cross seçimi

Herkese selam.Kısmet bi gun gelir de bi motor alabilirsem bi kaç motor begendim ama tip olarak değilde bana uygunu secmeye caliştim beceremedim bi onu begeniyorum bi onu.Ramzey in 150 cc lik crossuna baktım baya begendim plakayla 2800ytl ye gelio.Zealsun un 125 cc lik modelini gordum bu da guzeldi 125 cc idi ama boyutları kilosu iyiydi Plakalı 2200 ytl ye geliodu galiba tam alicami buldum dedim bu seferde zealsun zs 150-19 u gordum bu da 2800 ytl ye gelio galiba o zaman da alakali bi model değil de ramzeyin 150 lik crosussu yerine bunu alirim dedim.Baya bi havali.Gerçi crosslarin yakit tuketimi bayaği dusuk.Çeviklik konusunda da iyiler galiba.Anlicağınız tam bi karmaşa içinde kaldim.Fiyatindan dolayi zealsunun 125 cclik crosuna yakinim ama 98 kiloyum motor cok yorulurmu altimda.Ne oluuuuuurrr yardim edin.Fiyat,yakit tuketimi ve servis imkani cok onemli.Şimdiden cok tesekkur eder,saygılarımı sunarım

Selam öncelikle kiloyu fazla takma
Öncelikle ne kadar para koyacaksın ve hangi tip daha çok hoşuna gidiyor?

Hangisinin servisi sana daha yakın ona bak ilk önce. Önce git servise bir göz at. Adamları gözün tuttuysa ona göre al. Çünkü hangi markayı alırsan al buna Japonlar dahil daha sonra serviste hep problem çıkıyor. Forumda bunla ilgili tonlarca başlık altında sorunlar tartışıldı. Ramzey bence ideal ama aldıktan sonra servis sorun çıkartacaksa onu bilemem.

Bende Mondial var ama bayi/servis hem bana çok yakın (2 sokak var aramızda) hemde çok ilgililer. Her problemimi çözüyorlar. An geliyor motoru ırakıyorum 1-2 gün sonra gelip alıyorum ne varsa yapmışlar. Test sürüşü yapıp benim anlayamıyacağım sorunları filan hep çözmüşler. Belki mondial çok kaliteli bir motor markası değil ama benim çalıştığım servis kaliteli ve iyi destek veriyor.

Bence motor seçerken işin püf noktası bu olmalı. Model yükselticem bende çevreme bakıyorum aynı şekilde ilk seçimim servis ve destek olacak.

eğer cross tipi seviyorsan hyosung karion al derim.bi bak istersen
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=19261

Şahin arkadaşın önerdiği motoru bende inceledim. Çok güzel bir motor. Türkiye'ye getiren şirkette iyi destek veriyor. Aynen tavsiye ederim ancak tek bir şartla. 5.000 ytl civarı bir fiyata satılıyor. Yani baya bi pahalı bir motor. Ama gerçektende harika bir motor. Ama o parayada baya bi pahalı. O kadar parayı verebilirim dersen alternatiflerine göre performansı çok daha üstün bir motor.

Yani denklemi şöyle kur servis ve motor olarak diğerlerinden daha iyi ama o fiyata görede çok pahalı.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Zealsun'ın cross motorları bayağı tutuluyor. Özellikle motosiklet tamiri yapan ustalarda hep bunlardan var Ankara'da. Fazla fark yoksa 125cc yerine 200cc'lik bir cross modeli almanı öneririm. Zealsun veya Zongshen marka. Bu markalar en iyi Çin modelleri. İlla tipi güzel diyorsan zs 150-19 al. Ramzey hakkında fazla bir bilgim yok bu nedenle birşey söyleyemeyeceğim. Ama pazarlıkla Ramzey'in fiyatını aşağı çekebilirsin. Arkadaşım 3000 ytl dedikleri modeli 2400 ytl'ye aldı Ramzey'den...

Ramzey e fena degil diyorlar dostum kullananlar.İyice araştır derim ben sana.Kiloyu ne dert ediyosun ya ona bakarsan bende 100 kg yum :queen:

Motor ezilmez altında merak etme dostum.:)

Motosiklet.NeT Ailesine Hoşgeldin :rendeer: :bestmt:

Forum Kurallarını buradan okuyabilirsin (tıkla) ::gazete::

smiliegeneratortest14ao.png
smiliegeneratortest22iv.png
smiliegeneratortest31qe.png

sen al bitane zonghsen zs 200 cross. bak keyfine derim.. 125 cc almaktan sa 200 cc almak daha mantıklı olur... Eğer 125 alcam diosan da zealsın 125 cc almanı tavsiye ederim...

slm kardesım senın yerınde olsam cın almak ıstemem ama onlardan ucuz motor yok benım arkadasım zealsun zs 150 aldı aldıgına cok pısman oldu motor zırım zırım tıtrıyor cok vıbresyonlu motor bıde cabuk dpkuluyor hıc tavsıye etmem

titreşen modeller oyle cabuk dokuluyor..

Benım motor cin in en kalitelisi cunku titreşim yok.. (Zonghsen zs 200 2006 model)

Bence special eski bir makine almak cin malı sıfır almaktan iyidir düşündügün makinelere special eklersen daha yüksek adrenalin yasarsın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar