Lastikleri eski güzelliğine kavuşturmak (Püf)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Rengi solmuş lastikleri siz nasıl temizliyorsunuz ?
Taksiciler arap sabunu ile temizlerler lastikleri. Sizin basit ama özel bir yönteminiz var mı ? Özellikle chopper'larda, lastikler simsiyah değilse motor çok eski görünüyor bilirsiniz. Daha çok evlerde ve marketlerde bulunabilecek (-özel olmayan-) malzemeler tercih nedeni.

Önerilerinizi paylaşın biz de uygulayalım.

Piyasada satılan ürünleri önerecek kişiler, satıldığı yerleri ve fiyatlarını da yazarlarsa memnun oluruz.
Teşekkürler :rendeer:

Son düzenleme:
azicik bulasik sabunu + bir kova su

Arkadaşlar temiz görüncek diye lastiğe zarar vercek, veya kayganlaştıracak kimyasallar sıkmayın sakın bence. lastikler oldukça pahalıdır dikkatinizi cekerim. kayganlaşma mevzuu daha sakat tabi, çok rahat kazalara neden olabilir.

Suyla yıkayın sadece bence , oldugu kadar.

sabunla iyice temizleyebilirsin, bir de kaka-kola:mrgreen: felan da sürebilirsin o da baya karartıyo lastiği, ayrıca asitli olduğu için kirden de iyi temizler heralde:wiinkk:

Biliğimiz pril,cif ve türevleri.... Bulaşık detarjanını bir süngere döküp bütün lastiği siliyorsun; 10 dk. ya kalmaz simsiyah... :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Arkadaşlar temiz görüncek diye lastiğe zarar vercek, veya kayganlaştıracak kimyasallar sıkmayın sakın bence. lastikler oldukça pahalıdır dikkatinizi cekerim. kayganlaşma mevzuu daha sakat tabi, çok rahat kazalara neden olabilir.

Suyla yıkayın sadece bence , oldugu kadar.

Evet uyarın için teşekkürler. Ben temiz görünmesi ile lastiğin yanak kısımlarının temizlenmesini kast etmiştim.
Saygılar

Yıkamacılarda yanı en azından bızım burda sulu yesıl bı sıvı sıkıyolar fıs fıs dan sungerle hemde hıc zorlanmadan en az 3-4 gun sımsıyah kalıyo :) Ama o sıvı ne oldugu hakkıdna bı bılgım yok

ben önce lastiği yıkıyorum kuruduktan sonra bir süngeri kolaya batırıp iyice sıkıyorum sonra lastiğe sürersiniz

Yıkayıp iyice kuruladıktan sonra sadece yanak kısımlarına gelecek şekilde torpido parlatıcısı.1 haftaya kadar etkisini sürdürür,hemde plastik aksamlar için güneşten,nemden koruyucu etkiside olduğundan ufak çatlamaları önler.

Bauhaus'larda özel lastik cilaları satılıyor... Ben onlardan kullanıyorum , hem lastiğe zararı yok , hem de uzun süre etkili... Bir bakmanda yarar var bauhausa...

ayakabı cilasını dene bakim nasıl olacak oto yıkamaya get oraya sor ne sıkıyorsunuz abi diye benim bildiyim arabaların içindeki deri koltukları fln siliyor lar ama oda markete satılmadı için olmaz yaw ne uğraşıyon get al bir lastik parltıcısı

ArkadaŞlar Ben Lastİkcİde ÇaliŞirken Lastİk SÜtÜ Dİye Bİ Sivi Vardi Onu Alirdik Bİr SikiŞta Sİmsİyah Yapardi Ve Toz Kapdirmazdi En İyİsİ Bu Bence

Forumdan Uzaklaştırıldı
ayakabı cilasını dene bakim nasıl olacak oto yıkamaya get oraya sor ne sıkıyorsunuz abi diye benim bildiyim arabaların içindeki deri koltukları fln siliyor lar ama oda markete satılmadı için olmaz yaw ne uğraşıyon get al bir lastik parltıcısı

Arkadaşım ciddimisin dalgamı geçiyorsun ? ::angry2:: Dalga geçiyorsan biz de ona göre cevap verelim... Ayakkabı cilasını dene bakayım nasıl olacak bir cevapmıdır ? Biz burda ciddi bir soru soruyoruz. sen denedin mi ? denemediğin şeyi mi öneriyorsun ? ::angry2::

ArkadaŞlar Ben Lastİkcİde ÇaliŞirken Lastİk SÜtÜ Dİye Bİ Sivi Vardi Onu Alirdik Bİr SikiŞta Sİmsİyah Yapardi Ve Toz Kapdirmazdi En İyİsİ Bu Bence

Bunu ilk kez duyuyorum. Nereden bilgi alabiliriz acaba.

Arkadaşım ciddimisin dalgamı geçiyorsun ? ::angry2:: Dalga geçiyorsan biz de ona göre cevap verelim... Ayakkabı cilasını dene bakayım nasıl olacak bir cevapmıdır ? Biz burda ciddi bir soru soruyoruz. sen denedin mi ? denemediğin şeyi mi öneriyorsun ? ::angry2::

Bunu ilk kez duyuyorum. Nereden bilgi alabiliriz acaba.

LASTİKÇİLER VARSA ONLARA SOR YARDIMCI OLURLAR

walla ben süngeri kolaya daldırıp bir güzel siyahlaştırıyorm:) lastiklere zararı war mı ama onu bilmiyorm...?

evet gorkemınde dedıgı gıbı bahause a bak yada oto aksesuarları satan buyuk yerlere oralarda lastık sutu var sıkıyosun dokunmuyosun hıc beyaz bısey 5 dk ıcınde harıka oluyo

Kola sürmenin lastiğe çok zararı olduğunu duydum.En iyisi kolayı içmeli.Birde su israfı yapmayalım demiş bir arkadaşta;yıkamayalımmı motorları pismi gezlim.Temizlik imandan gelir.:mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar