İlgili kişiyle doğrudan görüşüp, ondan nihai kararını öğrenin, devir almaktan yana ise, biraz daha süre verin, ama bu sefer süreyi uzatmayın. Devir almam diye açıkça söylüyorsa siz de elinizdeki kozları kullanın derim. Bir de şu durum var:Taşıt devirleri bundan böyle alanla satan arasında gerçekleşecekmiş, noter devreden çıkacakmış diye duymuştum. Acaba uygulumaya kondu mu, yoksa yalnızca bir tasarı mıdır, bilmiyorum. Muhatabınız böyle bir uygulamayı bekliyor olabilir. Eskiden hem taşıt alım-satım vergisi ödeniyordu, hem de noterde terleniliyordu, şimdilerde alım-satım vergisi yok, yalnızca noterde terliyoruz, inşallah yakında noterde terlemek yerine hamamda terleriz:cherry:
Yapılabilecekler:
1.Herhangi bir tanıdığınıza vereceğiniz hatır senedini icraya koyarak motorun haciz yoluyla bağlanmasını sağlayabilirsiniz (hile-i şerriye :hukuki hile, kitabına uydurma durumu)
2.Kendi aklınızdan geçen yöntem. (bir ara ben de aynı şeyi düşünmüş, ama yapmamıştım) Ama böyle bir durumda trafik tescil belgesini isteyebilirler(elinizde olmadığı için bu işlemi gerçekleştiremeyebilirsiniz) + bir miktar da harç
3.Vicdanı falan elden bırakırım, yeter ki devrini alsın derseniz, o zaman trafiğe ve vergi dairesine kayıp-çalıntı bildiriminde bulunursunuz, motor yakalanınca motoru süren de doğrudan hırsız durumuna düşer, ama motoru sizden aldığını çeşitli tanıklarla kanıtlarsa siz iftiracı durumuna düşersiniz.
4.Devir masraflarının yarısını karşılamayı göze alarak motoru sattığınız kişiyi devir almaya ikna edebilirsiniz.
Allah kolaylık versin. Zor bu işler zoooooooooorrr