Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Belediye'ye açık mektup / Metin KALKAVAN

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi son yıllarda yaptığı güzel çalışmalarla İstanbul'un birçok yerini çiçek ve çimlerle donatıyor, çevremizi güzelleştiriyor. Belediyeyi bu güzel çalışmalardan dolayı kutluyorum. Ancak yeşile ve çiçeğe yapılan bu yatırımda, gözden kaçan küçük bir noktayı kendilerine hatırlatmak istiyorum. Sabahın erken saatlerinde ya da güneş batmadan önce sulanan çimler ve çiçeklerden yollara akan sular, özellikle motosiklet kullanıcıları için büyük bir tehlike oluşturuyor. Son birkaç haftada bana mail gönderen okurlarımız, bu yüzden başlarına gelen kazaları yazıyor. 'Kuru bir havada döndüğüm virajın bitiminde, aniden önüme çıkan su birikintisi ile neye uğradığımı anlayamadan, motor bir tarafa ben bir tarafa giderek düştüm. Allah'tan arkadan bir araç gelmiyordu, yoksa halim yamandı,' benzeri onlarca mail aldım. Ben de önceki yıllardan buna benzer, sulama yüzünden kayıp düşülen, yaralanma hatta ölümle sonuçlanan kazalar olduğunu hatırlıyorum. İşte bu yüzden buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Çevreyi güzelleştirmek için yaptığınız çabayı takdirle karşılıyor ve buraya çok paralar harcadığınızı tahmin ediyorum. Ancak bu işi ihale ile verdiğiniz insanlarda nasıl bir yeterlilik arıyorsanız, lütfen iş tesliminde drenajı iyi yapılmamış sistemleri devreye almayın ve paralarını ödemeyin. Aksi taktirde, oluşacak bir problemde sizler işveren olarak, sorumlu, kefil kimliğinizle mahkeme karşısında sıkıntılı anlar yaşayacaksınız. Bunun için lütfen iş teslimlerinde ve şu anda devreye alınmış sistemlerde, bu kritik noktaya dikkat edin. Yollara suların akmaması için gerekenleri yapın. Yoksa Amerika'da olduğu gibi, yakın bir zamanda aleyhinize açılmış birçok dava ile uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Benden söylemesi.

    HOG Çanakkale rallisi
    Harley kullanıcıları grubunun (H.O.G) her yıl düzenli olarak yaptığı turlar başlıyor. Bu yıl 1-3 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan geziye, Harley sahibi olmasanız da katılabiliyorsunuz. Bunun için sadece www.hogtr.com adresine girerek rezervasyon yaptırmanız yeterli. Bu üç günde hem yeni motorcularla tanışma hem de doğayla iç içe yeni yerler görme şansı bulabilirsiniz. Özel parti ve eğlenceler de cabası.

    Kenan Sofuoğlu Monza'da yine birinci
    Başarılı motosiklet sporcumuz Kenan Sofuoğlu, 53 puan farkla gittiği İtalya'nın ünlü pisti Monza'daki yarışı, bir ara yedinciliğe kadar gerilemesine rağmen birinci olarak bitirdi. Dünya supersport kategorisinde yarıştığı Hanspree Ten Kate Honda takımı ile birlikte lider durumda olan Kenan, en yakın rakibi Fransız Foret'e tam 58 puan fark atmış durumda. Bundan sonra ayın 27'sinde, İngiltere'deki ünlü Silverstone pistinde yarışacak Kenan'ın hedefi yine podyum. Silverstone'dan çekinen Kenan'a göre, bu yarışı ilk üçte bitirebilir. Ya da en yakın rakibiyle arasında biraz daha puan farkı açarsa, şampiyonluğu büyük ölçüde kazanmış olacak. İngiltere'de kendisi için avantaj sağlayamaya çalışacak olan Kenan'a şimdiden başarılar diliyoruz.



    Metin KALKAVAN
    mkalkavan@sabah.com.tr
    Motokeyf - Metin Kalkavan'ın Yazıları Sabah Gazetesi Cumartesi Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    emocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2006
    Belediyeye yazılan açık mektup çok duyarlıca yazılmış ve güzel .
    Lakin belediyenin vereceği cevabı tahmin etmek zor değil :

    Belediye : Yollar ıslakken geçmeyin
    Motorcu : Ama ama ...
    Belediye : Yağmur yağarken düşüyomusun ? ozaman senin hatan
    Motorcu : Ama ama ...
    Belediye : Sus senin yüzünden çiçekler kurusun mu.Su işte ordan burdan akıyo yola

  3. #3
    T_uruncu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Aralık 2005
    dün etiler'deki el toritos'un önündeki virajdaki trafik ışıklarını KÖPÜKLÜ! sularla yıkıyorlardı, tam virajın dibi köpükle sulanmıştı... allah milletimize akıl fikir versin.. dikkatli olun..

  4. #4
    TWG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2006
    Motosikleti
    FZ6 FAZER
    durum heryerde aynımıdır bilemiyorum ama bazı yerlerde drenaj yetersizliğinden değil fıskiyelerin doğrudan yolu ıslatması sebebiyle yollar kayganlaşıyor

    bu konu hakkında birkaç kez uyarı yapmıştım gerekli yerlere (orada çalışan bir arkadaşım vasıtası ile)

    "fıskiyeleri neden doğru dürüst ayarlamıyorsunuz da sular yola akıyor?"
    sorusuna aldığım cevap şu oldu:

    "biz fıskiyeleri teslim alırken hepsi istenilen konuma ayarlanmış durumda ama daha sonradan sağdan soldan geçenler, çocuklar, vs. oynayıp ayarını bozuyor hepsiyle de başa çıkamıyoruz."

    bu cevap nekadar doğrudur bilemem ama bu yeterli bir sebep değil bence
    bu mektubun dikkate alınması gerek

    ayrıca haliç kenarındaki sahil yolunda geçen yıl benim önümde bir kaza gerçekleşti ıslanmış yollar nedeniyle

  5. #5
    Şeyh Şamil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Aralık 2009
    Şehir
    Blacksea
    Güncel konu..
    Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..Ne elbiseler gördüm içinde insan yok..

  6. #6
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Millet olarak suyla oynamayı seviyoruz. İçgüselmidir nedir.Almanyada bile belediyeler bizim esnaftan illallah etmişti bir zamanlar. Önü ıslak dükkan gördünüzmü kesin Türk işletmesidir.Cezalardan sonra bizimkiler yeni formül geliştirip spreyle su sıkmaya başlamışlar. Kanundaki açıktan dolayı bir süre öyle devam etmiş. Şuan ne dir bilmiyorum..

    Yani çiçekte olmasa sırf keyif için tankerlerle çıkar yolları sularlar. Türk işi. Medeniyete ayak uydurmakta diretiriz her zaman.. Levazımda inşaatın önünde hergün her saat bir kişi yolu suluyor . Neymiş toz kalkmasınmış. Milletin araba yıkamaktan canı çıktı..

    YAw mübarek adam sanki dükanında lavabo yok wc yok gibi dükkana paspas çekip sonra o sabunlu suyu üşenmeden dışarı taşıyor ki yola döksün.

    Nerden tutsan elde kalır cinsten memleketim insanı. Allah motorculara yardımcı olsun..
    Sahilde turlarken (sarıyer sahili)dükkanları ezberlemişim artık. Nerede yavaşlayacağını bilmezsen işin zor.....


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler