- Konu Yazar
Merhaba
Geçen hafta yağmur sebebiyle ertelediğimiz Kızıldağ üzerinden Toros Dağları'nı geçip Pozantı'ya inme ve sonrasında Belemedik' e gitme gezimizi bu haftasonu (06.05.2007) gerçekleştirdik. Gezi oldukça maceralı geçti. Bi o kadar da yorucuydu. Ayrıca gezi sırasında motorlar hakkında da bilgi edindik. Gezi sonrası Belemedik te yaptığımız piknikte de acıkan karınlarımızı doyurduk. Herşeyiyle dolu dolu geçen gezimize fotoğraflar eşliğinde bakalım.
Fotoğraflar: Sezen & Hasan
Sabah 08:00 sularında buluştuk.

Rotamızı daha manzaralı olması açısından Adana Seyhan Baraj gölü üzerinden geçerek Çatalan Barajı yolunda devam etmek sonrasında Karaisalı - Aladağ yolundan Kızıldağ Yaylası yolundan devam edecek şekilde planladık.
İşte Seyhan Baraj gölü

Çatalan Barajına doğru ilerlerken Adana puslu bir görünümle bizi yolcu ediyor.

Çatalan yolunda ilerliyoruz

TT532 (Tamer) ısınma çalışmalarında.

qrar (Erhan) karizmatik bir şekilde yol almakta. Allah nazardan korusun :rendeer:

Yolumuzda devam ediyoruz.

Teknik hoca (Tolda) motoruyla

Naci63 (Veyis Naci) hocamız görülmekte

İşte fevri (Murat) Keeway motoruyla. Raporun devamında bu motorun nerelerde gezebildiğini görünce şaşıracaksınız. Satışların patlamasından korkuyoruz :mrgreen:

İlk molamızı veriyoruz.

Mola sonrası tekrar yola koyuluyoruz ve Kızıldağ yoluna giriyoruz. İşte motorcular geliyor.

Kızıldağ yolundayız

Yayla yolunda çam kokusu eşiliğinde bir mola veriyoruz. Sağolsun Erhan (qrar) yanında börek getirmiş, Tolga (Teknik Hoca) da kola getirmiş. ilk pikniği burda yapıyoruz.

Yola çıkma vakti geldiğinde Erhan'ın motorunu geri geri çıkartmaya Tamer yardım ederken herkes birden yardıma koştu. Bir motoru bu kadar adam çıkarttık daha ne diyim :mrgreen:

Tekrar yoldayız.

Manzara harika. Sonbahar ayında bu yoldan geçmiştik. Ancak kış şartlarından dolayı yol bozulmuş ama genede güzeldi.

Sonunda Kızıldağ Yaylasına varıyoruz.

Ve işte sonunda toprak yola giriyoruz. Artık Toros Dağları'nı geçişe başlıyoruz.

Durup bir poz veriyorum. Diğer arkadaşlar da kaynak sudan su ihtiyaçlarını gideriyorlar.

İşte macera başladı.

Etrafımızda yılları devirmiş ağaçlar görüyoruz.

Yola devam. Yol yavaş yavaş iyice bozulmaya başladı.

Manzara muhteşem. Hava terletmiyor ama sıcak

İşte ilk su geçişimiz. Su tam viraj içinde

İlerliyoruz gene su çamur.

Manzara çok güzel.

Kır çiçekleri toprağa sarılırcasına uzanmışlar. Renkler harika.

Erhan durmuş ve anlıyorum ki mola veriyoruz
Su takviyesi yapıyoruz. Su almadan yola sakın çıkmayın.

Mola sonrası tekrar yoldayız. Manzara, doğa hepimizi büyülüyor.

Dağlardan taş akmış. Kış aylarında buralar felakettir.

Doğa harika. Ama yol bizi zorluyor. Yer yer bayağı ağır şartlara giriyoruz.

İşte güzel bir su geçişiş daha. Yeri gelmişken söylüyeyim. Keeway gezi motoru bayağı iyi iş çıkardı.

İşte güzel bir yer daha. Nereye baksanız doğa sizi güzelliğiyle büyülüyor. Bayıldım buraya.

İnişe geçiyoruz Pozantı'ya yaklaşıyoruz.

İşte Pozantı.

Adana - Ankara otobanı köprü inşaat sahasından geçiyoruz.

Sonunda motorcu Fatih abimizin benzinliğine varıyoruz. Hepimiz toz toprak içindeyiz. Ben işte enduro budur diyorum herkes kötü kötü bana bakıyor :mrgreen: Neyse o kısımları geçiyorum :mrgreen: Elimizi yüzümüzü yıkayıp suyumuzu içtikten sonra yemek yiyeceğimiz Belemedik'e doğru yola koyuluyoruz.

Yoldayız.

Biz insanlar güzellikleri yok etmeyi çok kolay beceriyoruz. Şu nehirin haline bakın. Çöp torbaları her yerde. Yazıklar olsun.

İşin daha da kötüsü geçen hafta burada Adana - Ankara otoban inşaat çalışmaları sırasında petrol boru hattı delindi ve 7000m3 civarı petrol Çakıt deresine sızdı.
Yol boyu yağ zift kokusu kokladık. Her yer zarar görmüş. Çok üzücü bir durum.

Bu kötü manzara eşliğinde yola devam ediyoruz.

İşte Belemedik tren istasyonu.

Yıllara meydan okumuş sonunda ebedi istirahatına geçmiş bir tren. Kimbilir kimleri taşıdı.

İlerliyoruz

Sonunda piknik yapacak bir yer buluyoruz. Çantalar açılıyor yiyecekler, içecekler çıkıyor.

Sıcaklayınca üzerimi çıkarttım. Fanila ile devam. Çizgili pijamam eksik :mrgreen:

Sucukları pişiriyorum.

Herkes bir işin ucundan tutuyor.

Yemek sırasında güzel bir motor sesi ve akabinde sarsılma ile kendimize geliyoruz. Tüm ihtişamıyla kocaman demir kütlesi raylar üzerinde hızla ilerliyor.

Yemek sonrası herkes bir köşeye çekilip dinleniyor. Montlar altımızda bize yatak görevi görüyor. O sırada çevrede otlayan keçiler çok merak etmiş olacaklar ki motorlar etrafında gezinip kemirme, yalama çalışmalarına giriyorlar. :mrgreen: Bu anlarıda Erhan fotoğrafladı. Motorların sahiplerinin durumdan haberleri olmayabilir. Büyük süpriz olacak.

Keçi motora Tos vuruyor. :mrgreen:

Tolga'nın filesini kemiren keçi görülmekte. Erhan Tolga ile en kısa zamanda görüşeceksiniz sanırım. :mrgreen:

Keçi kafasını kaşıyor. Başka yer bulamamış.

Baktım hayvanlar aç bende Tamer'in getirdiği ay çekirdeği (günebakan) ile keçileri besledim.

Tamer keçiye kafa atıyor. Allah akıl fikir versin :mrgreen:

Gençlik sohbet edip keçileri kovalarken bende Sezen ile etrafı gezmeye çıkıyorum.

Etrafımız yeşilliklerle çevrili. Hava çok güzel.

Belemediğe gelene kadar dağlarda birçok tren yolu tünelleri var. Zamanında bu tüneller Almanlar tarafından inşaa edilmiş. Almanlardan kalan binalar görülmekte.

İşte tünellerden 20 numaralı olanı. Tünelden çok serin bir hava geliyor.

Ben tüneli incelerken Sezen yaşlı bir çınar ağacına çıkmış bana seslendi. İlla fotoğrafımı çek diye. Emir büyük yerden çektik tabi :mrgreen:

Sezen çıkarda ben çıkamazmıyım :mrgreen: :rendeer:

Bu sefer tünel üstündeyiz.

Etrafı gezdikten sonra tekrar motorlarımıza atladık ve benzinciye geri döndük. Soda içip kendimize gelmeye çalışıyoruz.

Baktık motorlar çok kötü durumda. Soğuduktan sonra yıkayalım dedik ve nasılsa otobandan döneceğimiz için motorları yıkadık.

Yıkama sonrası otobandan Adana'ya geldik. Mola tesislerinde durup biraz sohbet ettik.

Herkes yorgun tozlu ama keyf almış bir şekilde evlerine gittiler.
Katılan tüm arkadaşlara teşekkürler. Güzel bir geziydi ve hep beraber olmak, o doğayı, ülkemizin güzelliklerini görmek harika bir duyguydu.
Yolunuz açık olsun, görüşmek üzere!
Geçen hafta yağmur sebebiyle ertelediğimiz Kızıldağ üzerinden Toros Dağları'nı geçip Pozantı'ya inme ve sonrasında Belemedik' e gitme gezimizi bu haftasonu (06.05.2007) gerçekleştirdik. Gezi oldukça maceralı geçti. Bi o kadar da yorucuydu. Ayrıca gezi sırasında motorlar hakkında da bilgi edindik. Gezi sonrası Belemedik te yaptığımız piknikte de acıkan karınlarımızı doyurduk. Herşeyiyle dolu dolu geçen gezimize fotoğraflar eşliğinde bakalım.
Fotoğraflar: Sezen & Hasan
Sabah 08:00 sularında buluştuk.

Rotamızı daha manzaralı olması açısından Adana Seyhan Baraj gölü üzerinden geçerek Çatalan Barajı yolunda devam etmek sonrasında Karaisalı - Aladağ yolundan Kızıldağ Yaylası yolundan devam edecek şekilde planladık.
İşte Seyhan Baraj gölü

Çatalan Barajına doğru ilerlerken Adana puslu bir görünümle bizi yolcu ediyor.

Çatalan yolunda ilerliyoruz

TT532 (Tamer) ısınma çalışmalarında.

qrar (Erhan) karizmatik bir şekilde yol almakta. Allah nazardan korusun :rendeer:

Yolumuzda devam ediyoruz.

Teknik hoca (Tolda) motoruyla

Naci63 (Veyis Naci) hocamız görülmekte

İşte fevri (Murat) Keeway motoruyla. Raporun devamında bu motorun nerelerde gezebildiğini görünce şaşıracaksınız. Satışların patlamasından korkuyoruz :mrgreen:

İlk molamızı veriyoruz.

Mola sonrası tekrar yola koyuluyoruz ve Kızıldağ yoluna giriyoruz. İşte motorcular geliyor.

Kızıldağ yolundayız

Yayla yolunda çam kokusu eşiliğinde bir mola veriyoruz. Sağolsun Erhan (qrar) yanında börek getirmiş, Tolga (Teknik Hoca) da kola getirmiş. ilk pikniği burda yapıyoruz.

Yola çıkma vakti geldiğinde Erhan'ın motorunu geri geri çıkartmaya Tamer yardım ederken herkes birden yardıma koştu. Bir motoru bu kadar adam çıkarttık daha ne diyim :mrgreen:

Tekrar yoldayız.

Manzara harika. Sonbahar ayında bu yoldan geçmiştik. Ancak kış şartlarından dolayı yol bozulmuş ama genede güzeldi.

Sonunda Kızıldağ Yaylasına varıyoruz.

Ve işte sonunda toprak yola giriyoruz. Artık Toros Dağları'nı geçişe başlıyoruz.

Durup bir poz veriyorum. Diğer arkadaşlar da kaynak sudan su ihtiyaçlarını gideriyorlar.

İşte macera başladı.

Etrafımızda yılları devirmiş ağaçlar görüyoruz.

Yola devam. Yol yavaş yavaş iyice bozulmaya başladı.

Manzara muhteşem. Hava terletmiyor ama sıcak

İşte ilk su geçişimiz. Su tam viraj içinde

İlerliyoruz gene su çamur.

Manzara çok güzel.

Kır çiçekleri toprağa sarılırcasına uzanmışlar. Renkler harika.

Erhan durmuş ve anlıyorum ki mola veriyoruz

Mola sonrası tekrar yoldayız. Manzara, doğa hepimizi büyülüyor.

Dağlardan taş akmış. Kış aylarında buralar felakettir.

Doğa harika. Ama yol bizi zorluyor. Yer yer bayağı ağır şartlara giriyoruz.

İşte güzel bir su geçişiş daha. Yeri gelmişken söylüyeyim. Keeway gezi motoru bayağı iyi iş çıkardı.

İşte güzel bir yer daha. Nereye baksanız doğa sizi güzelliğiyle büyülüyor. Bayıldım buraya.

İnişe geçiyoruz Pozantı'ya yaklaşıyoruz.

İşte Pozantı.

Adana - Ankara otobanı köprü inşaat sahasından geçiyoruz.

Sonunda motorcu Fatih abimizin benzinliğine varıyoruz. Hepimiz toz toprak içindeyiz. Ben işte enduro budur diyorum herkes kötü kötü bana bakıyor :mrgreen: Neyse o kısımları geçiyorum :mrgreen: Elimizi yüzümüzü yıkayıp suyumuzu içtikten sonra yemek yiyeceğimiz Belemedik'e doğru yola koyuluyoruz.

Yoldayız.

Biz insanlar güzellikleri yok etmeyi çok kolay beceriyoruz. Şu nehirin haline bakın. Çöp torbaları her yerde. Yazıklar olsun.

İşin daha da kötüsü geçen hafta burada Adana - Ankara otoban inşaat çalışmaları sırasında petrol boru hattı delindi ve 7000m3 civarı petrol Çakıt deresine sızdı.
Ceyhan-Kırıkkale Ham Petrol Boru Hattı'nın Adana'nın Pozantı İlçesi'nden geçen bölümü, TEM otoyolu inşaatı çalışmaları sırasında yanlışlıkla delindi. Boru hattında patlama ile birlikte yangın çıktı. Hattan sızan petrol ise Çakıt Deresi'ne akıyor.
Adana, 29 Nisan 2007 18:31
Kırıkkale Rafinerisi'nin ham petrol ihtiyacını karşılayan 448 kilometre uzunluğundaki boru hattı, Adana'nın Pozantı ilçesi Şekerpınarı mevkiinde süren otoyol inşaatında, bir iş makinesinin çalışması sırasında yanlışlıkla delindi. Borunun delinmesine sebep olan iş makinesi tamamen yanarken, olayda can kaybı yaşanmadı. Halen devam eden yangına, Adana ve Niğde'den sevkedilen itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Olayın ardından Adana Valisi İlhan Atış ile Niğde Valisi Gündüz Beder, Pozantı'ya giderek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Boru hattında bulunan petrol Çakıt Deresi'ne akarken, BOTAŞ yetkilileri onarma çalışmalarına başladılar. Ana vananın kapatılmasına rağmen yaklaşık 30 kilometrelik hattaki petrol dereye akıyor. Petrolün Seyhan Baraj Gölü'ne ulaşmasını engellemek amacıyla vadi kısmında bent oluşturuldu ve petrol özel makinelerle nehirden çekilmeye başlandı. Bu arada, Pozantı-Ulukışla karayolu da trafiğe kapatıldı. Ulaşım, acil durumlar için geçici bir süre ile Çamardı istikametinden veriliyor.
Kaynak: http://www.tgrthaber.com.tr
Yol boyu yağ zift kokusu kokladık. Her yer zarar görmüş. Çok üzücü bir durum.

Bu kötü manzara eşliğinde yola devam ediyoruz.

İşte Belemedik tren istasyonu.

Yıllara meydan okumuş sonunda ebedi istirahatına geçmiş bir tren. Kimbilir kimleri taşıdı.

İlerliyoruz

Sonunda piknik yapacak bir yer buluyoruz. Çantalar açılıyor yiyecekler, içecekler çıkıyor.

Sıcaklayınca üzerimi çıkarttım. Fanila ile devam. Çizgili pijamam eksik :mrgreen:

Sucukları pişiriyorum.

Herkes bir işin ucundan tutuyor.

Yemek sırasında güzel bir motor sesi ve akabinde sarsılma ile kendimize geliyoruz. Tüm ihtişamıyla kocaman demir kütlesi raylar üzerinde hızla ilerliyor.

Yemek sonrası herkes bir köşeye çekilip dinleniyor. Montlar altımızda bize yatak görevi görüyor. O sırada çevrede otlayan keçiler çok merak etmiş olacaklar ki motorlar etrafında gezinip kemirme, yalama çalışmalarına giriyorlar. :mrgreen: Bu anlarıda Erhan fotoğrafladı. Motorların sahiplerinin durumdan haberleri olmayabilir. Büyük süpriz olacak.

Keçi motora Tos vuruyor. :mrgreen:

Tolga'nın filesini kemiren keçi görülmekte. Erhan Tolga ile en kısa zamanda görüşeceksiniz sanırım. :mrgreen:

Keçi kafasını kaşıyor. Başka yer bulamamış.

Baktım hayvanlar aç bende Tamer'in getirdiği ay çekirdeği (günebakan) ile keçileri besledim.

Tamer keçiye kafa atıyor. Allah akıl fikir versin :mrgreen:

Gençlik sohbet edip keçileri kovalarken bende Sezen ile etrafı gezmeye çıkıyorum.

Etrafımız yeşilliklerle çevrili. Hava çok güzel.

Belemediğe gelene kadar dağlarda birçok tren yolu tünelleri var. Zamanında bu tüneller Almanlar tarafından inşaa edilmiş. Almanlardan kalan binalar görülmekte.

İşte tünellerden 20 numaralı olanı. Tünelden çok serin bir hava geliyor.

Ben tüneli incelerken Sezen yaşlı bir çınar ağacına çıkmış bana seslendi. İlla fotoğrafımı çek diye. Emir büyük yerden çektik tabi :mrgreen:

Sezen çıkarda ben çıkamazmıyım :mrgreen: :rendeer:

Bu sefer tünel üstündeyiz.

Etrafı gezdikten sonra tekrar motorlarımıza atladık ve benzinciye geri döndük. Soda içip kendimize gelmeye çalışıyoruz.

Baktık motorlar çok kötü durumda. Soğuduktan sonra yıkayalım dedik ve nasılsa otobandan döneceğimiz için motorları yıkadık.

Yıkama sonrası otobandan Adana'ya geldik. Mola tesislerinde durup biraz sohbet ettik.

Herkes yorgun tozlu ama keyf almış bir şekilde evlerine gittiler.
Katılan tüm arkadaşlara teşekkürler. Güzel bir geziydi ve hep beraber olmak, o doğayı, ülkemizin güzelliklerini görmek harika bir duyguydu.
Yolunuz açık olsun, görüşmek üzere!