Mont içi korumalar sert mi yumuşak mı olmalı ?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Montların içerisinde kullanılan omuz, dirsek ve sırt korumalarının yapısı nasıl olmalı :silent:

Çoğu mont içerisinde kullanılan sert malzemeden yapılmış korumaların yerini ilgili bölgeyi daha sıkı saran, sürtünmeye karşı dayanıklı ve darbeyi emen, yumuşak malzemelerin aldığı söyleniyor.

Bu bir satış politikası mı ? yoksa gerçek mi ?

Tecrübeler, deneyimler, fikirler lütfen...

Motosikleti
Honda Forza
Bence Pazarlama politikası. İyi marka Montlarda sert malzeme var genelde. Bu yüzden sert malzemenin makbul olması daha mantıklı geliyor.

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
yumuşak bir malzemenin düşmede hem darbeden hem de sürtünmeden koruyacağı fikri bana pek akıl karı gelmiyor açıkçası
bu bence üreticilerin bir pazarlama stratejisi
bence yumuşak malzeme sert malzemeye göre her açıdan daha karlı geliyor onlara(malzeme+maliyet), bu yüzden çıkmış bir olay olabilir.

benim henüz motor kullanmışlığım bile yok ama bu mantık yürütmemi engellemiyor, fikir beyan etmek istiyorum.

yumuşak bir malzemede üstten gelen darbe altta neredeyse aynı büyüklükte alana, yani yayılmadan, aynen aktarılır. fakat malzeme yumuşak olduğu için darbenin bir kısmını absorbe eder.

sert bir malzemedeyse malzeme esnek olmadığı için üstte küçük bir bölgede oluşan darbe bütün temas yüzeyiyle alta iletilir ve herhangi bir absorbe etkisi oluşmasa da darbe geniş bir yüzeye yayılarak etkisi azaltılmış olur.

bu durumda iki şekilde de artılar ve eksiler mevcut. görüldüğü gibi aslında en ideali darbeyi hem absorbe edip hem de geniş yüzeye yayan bir malzeme. bu ne demek; hem sert hem yumuşak bir malzeme. olur mu öyle şey? vallaa ben görmedim ama muhtemelen bahsedilen malzeme böyle bir şey; optimum sertlik elde edilmeye çalışılmış. yani nispeten yumuşak ama o kadar da yumuşak olmayan bir malzeme var elde gibime geliyor.

Koruma bölgesinin bedenimize gelen tarafı yumuşak,darbenin ve sürtünmenin etkilerini gidermek içinse dış tarafı sert olmalıdır.

http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=20965

Montların içerisinde kullanılan omuz, dirsek ve sırt korumalarının yapısı nasıl olmalı :silent:

Çoğu mont içerisinde kullanılan sert malzemeden yapılmış korumaların yerini ilgili bölgeyi daha sıkı saran, sürtünmeye karşı dayanıklı ve darbeyi emen, yumuşak malzemelerin aldığı söyleniyor.

Bu bir satış politikası mı ? yoksa gerçek mi ?

Tecrübeler, deneyimler, fikirler lütfen...

Bence Pazarlama politikası. İyi marka Montlarda sert malzeme var genelde. Bu yüzden sert malzemenin makbul olması daha mantıklı geliyor.

yumuşak bir malzemenin düşmede hem darbeden hem de sürtünmeden koruyacağı fikri bana pek akıl karı gelmiyor açıkçası
bu bence üreticilerin bir pazarlama stratejisi
bence yumuşak malzeme sert malzemeye göre her açıdan daha karlı geliyor onlara(malzeme+maliyet), bu yüzden çıkmış bir olay olabilir.

benim henüz motor kullanmışlığım bile yok ama bu mantık yürütmemi engellemiyor, fikir beyan etmek istiyorum.

yumuşak bir malzemede üstten gelen darbe altta neredeyse aynı büyüklükte alana, yani yayılmadan, aynen aktarılır. fakat malzeme yumuşak olduğu için darbenin bir kısmını absorbe eder.

sert bir malzemedeyse malzeme esnek olmadığı için üstte küçük bir bölgede oluşan darbe bütün temas yüzeyiyle alta iletilir ve herhangi bir absorbe etkisi oluşmasa da darbe geniş bir yüzeye yayılarak etkisi azaltılmış olur.

bu durumda iki şekilde de artılar ve eksiler mevcut. görüldüğü gibi aslında en ideali darbeyi hem absorbe edip hem de geniş yüzeye yayan bir malzeme. bu ne demek; hem sert hem yumuşak bir malzeme. olur mu öyle şey? vallaa ben görmedim ama muhtemelen bahsedilen malzeme böyle bir şey; optimum sertlik elde edilmeye çalışılmış. yani nispeten yumuşak ama o kadar da yumuşak olmayan bir malzeme var elde gibime geliyor.

Bir zirhli araca carpan merminin sekmesinin sebebi sert zirh ise , senin ustundeki koruyucu kismin sertliginin sebebide ayni. Cunku ikinizde yere carptiginizda ayni oranda basinc ile karsilasiyorsunuz. Yumusak yapili bir koruyucu tabakaya gelen basit bir calil tasi o tabakayi deler gecer ve vucuduna bir mermi gibi saplanir.Sanirim yeterli olacaktir.:)

yumuşak korumalıkların sebebi esnek olması kullanımı rahat olması, hatta icon nun bazı montlarında titanyum plakalar vardır çok hafifive incedir birçok kullanan insan bunlar korumaz desede büyük kaza yapan bir arkadaşın kazadan çiziklerle çıkması nekadar işe yaradığını göstermektedir...

önemli olan darbeyi emmesi...
sert olursa adığınız darbe emilmez çarptığınız yere tekrar tekrar çarpmaya devam edersiniz taki durana kadar.

yumuşak malzeme içindekini daha iyi korur.. tabiki burda adamlar teknik malzemeler kullanıyor, teknolojiyi uyguluyor olmalılar yoksa bildiğimiz korumalığı inceltip yumuşak yaparlarsa ortadan bölüp o bir işe yaramaz..

Bir zirhli araca carpan merminin sekmesinin sebebi sert zirh ise , senin ustundeki koruyucu kismin sertliginin sebebide ayni. Cunku ikinizde yere carptiginizda ayni oranda basinc ile karsilasiyorsunuz. Yumusak yapili bir koruyucu tabakaya gelen basit bir calil tasi o tabakayi deler gecer ve vucuduna bir mermi gibi saplanir.Sanirim yeterli olacaktir.:)

dövüş sporlarıyla ilgilenenler bilirler, karnınıza gelen bir tekmeyi karnınızı kasarak değil, nefesinizi verip darbeyi absorbe ederek karşılarsınız. karnınızı kasarsanız da tekmeyi engellersiniz, fakat bütün darbeyi aynen aldığınız için sonunuz yerde kıvranmak olur. motorcu korumalarındaki amacın "mermiyi sektirmek" olduğunu sanmıyorum, öyle olsaydı kaza yapan motorcular asfaltta birkaç kere zıplarlardı herhalde. :p

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ne sert ne yumuşak olmalı...Darbe emecek kadar esnek, Darbeyi içe yansıtmayacak kadar sert olmalı....

Bunun ayrımını el ve gözle yapabilmek çok önemli....Zaten en zor kısmı bu....

Ne sert ne yumuşak olmalı...Darbe emecek kadar esnek, Darbeyi içe yansıtmayacak kadar sert olmalı....

Peki nasıl yapacagız bu ayrımı:silent: Şu anda piyasada çoğu marka mont sert malzeme kullanıyor, ama yumuşak koruma kullananlarda mevcut.

Darbe emmesinin yanı sıra sürtünme karşısındaki direncide önemli.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Peki nasıl yapacagız bu ayrımı:silent: Şu anda piyasada çoğu marka mont sert malzeme kullanıyor, ama yumuşak koruma kullananlarda mevcut.

Darbe emmesinin yanı sıra sürtünme karşısındaki direncide önemli.

Önemli olanda zaten bu.....Ya kendi tecrübelerine dayanarak seçiceksin ya da mont almaya bilen biriyle gidiceksin..Çünkü bir çok ürünün farklı özellikli çeşitleri var...Doğrusunu yani kullanıcağın şekle göre uygununu almak çok önemli...

Kullanım alanına göre degisir malzemenin sertligi örnegin biz motocross da çok sert kullanırken daha hafif şartlardaki endurolar daha yumusak kullanır

Forumdan Uzaklaştırıldı
Genelde yumuşaktır sırt bölümündeki ıc yelek sert olur Omuzlarda sertlık koruma vardır bide dirseklerde sert olması rüzgarıda keser benim şahsi kanaatim :p

Araç amortisörlerini düşünün. kaldırımada çıksanız o kaldırımın keskinliğini size hissetirmiyor. araca gelen darbeyi kendisi yutuyor. birde amortisörün bağlandığı yer sert bi yer var.

Demek istediğim her iki malzemeninde kullanılması gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar