Kaza Yapmamak için Bir Neden Daha!

Kaza yapmak kötüdür.Kazadan sonra sadece motorumuz ve biz değil , aynı zamanda koruma ekipmanlarımız da zarar görebilir...

Bir arkadaşım motosiklet kazası geçirdi.
Omuzunda ve dirseğinde sorun varmış.Ambulanstaki ilkyardım personeli eline neşteri alıp CARRRTTT diye montu , çocuğun belindeki korsenin yarısını ,
çocuğun üstündeki kazağı bile parçalayıp geçmiş.

t33zg4.jpg

14112006002ef9.jpg

Bu mont pahalı birşey değil ama , Full korumalı , 400 liraya aldığımız bir mont bile ilkyardım ekibi tarafından parçalanabilir....!:pale:

saglık personeli haklı onlara denilcek laf yok. en iyisini yapmışlar.:cat:

Yanlış anlaşılma olmasın. Ben de birçok defa ilkyardım yaptım. Sağlık 1.planda....
Ama dikkatli olur , düzgün motor kullanırsak ; bu tarz şeyler de başımıza gelmez...:cat:

TNT

Buna eşanlamlı bir örnek: Kaza sonucu pert bir otomobilin direklerini keserek ve torpidosunu parçalayarak içerideki insanı dışarı çıkarabiliyorlar. Yani en azından olan üzerindeki monta olmuş ya motoru parçalasalardı :cyclopsan :p

mont ya da bellik nedir ki yaaa,zaten ne olur ne olmaz diye takmıyormuyuz bu korumaları.kasklar bile tek kazalık.hayat sigortası sana ancak hastanede yarar yani kza sonrası,mont kaza sırasında işine yarar ki bu ekipmanlar bana göre hayat sigortasından daha da önemli.
mont da şaka falan iyiymiş.

geçmiş olsun bu arkadaşa sağlıkla ilgili müdahale için gerek görmüşler demekki
bir de o korumalı mont olmadığını düşün maazallah

Ben de askerde ilk yardim olarak gorev yaptim bizede ilk ogretilen bu idi nesteri al direk yaraliyi elbidelerden arindir.Boylece vucuta olusan tum yaralanmalari gorme sansin olabilir.O anda acikcasi ustunuzu cikarmak gibi bir sefkat gosterisi beklemeyin cunku saglik gorevlisinin cok kisa bir zamani var size teshisi koymak icin. Kaza herkezin basina gelebilir. Gidecek olan montum olsun yenisi bir sekilde alinir ama canimi yenilemek zor malesef.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar