Evet ben de bir tane var 86 model XT 600 Tenere.Tıkır tıkır değil ama takır takır çalışıyor

serttir biraz XT.Ayrıca 91 modeli bir tane de XT 600 E.16 yıl sonra ilk kez rektefiye yapıldı.Motor ömrü hakkında bi bilgi verir sanırım sana bu

Transalp sağlam falan derler ya...onlar XT'den habersiz kişilerdir kanımca

XT 600 hayatımda kullandığım en ... motor.Bu noktalara o kadar çok şey yazılabilir ki.Farklı birşey, acayip birşey, sert birşey, heyecanlı birşey, hızlı ve güçlü birşey, patapatapata diye ses çıkaran birşey.Falcon vesaire ile karşılaştırmanın mümkün olmayacağı birşey.KLR,DR,XT üçlüsünün en tepesinde bulunan birşey.''Gittiğin yol, yol değil XT 600'' dedirten birşey.
hız oldukca yeterli bi alet.. Zaten enduro cok iyi ve yeterli bi hız ama Yakıt konusunda Biraz Bilgisizliklerimiz var.. Normal satlarda 100 km de kaç litre yaktıgını bi olcebilirsen arkadasım cok mutlu oluruz...
Xt lerde parça sıkıntısı cekmezsiniz.. Biraz pahalı olabilir ama aldıgınızda da sorun cıkartmaz kolay kolay... Cünkü Efsaneleşmiş motorlardı Xt ler... 86 Model motorların halen daha tıkır tıkır calıstıgını biliyorum XT ler için...
Yakıt konusuna gelince şöyle diyebilirim.20 YTL benzin ile şehir içinde(istanbul'da) 80-110 km arası gidebiliyorum.Neden 30 km fark var?Şöyle:XT 600 kullanan biri basmadan, abartmadan duramaz bence.Ben duramıyorum yada.İvmelenmesi çok keyif veren bir motor olduğundan bir süre sonra alışkanlık yapıyor.Bastıkça da yakıyor işte...
Ama şehirlerarası 20 YTL benzinle 130-140 km kadar gidilebiliyor.
Bu arada konuyu yanlış yere açmışsın.Motosiklet modellerine taşınması iyi olur bence.