Bu motosiklet ilk motosikletlerden mi ??

482613.jpg

80039.jpg

750810.jpg

597011.jpg

132812.jpg

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sanırım ilk motosikletlerden bir tanesi ana sayfada moto katalog bölümünde var oradan görebilirsin...

haaa haaaa.siz hic on tekerlegi tasli motor kullandinizmi.cok guzel bi deneyimdi.fotosunu bulursam koyarim

yok havayla calısıyor:mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
ön lastik balonlamıs .sibobun ordan görürsünüz. bide 200 gösterge gomuslar demekki ilk motoru yapan gavurlar baya iyi yapmıs suna bak 200 yapıo :silent:

bide ortadaki kutunun icinde ne var acaba .bizim as900 ün sanzumanına benzioo :mrgreen:

Son düzenleme:
mükemmel bir motormuş. evde salonun bir köşesinde olmasını çok isterdim ::music:: ::xblink::

Way canına teknolojiye bak! :p

Buharlı Lokomotifler gibi ; yolda giderken kesinlikle etrafı da buhar yapıyodur.
Yani farkedilmeme gibi bir sorunk olamaz. :mrgreen:

Ayrıca o ; buhar basınç göstergesine benziyor...:cat:

Bu motosiklet ilk motosikletmis zaten.Baslıgını degistirirlerse iyi olur.Ben boyle biseyi 2005 senesinde amasyada görmüstüm.Bisiklete motor monte etmis,elçik falan dedim oha:mrgreen:Adam anliyor heralde o islerden yapmis.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Benim bildiğim ilk motosiklet buharlı değildi.....Bu buharlının ilk modeli olsa gerek yanlışmı hatırlıyorum....

ön lastik balonlamıs .sibobun ordan görürsünüz. bide 200 gösterge gomuslar demekki ilk motoru yapan gavurlar baya iyi yapmıs suna bak 200 yapıo :silent:

bide ortadaki kutunun icinde ne var acaba .bizim as900 ün sanzumanına benzioo :mrgreen:

O basınç göstergesi len....hız olurmu?...Bide jawa cı olcan....tuuu....:queen: :queen:

O kutu kara kutusu onun...Hatta ilk kara kutu da denilebilir...Biliyorsunuz ki ilk karakutuyu flintstones kasabasında Fred Çakmaktaş kullanmıştı...:queen:

Son düzenleme:
YENİ jenerasyon eksozuda manyak bişiiiii akropoviç hlt etmiş şaka bi yana allah göstermesin odunu basıp delinin birisi o basıncı artırsada bum yapsa ne olcak??

hani bunun yakıt çuvalı ha pardon deposuyani adam sırtındada odun taşır herhal.

Buharlı motor benzinli motordan çok daha önce geliştirilmişti. Tabi ilk motosikletler de buharlı motorla çalışıyordu. Hatta "kemikkıran" ismi takılmış ilk buharlı motosikletlere. Şimdi resimdeki buharlı motosikletin oldukça ileri bir teknolojisi var. Aşağıdaki resme bakarsanız farklı büyüklükte 2 piston kullanılmış. Yani aynı buharı hem yüksek basınçta ardından ordan çıkanı hem de düşük basıçta kullanarak aynı buhardan 2 kere yararlanıyor. Buharlı motorlar en gelişmiş olduğu dönemlerde bugünkü benzinli motorlardan bile daha yüksek randımana ulaşmışlardı. Fakat çalıştırılmaları için çok sayıda personel gerekiyordu ayrıca suyun kaynamasını beklemek gerekiyordu. Yani kendine has sorunları vardı bu nedenle büyük ölçüde terkedildiler. Güney afrika cumhuriyetinde 80'li yıllara kadar buharlı lokomotif üretilip kullanılmıştır. Irkçılık politakası nedeniyle Birleşmiş Milletlerin bir ambargo koymasından korkuyolardı. Petrol çıkmıyodu ama kömür bolca bulunuyordu. Son ürettikleri buharlı lokomotifler 200 km/saatin üzerinde hızlara çıkıyordu.
Son olarak yukarıdaki gösterge elbette kazan basıncını gösteriyor.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Türkiye de hala buharlı lokomotiflerin olduğunu biliyormusunuz.....Her sabah 4.5 - 5 arası bizim evin önünden geçer...Nostalji seferi yapıyor sanırım...Ama çok gürültülü ve dumanlı....

Ben hala ilk motosikletin buharlı olmadığını sanıyorum...Aklıma takıldı....Bir araştırayım bakıyım.....

Motosikleti
Forza250-cygnusL
İlk örnekleri bisikletlere motor takma girişimleriyle ortaya çıkmıştır. 1869 yılında ABD Massachusetts’li Sylvester Roper buhar gücüyle çalışan motosiklet benzeri bir taşıtı geliştirmeye çalışmıştır. 1893 yılında Felix Millet beş silindirli bir motoru bir bisikletin ön tekerleğine takarak bugünkü motosiklete oldukça benzeyen bir taşıt gerçekleştirmiştir.

Başarılı ilk iki tekerlekli motorlu taşıt tasarımını Fransız mucitler Michael ve Eugene Werner gerçekleştirmiştir. Werner kardeşler aracın motorunu, kadronun altına iki teker arasına yerleştirdiler. O tarihten sonra motosiklet tasarımlarında motor hep aynı yerde kalmıştır.

Üretilen motosikletlerde tip ayrımından çok kullanıcıların tercihleri öne çıkmaktadır. Örneğin hem gezi hem de spor motosikletlerinin özelliklerini tek motosiklette barındırma çabası sonucu üretilen gezi-spor motosikletleri çok fazla motor sever tarafından tercih edilmektedir. Tabiki bu motosiklette gezi motosikletinin sürüş rahatlığı olmamasının yanında bir spor motosikletteki hız da beklenmemelidir. Sonuç olarak gezi motorsikletinden daha iyi performansa sahip olup spor motorsikletinden daha iyi sürüş rahatlığı sunan bir motosiklettir.

Araştırmalarım sonucunda buharlı, motosiklete benzeyen bir araç diye bahsediyor...Motosiklet tanısı koyamamışlar....

Buharlı da olsa 2 teker aşkı ta ozamanlar başlamış.....:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar