibi "sorular yönlendirici."

Bethofını öldürdüm :(

Çörçili başkan yaptım ?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar