Dünyanın İlk Yakıt Hücreli Motosikleti..!!

Dünyanın İlk Yakıt Hücreli Motosikleti
hibrit0vv.jpg

Intelligent Energy (Akıllı Enerji) isimli bir İngiliz firması dünyanın ilk yakıt hücresiyle çalışan motosikleti olan ENV'yi tanıttı. Enerji tüketiminde büyük avantajlar sağlayan motosiklet ayrıca şık ve zeki tasarımıyla da dikkat çekiyor. Geleceğin enerji teknolojileri adaylarından birisi olan yakıt hücresi kendini pek çok alanda göstermeye başladı. CeBIT 2005'de bu teknolojiye sahip dizüstü bilgisayarlar dikkatleri çekmişti. Şimdi de sıra taşıtlarda…

ENV (Emisyon Karşıtı Taşıt) isimli bu motosiklet yakıt hücresi teknolojisine desteğiyle hem enerji tasarrufu sağlıyor hem de şık tasarımıyla göz alıyor. Bu motosikletin tasarımını pek çok ödül almış olan Seymourpowell isimli bir tasarım grubu gerçekleştirmiş.

ENV, Intelligent Energy firmasının CORE isimli bir yakıt hücresi teknolojisi çevresinde inşa edilmiş. CORE isimli bu teknolojinin faydası tamamen modüler olması ve böylece motosikletten çok rahat bir şekilde ayrılabilmesi. Bu sayede CORE, bir deniz botundan küçük bir eve kadar pek çok yerde enerji ihtiyacını karşılayabiliyor. Satte 80/Km hız yapabilen ENV, üreticilerin açıklamasına göre bir ev bilgisayarı kadar ses çıkararak gürültü kirliliğine de neden olmuyor.

Kaynak: Hürriyetim

Bu motorun sesi az çıktığı için trafikte fark edilemeyeceği düşünüldüğünden dolayı motorda bir takım değişiklikler olacakmış.
:bestmt:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tasarım zekice olabilir ama bana hiç şık gelmedi... :farao:

Forumdan Uzaklaştırıldı
:cat: :cat: vayyyy el oglu yapmısta ses olmazsa nasıl olurya
:bounce: :bounce: :bounce:

Motosikleti
Su Motoru
Bu CORE teknolojisi pek çok yeni pc mainboardunda da var arkadaşlar.Enerji tasarrufunu çok açık bir şekilde ortaya koyuyor.Test programlarına gerek yok faturaya bakın kafii :p

Ses bencede güzel bir unsur (her ne kadar sadece biz öyle düşünüyor olsakta) ama şekil güzel bence.

Forumdan Uzaklaştırıldı
saol euheuehue :p

abi sessiz motor mu olur ya motorun sesi duycaksın ki hırçınlaşabilicen yok se ne anlamı kalır be zevksiz iş beğenmedim :farao: :farao:

abi sessiz motor mu olur ya motorun sesi duycaksın ki hırçınlaşabilicen yok se ne anlamı kalır be zevksiz iş beğenmedim

aslında bunu GM e belirtseniz kesinlikle araştırmalarını sona erdirecektir.
tabii olmaz böyle şey.
marsa da gidilmez, yada ne gereği var gibi birşey.

yok abi yolmun üstünde3 giderken uğrarım da boşuna para harcammasınlar emektir ya yazık
-abi kimse almaz ki öle bşiyi yani asıl motorcular almaz örnek ben ne öle sessiz sessiz :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
bu haber bıkac ay once tv de cıkmıstı.cok sessız oldugu ıcın yapay ses eklenıcekmıs motora.ama nası yaparlar ben bulamadım.egzes koysan yakıt yokkı duman e hava cıksın. fıkrı olan varmı??? :silent: :silent:

Motosikleti
Su Motoru
1 Kicker Anpfi, 1 Kicker Woofer, 2 Kicker Twiter, 2 Kicker Front and Left Speaker iş tamamdır. Al sana dünyanın en çok ses çıkaran motorsikleti :p, Hayabusanında 0 km. den 320 km. ye kadar çıkardığı sesi cd ye atarız bebeQ gibi olur alet :cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
pu ha ha ha. :queen: haklısın walla.baska turlu ses cıkmaz.tıpıde bı garıp olmus.sankı on frene asılsan tepetaklak oluvercekmıs gıbı duruyo. :santa:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar