Arkadaşlar acil AB RH + Kana ihtiyacımız var

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sitemize üye camiamızdan sevdiğimiz bir arkadaşımızın babası yarın amelyat olucak arkadaşlar yaklaşık 4-5 ünite ( AB RH + ) kana ihtiyacımız var yardımlarınızı bekliyoruz bana ulaşabileceğiniz telefon numaram 0536 424 81 80 şimdiden teşekkürler

yer : İzmir

sadece AB Rh+ deil, tüm Rh+'lar kan verebilir ona,

AB grubu genel alıcıdır

Son düzenleme:
evet AB genel alıcıdır benim AB ordan biliyorum birde pozitif olunca her kan uyar

teşekkürler bilgi için :)

hasta anjiyo olacağından taze kan gerekli ve de aynı grup olması gerekirmiş sanırım önemli bir amelyat

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
evet bu bana ait bir gurup benden alabilirsiniz tlf.0 5427624303 herzaman böyle şeylere vaktim müsait çekinmeden arayabilirsiniz.

ümmet abi akşam ararım seni yarın hazır ol :)

hasta anjiyo olacağından taze kan gerekli ve de aynı grup olması gerekirmiş sanırım önemli bir amelyat

Geçen cuma gecesi Şişli Etfal kan ünitesinde kan verirken öğrendim ben bu durumu, Kızılay'ın sitesinden:

24. Üniversal alıcı ve üniversal verici ne demektir? Farklı kan grupları birbirine kan verebilirler mi?
AB kan grubu üniversal alıcıdır; A, B ve 0 kan gruplarından kan bağışı alabilir. 0 kan grubu ise üniversal vericidir bütün kan gruplarına kan verebilir.

Ancak pratik uygulamada çok acil şartlar söz konusu olmadıkça aynı kan grubunun aynı kan grubu için kullanılması prensibi benimsenmiştir.

Motosikleti
Forza250-cygnusL

Anjiyo için kan gerekmez ki....Ameliyatırt o...By pass ameliyatıdır....Anjiyo günümüzde gayet kolay rahat bir görüntüleme işlemidir...Sadece tetkik amaçlıdır...

5 ünite kan istediklerine göre by-pass ameliyatı olacaktır....
Her pozitif kan uyum sağlamıyor ab grubuna...İncelemeden geçtikten sonra diğer pozitif kanlar verilebilir....AB(+) olması daha iyi bence...

amelyat olucak işte anjiyo olmuştur ozaman ben hastanede yarım saat duramayan biriyim ne biliim yahu :p ilginize teşekkürler ama bilgi sahibi oluyorum

kenancım seninle bu konuda görüşmüştük.
ben yine açıklama yapmak istiyorum. arkadaşlarda okursa yardımcı olabilirler belkide.

bunun dışında ben yinede araştıracağım neler yapılabilir diye
size şöyle bir bilgi vermek istiyorum kan transfüzyonuyla ilgili.
AB grubu genel alıcı yani bütün kan gruplarından kan alabilir
0 grubu genel verici yani bütün kan gruplarına kan verebilir
ancak bu durum sadece ve sadece olağan üstü durumlarda yani afet yada savaş gibi çok kritik durumlarda geçerlidir. çünkü hastaya kendi kangrubunun dışında kan vermek demek büyük komplikasyonlarıda göze almak demektir.buda ölümle sonuçlanabilir.hatta şu an uygulanan prosedür aynı kan grubundan transfüzyonlarda bile uygunluk testi yapılır mutlaka. çünkü bazen aynı kan grubundan kan transfüzyonu yapıldığında bile kanlar arasında uyuşmazlık oluyor. ve hastaya büyük sorunlar çıkartıyor.
aynı kan grubundan kan bulamazsanız eğer ellerinde AB grubu kan varsa onun yerine başka bir kan grubundan bağış yapılıp, ellerindeki AB grubu kanı hastaya kullanabilirler
veeeeee kamberhannnnn:p kan vericem diyip duruyordun hadi bakalım şimdi sana ihtiyacımız var senin kan grubun AB. sen kanını hasta için bağışla sinema biletin benden yanında patlamış mısırınıda ben ısmarlayacağım söz:rendeer:
tekrar geçmiş olsun kenancım bilgileri toparlayayım seni arayacağım

Bildiğim kadarıyla AB'nin farklı gruplardan alabileceği kan bir defaya mahsus. Ama emin değilim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar