bir kaza daha ama bu sefer araba!!

arkadaşlar dün akşam saatlerinde babam orman yolundan eve gelirken kaza yapti:salut: .zekeriyaköyü bilenler bu orman yolunun (belgrad ormanı)ne kadar tehlikeli olduğunu bilirler.yollar oldukça dar we donemeçlidr.özellikle dünkü gibi yağmur yağmişsa daha da fena oluyor.size kısaca olayı anlatıyım:karşı şeritten saatte 70-80km hızle gelen kamyon(o yol en fazla 30-40kmyle gdilmesi gerekiyor:pr: .) kontrolden cıkıp babamın arabsına carpıyor.arabanın çarpmasıyla babam emniyet kemeri takılı olmasına rağmen kafasını torpidoya çarpiyor we bkaç yarıkla atlatıyor.karşı taraf bze gore daha şanssız cunku arabayı kullanan kişinn ker yeri kesiliyor we ozelliklede gırtlağı yarılıyor.apar topar hastaneye kaldırılıyor we hayati tehlikeyi atlatıyo.babam da aynı sekilde.bkaç dikiş atilio.ama esas en can alıcı nokta o hizlarda olan kazada hava yastiklarının hiç biri açılmıyor.neyseki şuan babamın durumu iyi.fakat bizim arabanın yerinde ya bir motor olsaydi:silent: sonuçlar kesinlikle daha kotu olurdu.onun için mutlaka kask takalım.bazen hatayı biz yapmayız onun için suekli tedbirli olmak gerekir!!!

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçmiş olsun kardeş...

bmb

bikerboi geçmiş olsun
allah korumuş
babanı araba cipmiış
normal bi araba olsa allah korusun ...

Dostum ben o yolun sonunda oturuyorum(Bahceköy de GOP market var bilirsin o civarlarda).Maslağa gelip giderken hergün o yol üzerinden geçiyoruz.Gercekten cok sakat bi yol ve birçok kaza olayına şahit oldum.Önden birileri yavas yavas gidiyor arkadakiler dayanamıyor o yolda solluyorlar gercekten babanın kazası savusmus ikisinede çok büyük gecmis olsun.

Gecmis olsun. Zekeriyakoy yolu gercekten cok dandik. Orada yerlesik o kadar site, villa, o kadar yasayan insan varken, her haftasonu binlerce kisi o yoldan gelip giderken hala kimsenin aklina o yolda bir iyilestirme yapmak gelmiyor!

geçmiş olsun arkadaşım..:rendeer:

babanın arabasının hava yastıklarının açılmamasının sebebi
tamponla far gitmiş eğilme göçme olmamış sağlam araba olduğundan
açılmamış kaya gibi arazi aracı aslında güvenlik en üst seviyede ama
işte kötü yanı buu göçme eğilme olmadıkça havayastığı sensörleri neyazıkki çalışmıyor sizin arabanızda bu bölüme ulaşmamış yani bu yüzden açılmamış
kaza nekadar şiddetli olursa olsun o bölüme egilme göçme olmadıkça açılmas
bu araçları işte güvenli diye alıyorsun kaya gibi bişey olmuyor ama yine olan sana oluyor tekrar geçmiş olsun:rendeer:

geçmiş olsun. ama amerikan arabası fazla bişey olmamış, dandik bi araba olsaydı daha kötü olabilirdi kamyon çarpınca

kardes gecmis olsun..ama bazi gercekler var..oncelikle emniyet kemeri eger takili olsaydi kafasini torpidoya carpmasi imkansizdi..ikincisi ise kemer eger takili degilse hava yastiklari acilmaz..yani kemerini taktin ise hava yastiklari devreye o sekilde girer..yani netice baban kemer takmiyordu..

kardes gecmis olsun..ama bazi gercekler var..oncelikle emniyet kemeri eger takili olsaydi kafasini torpidoya carpmasi imkansizdi..ikincisi ise kemer eger takili degilse hava yastiklari acilmaz..yani kemerini taktin ise hava yastiklari devreye o sekilde girer..yani netice baban kemer takmiyordu..
Valla tıpa tıp aynısını yazcaktım şimdi ayıp olur diye yazmadın.Aynen katılıyorum:cat: 100 milyara araba alcam carpmada hava yastıgı acılmıycak ama kemer takılı olacak ve çarpmayla kemerde sıkısmıycak ilginç:silent:

Valla tıpa tıp aynısını yazcaktım şimdi ayıp olur diye yazmadın.Aynen katılıyorum:cat: 100 milyara araba alcam carpmada hava yastıgı acılmıycak ama kemer takılı olacak ve çarpmayla kemerde sıkısmıycak ilginç:silent:
birileri birilerine yalan soylemis dostum..:) onemli olan tek dogru..kemer hayat kurtarir..:)

geçmiş olsun
orman yolu kadar varyant yoluda çok tehlikeli özellikle kışın iniş istikametinde buzlanma olduğunda hiç bir araç duramıyor.
ek: bu arada o yolda ne zaman 60 km altına insem millet arka tampona yapışıyor illaki 80 - 100 gitmem için insanların acelesi olduğunda diğerlerine kaza yaptırabiliyorlar

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar