Kenan Sofuoğlu'dan Bir Zafer Daha

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
474.jpg
Türkiye'nin uluslararası motor sporları arenasındaki gururu Kenan Sofuoğlu Donington Park'ta yapılan yarışta yine kazandı. Katar'da galibiyete ulaşan, Avustralya'da ikinci olan Kenan, daha önce hiç bulunmadığı İngiltere'nin Donington Park pistinde yarışı kazanmayı başardı.

Yarışın Sonuçları

1 - Kenan Sofuoglu -Ten Kate Honda - 34'56.601
2 - Robbin Harms- Stiggy Honda - 34'57.365
3 - Katsuaki Fujiwara- Althea Honda - 34'57.944
4 - Craig Jones- Revè Ekerold Honda - 35'06.816
5 -S Simone anna- Racing Team - 35'08.736
6 - Davide Giugliano- Lightspeed Kawasaki - 35'09.583
7 - Yoann Tiberio- Stiggy Honda - 35'13.243
8 - Massimo Roccoli- Yamaha Italia - 35'13.265

475.jpg

SOFUOĞLU'NUN YARIŞ SONRASI...

Kenan Sofuoğlu, bugün yapılan Dünya Supersport Şampiyonası'nın Donington ayağını lider tamamladı. Müthiş yarışan genç Türk pilot, 70 puana ulaşarak en yakın rakibine 27 puanlık avantaj sağladı.

Donington Park, aslında Kenan Sofuoğlu için büyük avanjatlarla bitti. En büyük rakipleri Kevin Curtain, Broc Parkes ve takım arkadaşı son şampiyon Sebastien Charpentier antreman turlarındanda sakatlık yaşayınca yarışa katılamadılar. En yakın takipçisi olarak İngiltere'ye gelen Fabien Foret ise daha yarışın ilk bölümünde yarış dışı kaldı.

Kenan Sofuoğlu yarıştan sonra yaptığı açıklamada duygularını şöyle dile getirdi.

"Gerçekten çok mutluyum çünkü bu haftasonu çok şanslıydım. Yarışın ilk bölümünde bir debriyaj problemi yaşadım ve kendi kendime bitiremeyeceğimi düşündüm. Şampiyonluk mücadelesi veren diğer pilotlar gibi sıfır puan alacağımı sanıyordum ancak kırmızı bayraklar benim şansım oldu. Motosikletimi değiştirdim ve yoluma devam ettim. Çok iyi gitmeye başladım ancak bileklerimdeki sakatlıktan dolayı ağrılarım başladı son turlar benim için çok zor geçti."

Sofuoğlu'nun yarıştığı Ten Kate takımının patronu Ronald ten Kate ise pilotumuzla ilgili yaptığı açıklamada:

"Bugün Kenan, Sebastien'in yarış dışı kalmasından sonra bizi çok onurlandırdı. İlk bölümde debriyaj sorunu vardı fakat kırmızı bayrak sayesinde motosikletini değiştirdik ve ikinci bölümle birlikte her şey düzeldi. Her şey iyi giderken, bileklerindeki ağrılar başlayınca zorlandı fakat yarışı kazanarak liderliğini korumayı başardı."

Kaynak: Otomotorspor

kenandoningtonparkpx9.jpg

Motosikletindeki bayrağa ve motosikletindeki 54 sayısına kurban olayım senin :cat:

[size=18pt]İngiltere Donington pistinden görüntüler.01/Nisan/2007[/size]

46327690gm6.gif

96686044th6.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

boy

Kenan gerçekten çok başarılı. Bence bu sene şampiyonluğu garanti. İlk 8 motorda 5 motorun Honda olması ilginç. Geçen sene yeni R6 daha çok revaştaydı, bu sene herkes 600RR kullanıyor. Ama bence bütün iş pilotta :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
13044450wn1.png

Bizim al-yıldızlı bayrağımızdan daha üstün tutulan ve daha büyük yapılmış olan sağ taraftaki yeşil bayrak,
Hangi ülkenin bayrağı?
Merak ettim.

Yakışmıyor:farao:

Kenan etrafındakilerle biraz konuşsa iyi olacak......

Fatih Sultan Mehmet
bizim tarihi bir değerimizdir.
Osmanlı figürleri de şık duruyor.
Ben ona karşı değilim.....

Bayrağımızdan daha büyük bayrak dalgalandırılması hem kanunen yasak, hem de ahlakan hoş değil.

Türk olmaktan ve Türk bayrağı dalgalandırmaktan utanıyorlarsa,
bunu açıkça söylesinler.

Son düzenleme:
peki haklısınız ne diyeyim tebrikler ülkem bayrağın'dan büyük bir bayrağı sallanırken görmek bir anda açmadı içimi ama oda bizim atalarımızın'dan bir iz! saygı duyuyorum kenanı tabiki tebrik ediyoruz helal olsun onun için önemli olan yarışmak tabiki bir anda detaylara takıldık özür ........

Son düzenleme:
Kenan gerçekten çok başarılı. Bence bu sene şampiyonluğu garanti. İlk 8 motorda 5 motorun Honda olması ilginç. Geçen sene yeni R6 daha çok revaştaydı, bu sene herkes 600RR kullanıyor. Ama bence bütün iş pilotta :)

Evet katılıyorum, özellikle de frenlemede çok başarılı diğer pilotlara göre.

gecin bu bayrak polemigini, adam kazanmis marsimizi dinletmis orada, basarilar dilemekten ote muhabbetlere girmek cok sacma :cat:

13044450wn1.png

Bizim al-yıldızlı bayrağımızdan daha üstün tutulan ve daha büyük yapılmış olan sağ taraftaki yeşil bayrak,
Hangi ülkenin bayrağı?
Merak ettim.

Yakışmıyor:farao:

Kenan etrafındakilerle biraz konuşsa iyi olacak......

o bayrak osman sançaklarından biri KENAN Kardeşimiz türk bayrağını defalarca o semalarda dalgalandırdı.AYRICA ZATEN HER KASKINDA SÜREKLİ BİR TÜRK BAYRAĞI VAR

Fatih Sultan Mehmet
bizim tarihi bir değerimizdir.
Osmanlı figürleri de şık duruyor.
Ben ona karşı değilim.....

Bayrağımızdan daha büyük bayrak dalgalandırılması hem kanunen yasak, hem de ahlakan hoş değil.

Türk olmaktan ve Türk bayrağı dalgalandırmaktan utanıyorsa,
bunu açıkça söylesin.

Bizde bağrımıza taş basıp
Sebastien Charpentier'i desteklemeye devam edelim....

Naapalım.
dünya pistlerinde bir Türk pilot yarışıyor diye seviniyorduk ama o bundan pek memnun değil herhalde......

bazı başarılaı alkışlamaktansa polimik haline getirmek daha kolayımıza geliyor galiba

Son düzenleme:
Başarısını alkışlıyoruz.

Bayrağa saygısızlığı ise kınıyoruz.

Sizin için önemli olan bayrak değil yarış kazanmaksa,
Buyrun devam edin.
Kimseyle polemik yapma arzusunda değilim.

Bizim bir bayrağımız var.
Yeterli gelmiyormu?

Ayrıca yanındakilerle konuşsa iyi olacak diye yazmıştım.
Yani bu hareketi Kenan'a mal etmedim.

Video da da izledim.
Türk bayrağı ile dolaşmış.
Güzel bir şey....

Ama her milletten seyircini olduğu bir platformda,
o yeşil bayrak neyin nesi????

Ne anlatılmak isteniyor?

gecin bu bayrak polemigini, adam kazanmis marsimizi dinletmis orada, basarilar dilemekten ote muhabbetlere girmek cok sacma :cat:
haklısın ben kendi adıma özür diliyorum !zannedersem arkadaşımız'da iyi duygularla yazmıştır tabi gurbette olması bayrak özlemi ülke özlemi onun daha hassasiyetlke bakmasına sebebiyet vermiştir tahmin ediyorum..
kenan'ı gerçekten kutlamamız bağrımıza basmamız lazım .......

bence de sonuçta adam kazanmış...ayrıca osmanlı bayrağı bizim özümüz tabiki Türküz hepimiz,ama Avrupanın da Osmanlıyı arada bir hatırlaması ve hatırlatılması bence hoş olmuş..Belki eski zamanları hatırlarda Türk milletinin gücünü akıllarından çıkarmazlar,ve kaypak oyunlar yaparken bir daha düşünürler..Helal sana Kenan yürüü aslanım....:)

yarış kazanmak vesile amac o bayrağı orada dalgalandırabilmek.Elbetteki diğer bayrakları sallayanlarında en az bizler kadar milliyetçi olduğuna inancım tam

kaldıki sallanan bayrak ne yunan ne italyan bayrağı bizim kültürümüze yabancı olan birşey değil.

İstanbulda taksimin göbeğinde ne bayraklar sallandı sarılı yeşilli kırmızılı hiç burada yada başka birforumda buna isyan eden bir topigini göremedim

Son düzenleme:
kaldıki sallanan bayrak ne yunan ne italyan bayrağı bizim kültürümüze yabancı olan birşey değil.
Evet sallanan bayrak Ne Yunan, Ne İtalyan, Ne de TÜRK bayrağı.

İstanbulda taksimin göbeğinde ne bayraklar sallandı sarılı yeşilli kırmızılı hiç burada yada başka bit forumda buna isyan eden bir topik göremedim

Ne demek bu?

Bize PKK destekçisi mi demek istiyorsunuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar