- Motosikleti
- Yamaha MT-09 Tracer
- Konu Yazar
Yarışın Sonuçları
1 - Kenan Sofuoglu -Ten Kate Honda - 34'56.601
2 - Robbin Harms- Stiggy Honda - 34'57.365
3 - Katsuaki Fujiwara- Althea Honda - 34'57.944
4 - Craig Jones- Revè Ekerold Honda - 35'06.816
5 -S Simone anna- Racing Team - 35'08.736
6 - Davide Giugliano- Lightspeed Kawasaki - 35'09.583
7 - Yoann Tiberio- Stiggy Honda - 35'13.243
8 - Massimo Roccoli- Yamaha Italia - 35'13.265
SOFUOĞLU'NUN YARIŞ SONRASI...
Kenan Sofuoğlu, bugün yapılan Dünya Supersport Şampiyonası'nın Donington ayağını lider tamamladı. Müthiş yarışan genç Türk pilot, 70 puana ulaşarak en yakın rakibine 27 puanlık avantaj sağladı.
Donington Park, aslında Kenan Sofuoğlu için büyük avanjatlarla bitti. En büyük rakipleri Kevin Curtain, Broc Parkes ve takım arkadaşı son şampiyon Sebastien Charpentier antreman turlarındanda sakatlık yaşayınca yarışa katılamadılar. En yakın takipçisi olarak İngiltere'ye gelen Fabien Foret ise daha yarışın ilk bölümünde yarış dışı kaldı.
Kenan Sofuoğlu yarıştan sonra yaptığı açıklamada duygularını şöyle dile getirdi.
"Gerçekten çok mutluyum çünkü bu haftasonu çok şanslıydım. Yarışın ilk bölümünde bir debriyaj problemi yaşadım ve kendi kendime bitiremeyeceğimi düşündüm. Şampiyonluk mücadelesi veren diğer pilotlar gibi sıfır puan alacağımı sanıyordum ancak kırmızı bayraklar benim şansım oldu. Motosikletimi değiştirdim ve yoluma devam ettim. Çok iyi gitmeye başladım ancak bileklerimdeki sakatlıktan dolayı ağrılarım başladı son turlar benim için çok zor geçti."
Sofuoğlu'nun yarıştığı Ten Kate takımının patronu Ronald ten Kate ise pilotumuzla ilgili yaptığı açıklamada:
"Bugün Kenan, Sebastien'in yarış dışı kalmasından sonra bizi çok onurlandırdı. İlk bölümde debriyaj sorunu vardı fakat kırmızı bayrak sayesinde motosikletini değiştirdik ve ikinci bölümle birlikte her şey düzeldi. Her şey iyi giderken, bileklerindeki ağrılar başlayınca zorlandı fakat yarışı kazanarak liderliğini korumayı başardı."
Kaynak: Otomotorspor