Hassas benzin göstergesi yapalım mı?

Fikir benden gerisi sizden,zaten bilinen bir şeydir,tanker ve depolarda uygulanır.
Şeffaf bir hortum ve hidrolik&pnomatik malzeme satıcılarından uygun çapta T satın alabilirsiniz,hortumu da hortumcu süleymandan satın alabilirsiniz.:queen:
Hortumun ucunun fazlasına bir parça süngeri çok sıkı olmamak ve hava akışına fazla engel olmamak koşuluyla tıkayabilirsiniz.
Yada varsa karbüratörden depoya geri dönüş hortumu veya havalandırma çıkışı ucunu bağlayabilirsiniz.

Sistem bileşik kaplar ilkesine göre çalışmaktadır.
benzin musluğundan çıkıp karbüratöre giden hortum bir noktasından kesilir,araya T adaptör takılır T nin boşta kalan ucuna şeffaf hortum bağlanır.
Hortumun boşta kalan ucu deponun en üst seviyesinden daha yukarı bir noktaya kadar uzatılır ki benzin taşıp dökülmesin.Buharlaşma ve devrilme halinde riski azaltma için hortumun ucunu tıkadıktan sonra bir iğneyle hava deliği açılabilir.
Sistemin maliyeti 1-2 ytl yi geçmez.
Kullanım esnasında şeffaf hortumda göreceğimiz benzin depo ile aynı seviyede olacağından,hortumun üzerine depo tamamen boş iken bir çizgi çekilir birde doldurunca çizgi çekilir,hortuma bakınca benzin seviyesini net olarak görürüz.
Nasıl basit değilmi?:wiinkk:

Hani açıklama ? :silent:

Düzenleme: Açıklama eklendi sağol :cat:

Not: Aramızda kalsın hala karmaşık
:queen:

eline saglık:rendeer: yanlız bu resim çok anlaşılır olmuş birazdaha karmaşıgı yokmuydu:cherry:

eline saglık:rendeer: yanlız bu resim çok anlaşılır olmuş birazdaha karmaşıgı yokmuydu:cherry:
Kusura bakmayın gözümden uyku akıyor,kafamda güzel hani (35 lik bitti)daha düzgününü çizince değiştireyim.veya yardımcı olacak arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim.
Aklıma gelmişken unutmadan çizeyim ve başlığı açıp paylaşayım istedim sonra unutuyorum.:p

Malum yaşımız sizin gibi genç değil.

abi şimdi problem şurada...tamam hassasiyet olsun ama sıvı zaten sabit değil hareket halinde ise bu hassas ölçer kafayı sıyırmazmı...Yani hangi mekanizma bu sürekli hareket eden sıvıyı ölçme mekanik veya dijitaline sahip olabilir sence...

Hyosungcular için olabilir...tabi benzin hesaplarını kafa hesabıyla yapıyorlar...Dün şu kadar gittim bugün bu kadar deyip depoyu hiç boş bırakmıyorlar vesileyle depo hep full oluyor...:mrgreen:

Son düzenleme:
abi şimdi problem şurada...tamam hassasiyet olsun ama sıvı zaten sabit değil hareket halinde ise bu hassas ölçer kafayı sıyırmazmı...Yani hangi mekanizma bu sürekli hareket eden sıvıyı ölçme mekanik veya dijitaline sahip olabilir sence...

Hyosungcular için olabilir...tabi benzin hesaplarını kafa hesabıyla yapıyorlar...Dün şu kadar gittim bugün bu kadar deyip depoyu hiç boş bırakmıyorlar vesileyle depo hep full oluyor...:mrgreen:

Hortumun tepesini tıkadıktan sonra çok ince bir delik açmamızdaki amaç aynen eski kaset teyplerin yumuşak açılan kapakları gibi hortumdaki benzin seviyesinin çok yavaş değişmesini sağlamaktır.:cat:

Tebrikler... Göstergesi olmayanlar kullanabilir belki , ama ben cbr'a hortum takmama taraftarıyım :mrgreen: Daha çok ince ayar için depoyu açıp içine bakıyorum :queen:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Şu inşaatçıların seviye aldıkları yöntemin aynısı...Ama musluğun çıkışından alırsan seviye düzgün çıkmaz...Musluklarda basınç azaltıcı sistem var depodan gelen benzini kısarak karbüratöre veriyor...O basınç karbüratöre direkt binse idi motorlar boğulur çalışmazlardı...

Musluğu söktüğünüzde demek istediğim anlaşılır...Hortumdaki benzinle depodakinin aynı seviyede olacağını sanmıyorum...

Musluktan önce t atılırsa en doğru gösterge derim ben...İddiaya bile girerim..

Şu inşaatçıların seviye aldıkları yöntemin aynısı...Ama musluğun çıkışından alırsan seviye düzgün çıkmaz...Musluklarda basınç azaltıcı sistem var depodan gelen benzini kısarak karbüratöre veriyor...O basınç karbüratöre direkt binse idi motorlar boğulur çalışmazlardı...

Musluğu söktüğünüzde demek istediğim anlaşılır...Hortumdaki benzinle depodakinin aynı seviyede olacağını sanmıyorum...

Musluktan önce t atılırsa en doğru gösterge derim ben...İddiaya bile girerim..

Basınç değişmez debi değişir.musluğun tek görevi benzini açıp kapamaktır.
Bazı özel musluklar benzin pompası görevi de görürler ve yapıları farklıdır.

Motor boğulmaz,çünkü karbüratörde,şamandıranın olduğu haznede benzin daima aynı seviyede kalır.Şamandıranın bağlı olduğu iğne ihtiyaca göre benzin geçmesine müseade eder.Yani yakıt regülasyonu yapar.
Şamandıranın rahat çalışması,seviye ayarı ve iğnenin sağlam olması karbüratörün performansını belirler.

Benzin pompalı tipler de iğne kapandığında baypas hortumu ile yakıt fazlası depoya geri döner.

Eline sağlık Orhan abim.Ama bir eksik var orada :silent:
Cin Ali çizmemişsin:queen: :queen: :queen:

Benim motorun benzin ışığı yandığında kilometre sayacını sıfırlıyorum, ışıktan sonra gidebileceğim maximum son 50 kilometreyi o şekilde buluyorum.

arkadaşlar ben bişi anlayamadım depoyumu deliyoz da hortumu içine yerleştiriyoruz nasıl oluyor tam açıklayan bi resim yokmu ki

Ihtiyar fikir guselde depoya yeni bir delik acilcalacak sanarim hele Gs500 sahibi olarak bilirsin benzin birden biter hep.O yuzden bunu buldum sanirim daha ekonomik ve mantikli bir bak

6d_1.JPG

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HARLEY-KURYAKYN-GAS-CAP-LED-FUEL-BATTERY-GAUGE-8303_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ35574QQihZ004QQitemZ140056028095QQrdZ1QQsspagenameZWDVW#ebayphotohosting

bu resimdeki motor satılıkmı? konsept motorlardan mı?
fiyatı kaç paradır beğendim doğrusu:cat: :queen:

arkadaşlar ben bişi anlayamadım depoyumu deliyoz da hortumu içine yerleştiriyoruz nasıl oluyor tam açıklayan bi resim yokmu ki

Yok yahu depoyu delmiyoruz,hortumu kesip T takıyoruz.T nin boş ucun da akvaryum hortumu gibi şeffaf hortum takıyoruz,hortumun ucunu da depodan yukarı bir seviyeye tutturuyoruz.

Hortumun metresi 50 kuruş pirinç T 1 lira,plastik T 50 kuruş,yani bedava.:cat:

Tebrikler... Göstergesi olmayanlar kullanabilir belki , ama ben cbr'a hortum takmama taraftarıyım :mrgreen: Daha çok ince ayar için depoyu açıp içine bakıyorum :queen:

Sakın giderken kontak anahtarını çıkarıp,depo kapağının kilidini açıp yakıt seviyesini kontrol ettiğinizi söylemeyin.:cyclopsan

Daha İyi bu fikir. :)

Eminmisiniz?:wiinkk:

bu resimdeki motor satılıkmı? konsept motorlardan mı?
fiyatı kaç paradır beğendim doğrusu:cat: :queen:

Yooo satılık değil.O konsept bir araç.:queen:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
resimden bisey anlamıyosanız okuyun acıcık.ben anladım denemeye deger zaten jawalarda gösterge yok.en ıyı yöntem gözle kontrol.ihtiyar abi motoru biraz daha güzel çizseydinya.pek motor tutkununa benzemiyon o resimle.genede fikir için sağol deneyecem valla :rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar