- Konu Yazar
Merhaba
Bir pazarımız daha güzel bir gezi ile noktalandı. Bu hafta Anavarza Örenyerini gezmeye gittik. İşte resimlerle gezi raporumuz.
Öncelikle geziye katılan arkadaşlarımız:
Toplamda 19 motor, 1 araba, 26 kişi olarak gezimizi gerçekleştirdik.
Makine (Hasan) = Suzuki V-Strom 650
klasel (Adem) = Honda 1100 xx
BUnReCU (Burcu) = Asya AS150T-1
Tequ (M.Ali) = Zealsun 200GY-A
wodka (Berker) = Zealsun 200GY-A
ertuğrul (Ertuğrul) = Zongshen 200
Fuut (Fuat ve Öznur) = BMW R50 500cc
qrar (Erhan) = Keeway 250 Supershadow
fevri (Murat) = Keeway 250 Supershadow
Naci63 (Veyis ve eşi Figen) = Ramzey QM250
motorlu avukat (Oğuz) = Suzuki GSR600
TT532 (Tamer) = Honda Transalp 650
qency (Memduh) = Yamaha Dragstar 650
Egemen = Zealsun 200GY-A
Mehmet = Honda 1100 xx
Cemil ve eşi Özlev = BMW F650GS
Başar ve eşi Reyhan = BMW 1150R
adamınbiriyim (Ali) = Ford Connect
ahmetnr ve 3 arkadaşı = 2 Ramzey
Her zaman ki buluşma yerimizde toplandık.

Toplandık bir iki aksilik sebebiyle rötar yapmamıza rağmen yola çıktık. Güzel bir hava eşliğinde Ceyhan - Kozan kavşağına vardık. Bizi Ceyhan'dan 2 motor 4 arkadaşımız bekliyordu. Onların da gruba dahil olmasıyla Anavarza yoluna çıktık. Yaklaşık 30km boyunca tarlalar arasından kıvrılarak giden yolda etrafı seyrederek yol aldık. Sonunda Ayşehoca köyünden Dilekkaya köyü (Anavarza) sapağına girdik ve Anavarzaya ulaştık. İlk durağımız ünlü Anavarza Mozaiğinin bulunduğu müze idi. Bizi Hatun teyzemiz karşıladı ve Anavarzanın hikayesini bizlere anlattı. İşte o anlar.

Hatun teyzeyi dinlerken

İşte o ünlü mozaik

Oğuz her zaman ki klas pozlarını verirken

Mozaik'e baktıktan sonra balıklı havuzu görmek için narenciye bahçesine doğru ilerledik.

İşte balıklı havuz. İçinde balık desenli mozaikler sebebiyle bu adla hitap edilmekte.

Balıklı havuzdan sonra kaleye gitmek için geri dönüyoruz. Sağolsun Hatun teyzenin oğlu bize mandalina ikram ediyor. Bir meyveyi dalından toplayıp yemek çok keyifli.

Biz gezerken bize eşlik eden hayvan dostlarımızıda unutmuyoruz.

Grup motorlara doğru gidiyor.

Sonunda kaleye çıkılacak olan antik merdivenlere varıyoruz.

Arkadaşlarımız kaleye çıkarken.

Ben daha önce gezdiğim için kaleye çıkmadım. Vaktimi daha önce gezmediğim kaya mezarlarını gezmeye ayırdım.
Burda görünen kısım Stadyum kısmı. Dağın eteğine yapılmış. Günümüze kadar dayanamamış malesef.

Kalenin uzaktan görünüşü.

Bu dağ kesiğinin zamanında insanların yaptığı söyleniyor.

Bu dağ kesiğinin duvarına yapılmış haçı görüyorsunuz.

Bu kısmı gezdikten sonra kaya mezarlarına doğru yürüyoruz. Fuat digitalle ben film SLR ile güzel kareler yakalıyoruz.

İşte kaya mezarları. Kayalar yontularak yapılan bu mezarların işçiliği inanılmaz. Hayran kalmamak elde değil.

Mezarların ordan tiyatro'dan geri kalanlar görülmekte.

Arkadaşlarımızda kaleye varmışlar.

Mezarlığı gezmeye devam ediyoruz. Mezar alanında eski bina kalıntıları gözümüze çarpıyor.

Mezarları çekerken Fuat'da beni çekmiş.

Mezarları incelerken mezar boyları hakkında fikir olması açısından mezarın birinin içine gidiyorum ve ölü numarası yapıyorum. Şaka olmasına rağmen insanın içi ürperiyor.

Biraz önce bulunduğumuz kesiğin üstten görünümü.

Kalenin güney taraftan görünümü. Bu kısımda dağ kesiğini sol tarafta daha belirgin görebilirsiniz. Ayrıca bu kısımda da bina kalıntıları mevcut.

Kaleden dönen arkadaşlarla buluştuktan sonra yemek yemek için yola koyuluyoruz. Yolda uğradığımız lokantaların kimi kapalı kimide hoşumuza gitmiyor ve Kozan'a gidip yemek yemeğe karar veriyoruz.
Kozan'da motorlarımız park halinde.

Grup olarak sayımızın fazlalığı ve esnafı memnun etmek açısından karşılıklı iki dükkanda yemek yemek üzere grup bölündü. İşte o anlar.

Yemek sonrası hep beraber fotoğraf çekildik ve Adana'ya doğru yola koyulduk.

Başka bir gezi raporumuzda görüşmek üzere.
Bir pazarımız daha güzel bir gezi ile noktalandı. Bu hafta Anavarza Örenyerini gezmeye gittik. İşte resimlerle gezi raporumuz.
Öncelikle geziye katılan arkadaşlarımız:
Toplamda 19 motor, 1 araba, 26 kişi olarak gezimizi gerçekleştirdik.
Makine (Hasan) = Suzuki V-Strom 650
klasel (Adem) = Honda 1100 xx
BUnReCU (Burcu) = Asya AS150T-1
Tequ (M.Ali) = Zealsun 200GY-A
wodka (Berker) = Zealsun 200GY-A
ertuğrul (Ertuğrul) = Zongshen 200
Fuut (Fuat ve Öznur) = BMW R50 500cc
qrar (Erhan) = Keeway 250 Supershadow
fevri (Murat) = Keeway 250 Supershadow
Naci63 (Veyis ve eşi Figen) = Ramzey QM250
motorlu avukat (Oğuz) = Suzuki GSR600
TT532 (Tamer) = Honda Transalp 650
qency (Memduh) = Yamaha Dragstar 650
Egemen = Zealsun 200GY-A
Mehmet = Honda 1100 xx
Cemil ve eşi Özlev = BMW F650GS
Başar ve eşi Reyhan = BMW 1150R
adamınbiriyim (Ali) = Ford Connect
ahmetnr ve 3 arkadaşı = 2 Ramzey
Her zaman ki buluşma yerimizde toplandık.

Toplandık bir iki aksilik sebebiyle rötar yapmamıza rağmen yola çıktık. Güzel bir hava eşliğinde Ceyhan - Kozan kavşağına vardık. Bizi Ceyhan'dan 2 motor 4 arkadaşımız bekliyordu. Onların da gruba dahil olmasıyla Anavarza yoluna çıktık. Yaklaşık 30km boyunca tarlalar arasından kıvrılarak giden yolda etrafı seyrederek yol aldık. Sonunda Ayşehoca köyünden Dilekkaya köyü (Anavarza) sapağına girdik ve Anavarzaya ulaştık. İlk durağımız ünlü Anavarza Mozaiğinin bulunduğu müze idi. Bizi Hatun teyzemiz karşıladı ve Anavarzanın hikayesini bizlere anlattı. İşte o anlar.

Hatun teyzeyi dinlerken

İşte o ünlü mozaik

Oğuz her zaman ki klas pozlarını verirken

Mozaik'e baktıktan sonra balıklı havuzu görmek için narenciye bahçesine doğru ilerledik.

İşte balıklı havuz. İçinde balık desenli mozaikler sebebiyle bu adla hitap edilmekte.

Balıklı havuzdan sonra kaleye gitmek için geri dönüyoruz. Sağolsun Hatun teyzenin oğlu bize mandalina ikram ediyor. Bir meyveyi dalından toplayıp yemek çok keyifli.

Biz gezerken bize eşlik eden hayvan dostlarımızıda unutmuyoruz.

Grup motorlara doğru gidiyor.

Sonunda kaleye çıkılacak olan antik merdivenlere varıyoruz.

Arkadaşlarımız kaleye çıkarken.

Ben daha önce gezdiğim için kaleye çıkmadım. Vaktimi daha önce gezmediğim kaya mezarlarını gezmeye ayırdım.
Burda görünen kısım Stadyum kısmı. Dağın eteğine yapılmış. Günümüze kadar dayanamamış malesef.

Kalenin uzaktan görünüşü.

Bu dağ kesiğinin zamanında insanların yaptığı söyleniyor.

Bu dağ kesiğinin duvarına yapılmış haçı görüyorsunuz.

Bu kısmı gezdikten sonra kaya mezarlarına doğru yürüyoruz. Fuat digitalle ben film SLR ile güzel kareler yakalıyoruz.

İşte kaya mezarları. Kayalar yontularak yapılan bu mezarların işçiliği inanılmaz. Hayran kalmamak elde değil.

Mezarların ordan tiyatro'dan geri kalanlar görülmekte.

Arkadaşlarımızda kaleye varmışlar.

Mezarlığı gezmeye devam ediyoruz. Mezar alanında eski bina kalıntıları gözümüze çarpıyor.

Mezarları çekerken Fuat'da beni çekmiş.

Mezarları incelerken mezar boyları hakkında fikir olması açısından mezarın birinin içine gidiyorum ve ölü numarası yapıyorum. Şaka olmasına rağmen insanın içi ürperiyor.

Biraz önce bulunduğumuz kesiğin üstten görünümü.

Kalenin güney taraftan görünümü. Bu kısımda dağ kesiğini sol tarafta daha belirgin görebilirsiniz. Ayrıca bu kısımda da bina kalıntıları mevcut.

Kaleden dönen arkadaşlarla buluştuktan sonra yemek yemek için yola koyuluyoruz. Yolda uğradığımız lokantaların kimi kapalı kimide hoşumuza gitmiyor ve Kozan'a gidip yemek yemeğe karar veriyoruz.
Kozan'da motorlarımız park halinde.

Grup olarak sayımızın fazlalığı ve esnafı memnun etmek açısından karşılıklı iki dükkanda yemek yemek üzere grup bölündü. İşte o anlar.

Yemek sonrası hep beraber fotoğraf çekildik ve Adana'ya doğru yola koyulduk.

Başka bir gezi raporumuzda görüşmek üzere.