Motocross a baslamadan önce ve basladıktan sonra.

Arkadaslar bazı arkadaslarımızın istegi üzerine size motocross'a baslamadan önce ve basladıktan sonra dikkat edilmesi gereken önemli hususları aktarmaya çalışıcagım. Burada yazdıklarım tamamen kendi deneyimlerime dayanıp zıttını idda eden arkadaslarda çıkabilir.

Motocross'a başlamadan önce almamız gereken önlem ve malzemeler

1) Eger hiç düşmeyeceginiz acı çekmeyeceginiz yorulmayacagınız bir spor arıyorsanız motocross size göre digil demektin baştan vazgeçin. Çünkü motocross hayatınızın baslangıcında motoru devirmeler gibi ufak kazalarla baslıcak ve tecrubeniz arttıkca daha seyrek olmasına ragmen çok daha yüksek süratlerde düşüşler yapmaya başlıcaksınız ve yaptıgınız her kaza ölümcül bir boyut kazanabilecek duruma gelicek.

2) Eger baskalarının hatasının sizi etkilemedigi. Sadece kendi hatalarınızdan dolayı kaza yaptıgınız, yorucu , heyecanlı bir spor arıyorsanız tam aradıgınız spor bu demektir.

3) Motosikletinizi almadan önce kask ve korumalarınızı tamamlamanızı tavsiye ederim çünkü eger motosikletinizi önce alırsanız kendinizi frenleyemez ve korumasız parkura çıkmak isteyebilirsiniz oysa piste korumasız çıkarsanız bir düşüşünüzde sakatlanırsanız bir daha motocross yapmak istemiyebilir veya daha korkarak motosiklet kullanabilirsiniz.

4) Korumalarınız aldıktan sonra sıra motosiklet secimine geldi.

A) Eger daha önceden motosiklet kullanma ile ilgili tecrübeniz varsa.

Eger daha önceden deneyimli bir motosiklet sürücüsüyüm diyorsanız , motocross a başlarken 125cc 2zamanlı veya 250cc 4zamanlı gücü aşagı yukarı 40hp olan bir motosikletle başlamalısınız. Eger 2zamanlı motosiklet alıyorsanız 8yasından büyük olmassa işinizi daha iyi görür. Ve aldıgınız motosikletlerde dijital ve elektronik parçalar ne kadar az mekanik parçalar çok ise o motosiklet motocross a daha uygun demektir.

B) Eger motosikletle ilgili tecrübesizseniz

Eger daha önceden deneyimsiz seniz , motocross a başlarken 2seceneginiz var demektir. Ya 125cc 4zamanlı 15hp ye kadar bir motosiklet alırsınız ve acemiliginiz onda attıktan sonra istediginiz 125cc 2zamanlı veya 250cc 4zamanlı bir motosiklete geçersiniz. Yada bir motosiklet hocasından ileri derecede sürüş egitimi alıp kısa bir süre 125cc 4zamanlı bir motor kiralayıp acemiliginizi daha hızlı atabilir ve daha güçlü motorlara geçersiniz.

Ben size kesinlike 2.yolu tercih ederim çünkü ben 1.yolu denedim çok basarılı bir yöntem ama acemiligimi 15günde atıp special cross kullanabilecek tecrübeye eristim ama motoru satana kadar epey zaman XLR yi kullanmam gerekti.

Motocross malzemelerinizi tamamladıktan ve motocross a basladıktan sonra alınması gereken önlem ve yapılması gerekenler.

1) Arkadaslar öncelikle motocross a giderken yanınızda mutlaka baska bir vasıta ile gelen birisi bulunsun cünkü sizin kolunuz kırılabilir yada motosikletinizin gidonu kırılabilir eger yanlız giderseniz çok basit bir durum size çok büyük zararlar verebilir.

2) Parkura gittigini zaman. Çeşitli bahaneneleri kullanarak korumaları çıkartırsanız sadece kendinizi kandırmıs olursunuz. Kesinlikle korumalarınızdan birisi bile eksikse o gün motocross yerine piknik yapın.

3) Parkura girdiginiz ilk tur motosikleti çok yavaş ve ayakta kullanarak pistdeki degisiklikleri farkedin ve pist'i rampaların karakteristigini tanımaya çalışın. 2. turda da biraz daha hızlanın ve atlamaları yine ufak yapın 3.turdan sonra kendinizi hazır hissediyorsanız gazı kökleyin.

4) Eger dönüşlere girerken zaman kazanmak istiyorsanız ön freni arka frenden çok kullanıcaksınız demektir.

5) Motocross yaparken asla korkusuz olmayın sadece kontrol altında tutun çünkü korkusuzluk çogu zaman canınızı yakıcaktır.

6) Motocross hayatınız boyunca daha ileriye veya yüksege atlamaktan çok yarışı tamamlamaya önemverin yoksa canınız yanıyor(başıma geldi).

7) Motorunuzu stres altında digil zevkini alarak kullanıcak bir süratte kullanın.

Arkadaslar şimdilik aklıma gelen bunlar daha sonra gelirse yine yazarım. Umarım işinize yarıyan bilgiler olmuştur.

Barışcım yazının hepsini büyük bi zevkle okudum Gerçekten teşekkürler

ellerine saglık.. ss olsamda bu kadar düşünceli bir arkadaşa teşekkür ederim..

Teşekkür ediyoruz! Dikkatlice okuyan arkadaşlara faydası olacaktır...

EVET BENDE hepsini bir cırpıda okudum ve gerçekten arkadas gerçekleri soylemiş... Yasayarak anlamak isteyenler olabilir ama inşallah cok geç olmadan anlarlar.. Ben Yasamadım şimdiye kadar ama yasamayacagım anlamınada gelmiyor... O yuzden devamlı dikkatli oluyorum...

istanbulda cros pisti warmi ?? sen bilirsin bende baslamak istiyorum ama uygun pist varmi bilmiyorum

istanbulda cros pisti warmi ?? sen bilirsin bende baslamak istiyorum ama uygun pist varmi bilmiyorum

Kardeşim sende motokrossçu mu olacan SS kullanıcısı mı :mrgreen: :mrgreen:

@kingOfTheExtreme yazı çok güzel paylaşım için teşekürler ... Umarım ileride ülkemizi temsil edersin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar